Кај нас некако од првичната листа имиња, отидовме на скроз друга комбинација: Грегор или Итан....Па ќе видиме на крај со која идеја ќе заврпиме
Ангела и Андреа се имињата на нашите принцези.Додуша второто не е уште родено ама тоа име го одбравме
Пак ни се повторува историјата. втор пат не можеме име да одбереме. Првиот пат бебе беше без име скоро недела. Денес ми се уврте во глава Јан. Мм вика полско било
Tatko mi i striko mi se rodeni vo Polska.I na striko mi srednoto ime mu e Jan. Inace sin mi se vika Viktorijan.Koga ke go prasas kako se vika odgovara ZANN.
Читав една статија кога бев трудна и колку толку ми олесни со изборот. Темата беше баш за имињата и тешкиот избор... Ќе ви споделам дел од статијата...тоа за кое се сеќавам во моментов - секогаш кога ќе се спрете на некое име за вашето бебе кажете го гласно заедно со презимето (мислевме за Ивона, но некако не звучи добро - Ивона Иваноска, нели?), дали се римува со нешто со кое би се срамело во училиште, така полесно ќе доведе до смешни прекори. Читав дека кратките имиња или по популарните се лесни за памтење и имало како некое истражување дека најчесто ваквите се успешни луѓе во животот (што немора да значи...но кога ќе се замислиш голем дел од популарните и успешну луѓе имаат кратки имиња) Како и да е, ние го крстивме нашето бебче Анастасија. Комбинација меѓу мајка ми и татко ми (Ангелина и Стојко). По принцип сум против крштевањенот на баби и дедовци, но ептен сакав да им го направам меракот...
I mene mi bese vo izbor Anastasija , ama nekako brzo se premisluvam, za sin mi polesno mi bese so maskite iminja . Za devojce sega se mislam megju Ema, Lara, Antonia, Tamara, Sofia I Erika. Nekako tesko se resavame za nekoe. Se nadevam ke bide dur da dojde bebe
Јас пак многу сакам долги имиња и затоа такво име избрав за син ми. Не сакам кратки. Кратки имиња ми се повеќе како за на милениче.
Eleni Sandra ama ne uspeav da go nagovoram mazot mi za dve iminja. Gledavme mnogu da si odgovara imeto so prezimeto i da ne mozat lugeto da go vikaat deteto so skrateno ime kako Gabi od Garbriela ili Dance od Daniela. bitno lesno odbravme iminja za devojcinjata aku utre imame masko toa ke e interesno.
Eleni e grchko ime go sakam mnogu zashto sestra mi se vika taka Nagaleno site ja znaat i vikaat Eni. Drugarka mi e Sandra i nagaleno ja vikame site Sani sekoe ime se krati osven onie so 3 bukvi Eva,Ema,Ena,Ana,Ina itn. Ako ste go izbrale Eleni toa e mojot favorit
Кратките имиња не кратат, ама се продолжуваат. Од милост од Ена енче, од Ана анче . Син ми е Илин и од милост некогаш знаат илинче да му речат. И ајде бабаите ги прекорувам,ама деца од маало пред зграда од 6-7 години, зар со нив да се расправам. Така да варијација на името секогаш ќе има, само да не е грда. Инаку ние сега сме за Јан, Теодор, Јаков и Итан. Кое од ови највеќе ви се допаѓа. Последните две за мм не баш, ама можам да се пазарам.