Jas go imam istiot problem so J. Smrt mi se toa Indijcite. Ste mozele da go preskoknete J, samo Maria.
prekrasno e imeto Pavel, spored mene ne e mnogu cesto, da pocnaa vo posledno vreme da stavat mnogu stari makedonski i bibliski iminja, no se mnogu ubavi, so nasite preziminja zvucat prekrasno za razlika od Ijan, Itan i slicni....no sepak prasanje na vkus. Vo sekoj slucaj odlicen izbor za imeto Pavel.
Да Павел барем во мојот град од како останав бремена јас лани 5-6 момчиња си добија име Павел,(едно време јас синко сакав така да го крстам бидејќи термин ми беше баш на Павловден, но се роди покасно и си го одбрав името Алексеј). Сега внук ми од мм се вика Павел и мн ми е мило.
Јас само за девојче си имам желби за име Ана, Јана, Сара...евентуално Ема..А веќе ми зафатија две од овие. Ама за машко освен Стефан ниедно друго сега за сега не ми се допаѓа. Порано и Давид ми се допаѓаше ама мм не го сака. И ако бебчо е момче не знам што ќе правам.
@Х а ј д и многу убаво име е Павел. Мене скоро ниедно машко не ми е убаво Ќе имам мака Михаил можеби, Дамјан . Бев убедена дека ќе е женско и ќе се викаше Аника или Ема. Ама нешто ќе се избере. На мм му викам бирај ти , по машка линија. И кажа Војдан Ама после се предомисли , јас да сум го избрала
И мене ниедно име машко не ми е посебно убаво, за женско имав повеќе избор. Ама веројатно е машко, па освен Марко друго име засега немам. А да, и Илијан, ама не би сакала Иле да ми го викаат
јас уште кога бев бремена сакав синко да се вика Матеј но мм сакаше Андреј и така го крстивме , а сега за бебето сакав фросина ама синко сакал Антонија и неа така си ја крстивме така да моите желби не се остварени
Imenceto beshe prvo na koe mi tekna koga doznavme deka e mashko Denta koga ja pravevme prvata Beta hcg posle Ivf beshe na kalendarceto imeto na sv.Stefan (vo avgust lani ) I se reshivme za Stefan Vie srcko koe ime go odbravte za princezata najubava ? Vie shto ubavo ke si praite frizurki, fustanchinja ke si oblakate ke si se doteruvate Zdravje Boze i Daj Boze vtoroto da mi e princezichka kako tvojata imam ime veke i za nejze smisleno Ana
Shto ubavo ime , vnucheto moe najmilo shto e 1na godinka se vika Stefan i e presladok bucko ,zatoa mi e posebno drago toa ime. Ajde so lesno mila, ushte malko vi ostana do gushkanje
Мила, имам неколку имиња што ми се допаѓаат, ама уште не сме одбрале дефинитивно. Сепак, ќе видиме и со кумовите И јас одвај чекам да си ја изнагушкам мојата ќеркичка. Со лесно нека ти е. Ти уште малку, па ќе се гушкаш.
Ajde ja ke go gushkam sinko prvo, pa posle ti ke si se gushkash so kerkichkata mmmmm ubavo ke ni bide srekni Mamichki ke sme na najubavi dechinja Nie imavme 3 iminja i kumovite od site 3 se odluchija za Stefan. Ajde srcko barem za zensko ima epten ubavi imenca univerzalni i kratki ( zavisi kakvo ti prefirirash) . A za mashko iskreno nema nishto posebno. Ajde koga ke izberete imence obavezno da ni pishesh
Да беше машко и кај нас, и мене ќе ми беше на ум Стефан зашто ми е убаво. Јас повеќе сакам долго име искрено. Ќе пишам секако, мила
Сега ми се врткаат машки имиња Оливер (Оли да го викаме нагалено), му се свиѓа на мм.. Мене ми е убаво и Ненад. Порано го сакав и Матеј, сеуште ми е убаво името но пречесто е веќе. А женски имам еден куп и ниедно не му се допаѓа многу, него убави му се Бисера (и мене ова ми е преубаво), Калина и нешто запнал за Срна, мене ич не ми е тоа име убаво, може ретко ама незнам мене не ми е убаво.За првото јас го одбрав повеќе бидејки бев за Теона, Теа или Теодор, Тео и бидна Теодор Па за девојче ако биде да бира он... ке видиме рано е сепак, ке се предомислиме 100 пати
За првото лесно беше, меѓу првите предлози ни беше Филип и одма се согласивме двајцата. Засега немаме долга листа, но ни се врткаат нешто Александар и Матеј (двете се многу чести). Ќе видиме до раѓање ништо нема да е дефинитивно
Сестра ми чека девојче, Срна ќе се вика. Теона и Теодор мх мх.. Ненад е убаво машко име. Пол уште не ти кажаа? Која недела си?
10та, денес како да виде куре ама може е грешка ај хахахаха не беше 100% сигурна Тео во 12та ми го видоа...
Желба ми беше ако имам син да се вика Никола. Ама се погоди маж ми да се вика така, така што името отпадна од игра. Децава си имаат православни имиња (имаат и имендени). Името на поголемиот син беше желба на маж ми, а јас се согласив. И на мене ми се допадна. А за името на помалиот син не можевме да се спогодиме, па ја прашавме кумата. Против сум ставање имиња од баби и дедовци.