За репродукција треба машки и женски деца. Мора да има некој природен баланс помеѓу машки и женски деца. Како ќе се шири лозата само со машки деца? Многу глупаво размислување.
Epa prasaj gi niv od kade da znam jas kako, oni si znaat, kakvo takvo razmisluvanje pisav sto sum slusnala, ti citaj i ne repliciraj ako ti smeta nekoe nicie razmisluvanje ok usko??
Kako kje se shiri lozata... pa kje gi asimiliraat "nevernichkite" de, toa li e problem mislish? Kolku se samo off topic poslednive 10tina mislenja, ali dobro.
Ne znam shto se voznemirivte tolku po samo prvoto mislenje na devojkata, nastrana tradicii, ima lugje shto imaat lichni preferenci - mashko/zhensko dete. Shto se meshate vie, privatna rabota
Здраво Феминки. Трудна сум седми месец, чекаме ќеркичка и неможеме да се одлучиме за името. Ни се допаѓаат Темјана, Дамјана и Катина. Ако може ваше мислење околу тоа.
Ќерка ми се вика Калина,моја голема желба беше па мм ја испочитува а сега второво здравје ако е женско ќе се вика Илина а ако е машко Петар Инаку многу луѓе ме критикуваа за Калина,старовремско било требало модерно име да и ставиме како Миа,Теа,Леа ама немаше шанси пошто тие имиња ни на мене ни на мм не ни се допаѓаат.
Go obozavam imeto Petar,zdravje ako imam sin sigurno ke se vika taka.Inaku Kalina e bas ubavo ime,i mm ne gi saka ic tie novite iminja.
Од женски фаворит ми е Сандра, ми се допаѓа исто и Ирена, некоја страна наназад прочитав Талија, баш е впечатливо и несекојдневно име. Од машките - Филип, ако имам машко или така ќе се крсти или без име ќе остане исто и Алек е ептен убаво, ама само Алек. Инаку и јас преферирам машки деца, нормално да се живи и здрави прво па полот како сакал Господ, ама да можам да бирам 3 деца сите машки.
Ми истече времето за редактирање, не можам да ги слушам и поднесам органски Драган и Фросина, многу ми се некако прости Кристијан името го замрзев од сосема други причини, и кратките имиња од типот Лео, Тео, Миа, Ева не ги сакам со исклучок на Ива.
Имам два сина Давид и Горјан. Еве го и третиот син на пат и се мислам измеѓу Ведран, Калин, Иво или Симеон