Damian ili Darian? Jas sakam so j (Damjan,Darijan) ama tuka vo drzhavava ovie iminja se bez j pa planiram bez j da go krstam
Мене Дaриaн ми е пoубaвo, a и не е тoлку честo кaј нaс. Не знaм зa тaму кaде штo живееш, aмa кaкo и дa е пoубaвo е oд Дaмиaн (Дaмјaн).
A zosto bez j,jas vo gradot kade sto ziveam gi krstat so j.Moja drugarka ima since i se vika Damjan,mene mi e preubavo imeto
Мими, нaпишaв без Ј зaштo @Mariangel кaжa декa тaму кaде штo живеелa децaтa им дaвaaт име без буквaтa Ј. Нaјверoјaтнo живее вo стрaнствo пa зaтoa нa синчетo ќе му стaвaт име без Ј.
Izabela i na mene mi e omileno,daj Boze ako imam vtoro da bide zensko,pa da mi se ispolni zelbata taka da se vika
Ако имам момчиња, а се надевам ќе имам бар две едното обавезно ќе се вика по татко ми - Пецо, или можеби Пеце, ќе размислам. Знам дека не е типично, и не е баш современо, ама ич гајле не ми е, а другото обавезно ќе биде Александар. Освен ако татко му така не се вика. А, за девојчиња Јана многу го сакам, по водата и моите чајчиња. Шала на страна, преубаво име ми е. Михаела, Исидора, и некои странски исто ги сакам. Ќе видиме, на крај на краева, не се ни толку битни имињата, колку што посакувам да ја имам таа среќа да имам дечиња.
Аиии Колку е интересно да се смислуваат во тинејџерски години, чудо! Моментално не живеам во Македонија, но отсекогаш сум имала измешан вкус кога станува збор за имиња. Ми се допаѓаат и македонски и странски именца така што сеуште е рано дури и за претпоставки но се надевам дека еден ден ќе успеам да ги комбинирам. За девојченце многу ми се допаѓа Кирјана, некако посебно ми е. Потоа Калина, Бисера, Ивана, Ирена, Каја, Ема, Петра, Тереза, Паола, Елпида, Лара, Леона, Ингрид, Ева, Венера, Викторија, Темјана, Ведрана, Илина, Евгенија. А за момче - Петар, Дамјан, Кирил, Ведран, Виктор, Леонид, Иван, Давид, Михаил, Максимилијан, Исак, Димитар, Лука, Дарио, Андреј, Николај.
Мислам дека е од грчката митологија.Ќерка била на Зевс.Богица на дивината.Именцето и мене ми остави впечаток,преубаво е!
Фала душо. Артемис е Грчко име, Грчка Божица на ловот и дивината и заштитничка на дивите животни. Ќерка е на Зевс и е најпопуларна меѓу сите Грчки Божици Името е навистина убаво и необично, несекојдневно
. Znaci ako gospod me daruva so vtoro zensko ke se boram da go ima imevo znaci toa e toa sto go sakam gotovo inaku mnogu sakam neobicni iminja t.e. koj gi nema sekoj vtor. Taka bese i so sinko
Јас сакав Дамјан, мажот ми сакаше Дарио, па за да можиме да одлучиме без карање, додадовме уште едно име, Давид, па изборот му го оставивме на кумот. Секако, без да знае кој кое име го сака. Испадна мојата желба
Моите нешто поразлични ,, за машко Давуд ,Едах ,Етјен ,амар , Женски , Мерјем , Нур , Нихал ,Хазел ,Хана