Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имиња за вашите деца

Дискусија во 'Бебе' започната од Bisera.Sk, 9 февруари 2010.

1. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Јас си смислив за моите близначиња имиња.
    Едното што знам дека е машко ќе биде Даријан, а ова второво што ми се крие, ако е женско ќе биде Дејана, а ако е машко ќе биде Далибор :l::l::l:

На cresa-jagoda, Bebulleee, majavel1 и 11 други им се допаѓа ова.
  2. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.123
    Допаѓања:
    40.335
    Pa temava ne e dali nekoj saka da ima deca ili ne, a nie ovde logolemiot del sme majki pa ne iritiraat takvi muabeti i nepotrebna negativna diskusija se razvila :)

На sunmoonstars и Mari* им се допаѓа ова.
  3. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Mene ne me iritira voopsto pocituvam secie mislenje
    I vo sekoja tema ima po nesto so ne pripaga na istata :?:

На cresa-jagoda, kiki_riki, biGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    Многу ми се свиѓа Дејана, па и Дејан за машко не е лошо. Одамна ги немам слушнато :)
    Навивам за другото да излезе девојче :sun:

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Дејан се вика маж ми, затоа сакав едното по него да биде ако е женско. Иначе, Далибор ни се вика кумот, затоа на почетокот не ни размислував за тоа име мислев глупо ќе биде кумот и детето исто да се викаат. Ама па од сите варијанти највеќе ми се свиѓа и ми одговара уз Даријан. Не се скроз исти, а не се ни многу различни. На пример ако беа Даријан и Доријан, ќе беше ептен исто. Вака Даријан и Далибор убаво звучи :) А и Даријан и Дејана исто ми одат едно уз друго.

На tina-63, Kitten и Mari* им се допаѓа ова.
  6. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    724
    Ако имам ќерка би ја крстила Лузија или Лусија, скратено Луз што значи светлина. За машко највероватно Тео или Карло..

7. Chica.Loca

Chica.Loca Популарен член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    507
    Допаѓања:
    2.260
    За женско ми се допаѓаат: Јана, Бисера, Калина, Јона, Касија, Анѓа, Софија, Лена. :inlove:
    За Јона и Касија дознав од кајгана форум.

А, за машко најмногу го сакам Петар. :inlove:
    Други убави машки имиња ми се: Горјан, Дамјан, Марко, Стефан.

На LUCERKA и Mari* им се допаѓа ова.
  8. sunmoonstars

sunmoonstars Истакнат член

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Мене исто така многу ми се допаѓа името Ања, и би сакала да ја крстиме ќерката Ања, но мм си сака Илијана по татко му :smirk:

На LUCERKA, Верче4 и Mari* им се допаѓа ова.
  9. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    @Offspring mi se dopagaat darijan i dejana, za masko nekako poveke mi odi darijan i damjan. Inaku, i dalibor e ubavo ime.

@sunmoonstars ako trebase da biram pomegu anja i ilijana, ke go odberev vtoroto.

Mi se dopaga amelija , leona , pavel, posledno sto slusnav.

10. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754

На Mari* и џунџуле им се допаѓа ова.
  11. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.006
    Несакам Дамјан затоа што секое второ дете е Дамјан, а она кое не е Дамјан е Давид.
    Несакам да им дадам на децата имиња кои секој ги има.
    Даријан на пример е убаво, долго, модерно, а не помодарско ко овие двете горе. А Далибор е по секојдневно за Српските простори.

На Kitten и Mari* им се допаѓа ова.
  12. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.313
    Допаѓања:
    76.411
    Јас моментално немам омилено име, но женски кои сега ми се допаѓаат се Лина, Лана, Лена слични сите :D Јана, Сара, Ана (сакам кратки). Многу ми е убаво Теона ама си имам синче Теодор, а не сакам да имаат слични имиња. Машки па никогаш посебни не сум имала, Оливер, Давор, Дамјан, Марко, Алек.. ми се така симпатични :) па ке видиме што даде господ понатака... мм ветил на прадедото дека второто ке го крсти на татко му (дека така правеле со години), ама Васил и Васко ич не ми се допаѓа, а друга варијанта на ова име мислам нема...

