јас мислев само на женски имиња иако имав некое предчуство дека ке е синко и стварносинко и така од почеток си го викавме синко дури сега во 21 недела се потврди дека е синко а јас сакав многу да е керкичка ама следното се надевам.Мене ми се свиѓа Даријан ама мажот ми не сакае сега Давид ни е така најубаво а и мажот ми сака име што ке можеме да му правиме именден а сите други имиња ги имат внуцими од сестра ми и од братучеди некој предлог за име убаво а за женско најубави ми се Лана,Хана и Софија
Дајте предлози за убави женски имиња. Знам дека има такви мислења наназад, но да прочитам кои се поактуелни во моментов
@Belabelinakinder i jas bi Pavel od masko ime so imenden, Stefan mi e precesto, @Luna91 a od zenski ubavi iminja mi se: Anja i Lina
Кумот ни предложи Матеј, често име е но сега видов значење и значи дар од бог, исто и името на првото детенце Теодор, значи дар од бог. Леле ич незнам, немам омилено и врска немам кое име
Првото ми е Теодор, Тео го викаме и Матео не ми оди, да не го викаат и него Тео, па двајца Теофци Ќе размислиме за Матеј, ова е предлог од кумот, на мм му се свиѓа исто и на мене додека за другите имиња сами што ги смисливме, те на мене не ми се свиѓа негов предлог, те на него мој некако ми прави мерак што и двете имиња Теодор и Матеј имаат исто значење, дар од бог... може ке биде ова име, ке видиме
Мене за машко ми се убави Јован, Стефан, Петар, Никола, Давид. За женски: Јана, Ема. Немам нешто многу идеи ама некако ич не ме влечат имиња на М во последно верем зашто се пречести. Сите деца се со имиња на М.
Еден куп од машките имиња значат дар од бога дали стварно е така или по интернетот сешто пишуваат. И Дарин и Божидар исто се дар од бога. Иначе ние уште немаме одлучено за име. Изгледа исто ко првиот пат, да се роди па да видиме на кое име личи.
@mariz ти не вети име за второ ако е машко? ќе се лути дедото на мт. Се шалам, убаво е Матеј, и мене ми беше меѓу најубавите машки за избор. Дефинитивно е маже?
Нашиов кум Матеј и Тадеј ги спомна хаха, ќе видиме што ќе испадне на крај. Сите се дарови од бога коа ќе видиш...