Ne veruvam svedok sum na bliska licnost sto ima dete gledam niz koi maki pominuva i stvarno ne ni sakam a i ne ni mozam so tolku da ajde da kazeme zamaram i niz tolku da pominuvam malku gajlinja si imame kako individui pa uste drugi galinja na nas da nosime
Спојлер Се ова што го напиша за чување на едно дете, е точно. И ако не си спремна да се носиш со таа одговорност која си ја бара детето колку и да звучи грубо поарно е да се нема дете отколку да родиш зошто 99% од луѓето сакаат и имаат деца, а после тоа само ќе се измачувате и ти и детето.Секоја чест на искреноста.
Девојката е права секој си има право на мислење, на свој став на свој начин на живот, и многу подобро што несака да има деца штом се смета самата за неспосбна или неодговорна за правилно да ги израсне и воспита. Но муабетот е друг, што го потенцира тоа како прво, а не само си го каже мислењето за имињата коишто и се допаѓаат,.....хмм а и што воопшто разгледува форуми на тема за имиња за бебиња ......незнам, можеби само мене ми е чудно тоа пто го потенцира уште на почеток пред да си каже мислењето, а нема потреба да го сподели тоа ако нема некаква умисла во муабетот
И јас сватив дека е до некаде на место нејзиниот муабет меѓутоа исто како и ти,отпосле, односно откако се изјасни инаку навистина и мене не ми е јасно изнесувањето на ваквиот став токму тука каде што главна окупација се бебињата... Се согласувам со тебе во секој случај
Dosadno mi bese dojdov na forum ja vidov temata ne ni vidov kade bila postavena dali vo bebinja ili vo opsti muabeti ili vo nz sto ...a si potencirav zosto taka sakav ...zosto znam deka nekade po forumov imam komentirano deka ne sakam da imam deca a ne sakav da ispadnam hipokrit so pisuvanje samo na iminja
Па така е главна тема се имињата на бебињата, (јас искрено ја отварам оваа тема, зошто во моментот тоа ме преукупира, и ми е интересно да видам и другите мами на што мислење се, ...до пред некое време, не ми паѓаше напамет да разгледувам ваква тема) незнам што е муабетото, или е многу млада или за мене има некоја поента у муабетот што ние не ја разбравме
Не испаѓаш хипокрит,воопшто,само изјаснуваш свое мислење во врска со тоа,не значи дека ако јас не сакам карикирам сега мачки,дека не смеам да коментирам околу тоа
Хахахаха е да, да се префрлуваме на труднички муабети, зошто гледаш пак неможам да ја разберам девојката шо и беше поентата да се изјасни со тој став (иако немам ништо против нејзиниот став) според мене тука е несооветно, и толку! ...иначе убави предлози за имиња даде, посебно машките ми се допаѓат многу
За женско знам, ќе се вика Надја, мајка ми се викаше Нада, а брат ми секогаш викаше дека ако има дете женско ќе го крсти Надја, така ќе е неговата желба исполнета, а и мене името многу ми се допаѓа. Ако е машко веројатно Александар како брат ми, Ведран, Максим...
Ако имам трето и ако биде женско а ако идам на трето мора да биде женско хехе ќе се вика Јоана е многу ми се допаѓа името
Многу си по турски серии изгледа мала шала. Ако сте турци убаво турско/муслиманско име Дилара Исто ми се допаѓа Ајлин и Мелек.
Македонка сум и не гледам Турски серии Аријана е Хрватско Леонид е интернационално а Дилара Турско точно има многу имиња кои се убави
Mislam deka muabetov od pogore koj nema poenta da bide vo temava treba da bide izbrisan od adminite. Da se nadovrzam, sakam neobicni i nesekojdnevni iminja ili ne tolku cesti. Ako imam zensko sakam da se vika Kalija
Ohh dolga i siroka Se zapoznavme so edna Germanka mazena za Turcin i devojceto,mislam devojka golema i preslatka i mnogu pametna se vika Dilara Ni ostavi preubav vpecatok a i imeto ne bendisa pa taka se odlucivme za toa ime Btw so te iritirase muabetot pogore pa da e izbrisan ???