На sunmoonstars и Mari* им се допаѓа ова.
  13. ilyan

ilyan Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2015
    Пораки:
    1.865
    Допаѓања:
    19.428
    Васил е многу убаво :)

На Chica.Loca, LUCERKA, slobodka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    @Offspring Давид, Лука и Матеј, имињата на денешницата. Убави имиња ама навистина пречести.
    Не сакав да сугерирам ништо, само го кашав мислењето, да не ме рзбереш погрешно. Далибор не реков дека не е убаво име, ми се допаѓа, само повеќе ми пасуваше со Дамјан.
    Со лесно и навивам за Дејана! :) (моето прво дете кое е машко, требаше Дејана да се вика, ама ете не зафркна ;))

На Kitten, sunmoonstars, ruruk и 2 други им се допаѓа ова.
  15. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Лина, Лена и Јана и на мене многу ми се допаѓаат, ептен убави имиња ми се. А инаку мене исто така многу ми се допаѓа женската варијанта од Васил, Василија :)

На mariz и slobodka им се допаѓа ова.
  16. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.313
    Допаѓања:
    76.411
    Стварно интересно е, не ми текнало никогаш.. :) За првото одамна го имавме името и не сакав да го сменам, било малку расправии со прадедото на синко по дома додека бев во болница, па мм му ветил дека второ обавезно по баба или дедо ке крсти, баба е Викторија, дедо е Васко.. па ке видиме што ке испадне :)

17. Ice&Fire

Ice&Fire Истакнат член

Се зачлени на:
    5 февруари 2015
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    88
    Од Васко како варијанта имам сретнато Васили(ј) и Васка. А можиш и Виктор од Викторија. Или мора ако е машко по дедо да е, и обратно? :)

18. sunmoonstars

Се зачлени на:
    13 ноември 2016
    Пораки:
    712
    Допаѓања:
    754
    Јас сум од Струмица, а кај нас многу го има застапено името Василија како женска варијанта од Васил, па така ми текна. :).... А Лина инаку ми е во топ 3 имиња. Поздравче!

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.767
    Допаѓања:
    34.049
    Син ми е Алексеј, но исто така убави машки имија ми се Матија, Филип, Божидар, Михаел и Димитриј.
    а женски Ана,Алена,Доротеа,Талија.

На cresa-jagoda и Верче4 им се допаѓа ова.
  20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.197
    И Дамјан е често име на денешницата. Давид, Матеј, Матео, Дамјан, Лука, Марко, Константин, Михаил, Теодор, Теодора, Михаела, Лена, Лана, Леа Теа, Миа, Ања, Ева, Ива, Меланија, Алексеј, Стефанија, Јана, Јован, Матеа, Илина, Илијана, Јоана, Максим...има уште но на овие ми текна како за најчести имиња меѓу децава. Странските не би ни да ги коментирам... пресмешни се за наше поднебје. Дури мислам дека колку повеќе ги слушаме, повеќе ни влегуваат во уво и почнуваат да ни се свиѓаат. Кај мене скоро за се' е така, но кога се работи за имиња на моите деца, јас сум контра од тоа што е ИН. Јас сум за "класика" и за не толку популарни имиња. Имиња кои се користеле кај децата пред 20-30-40 год и тн.

Подраго ми е кога ќе слушнам детенце да се вика Стефан, Душан, Владимир, Елена, Весна, Симона, Емилија, Бојана, Бисера, Фросина... Да не се бабите и дедовците ќе се заборават овие имиња. И на добар пат сме да станеме како циганите на кои што им се смеевме за имињата од шпански серии.

На dunika, Annath, majavel1 и 9 други им се допаѓа ова.