Имиња за вашите деца

Discussion in 'Бебе' started by Bisera.Sk, Feb 9, 2010.

1. eli25

eli25 Форумски идол

@Kaetana и кај мене се заклучи таа тема(сега за сега :D). Машко тешко оди за име ....

mariz and Kaetana like this.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Мене Ема ми се допаѓа. Јас многу си го сакам името, не е модерно ама знам дека секаде во светот ќе го разберат, никаде нема да се мачам да објаснувам како се викам. Така и моите деца ќе ги крстам (здравје еден ден), со универзални имиња, кои ќе можат секаде да ги разберат.

mariz, Seduction and eli25 like this.
  3. azelea

azelea Популарен член

Од овој избор Софија би го избрала башка ми се свиѓа и значењето,и другите се супер ама во последно време има многу Лини,Јани и Калини :)
    @Kitten ич да не ти е гајле за другарката,јас ти кажав мене вашето име ми е супер,баш дека реко го ставаат последните години,на пр многу имиња што се вртеа во нашите генерации се слабо застапени,еве пред некој ден ќере си играше на лулашки со девојче Билјана,дури ми беше чудно одамна никој така не крстил,или Емилија,Кристина,Милена и др сега не ми текнува.

Kitten, mariz and eli25 like this.
  4. BirMelek

BirMelek Популарен член

Мене па Софија ми е сега пречесто во околинава. И тоа Софиа без Ј, што не е правилно во мк. Името на ќерка ми е во честите, а кога јас пред мноооогу години го одбрав, тогаш никој не крштеваше дете така. Со имињава се е на периоди изгледа. Само моево е се уште ретко, никој не го актуелизира :$
    Инаку, за мене секогаш посебно значење ќе има името Марија, пречесто, но никогаш не здосадува, затоа што неговото значење и светоста која ја носи е нешто посебно, чисто и нежно. Не знам како покрај вакви убави имиња, се одлучуваат за тотални безвезлуци да не набројувам, да не некого несакајќи навредам, бидејќи ствар на вкус е, а за вкусови не се дискутира ;)
    За второ женско име немам фаворит, едно имав, го потрошив:D Понекогаш на ќерка ми наместо мила моја и викам милице моја, па постепено ми се засвиѓа и името Милица, за второ. Оти сега ако сакаш да крстиш некој по име Милица, мораш да ја крстиш Мила нели, што не е поубаво:^) Но, ништо од тоа, доколку се има второ женско, мм изразува молба и желба за Петра. Не ме воодушевува, но барем не е некое да не знам да го речам на старост:D

5. forumce

forumce Форумски идол

Милица ми е убаво и ретко име.
    Аница, Елеонора и Ангелина ми се исто така убави имиња.

Kitten and BirMelek like this.
  6. Kitten

Kitten Форумски идол

@mariz @azelea @BirMelek @eli25 @forumce добро е, конечно со некој да се сложам околу избор на имиња, барем за женските :D Со страници наназад ништо не ми се допаднало, ама сите овие што ги набројавте на последнава страна се и "мои" имиња.

Сара, Софија, Јана и Калина се чести имиња, но сепак убави. А наместо Лина и Ема, јас сум за целосно име- Ангелина и Емилија...преубави ми се двете! Јас за второ ако е девојче би ставила Емилија....и Кристина и Милена ми се убави, Магдалена, Невена...
    @BirMelek мојата е Милица :)

За машки имиња ќе треба да се истепам дома...фаворити ми се Милан и Милош....толку. Незнам зошто за машки имиња тешко ми е да кажам дали ми се свиѓа или не.

joy1, Seduction, Annath and 4 others like this.
  7. mami blue

mami blue Форумски идол

Од секогаш сум сакала ќерки, ми се исполни желбата
    Така да и немав нешто идеи за машки имиња, бев фокусирана на женски:)
    Актуелни беа Матеа, Јована, Теодора, Софија..за второто се мислев околу Стефанија, Меланија...изборот падна на Михаела и Сара:l:

azelea and eli25 like this.
  8. BirMelek

BirMelek Популарен член

Китен ма! Како второ Емилија да крстиш? Сега веќе не може, мора Емили да биде :D Се шалам, ама ако веќе твојата е Милица, а мене ми се свиѓа, крсти ја Ангелина да бидеме порамнети, гледам ти се допаѓа. :$

Last edited by a moderator: May 15, 2017
    Kitten likes this.
  9. Kitten

Kitten Форумски идол

Твојата е Ангелина? :)
    Важи, прво да го направам, па ќе се порамњаме :D

10. BirMelek

BirMelek Популарен член

Јас :tmi: ама ако, по еден од куќа :D

Kitten likes this.
  11. pravnicka_2604

pravnicka_2604 Популарен член

За машки ми се убави Ангел, Матеј. За женски Ангела, Мила, Ема и Софија.

12. mariz

mariz Форумски идол

Сега нешто ми се замота низ глава Ива.. :) Тешка работа било ова хаха

13. Momichka

Momichka Популарен член

Мене ми се допаѓаат Дејман или Горјан. :inlove: Или Ксенија и Нина.
    Ама овие имињата со Ј некако долги и тешки ми стојат за пишување цела страна на сопственото име во прво одделение :lol:
    Јас го имам едно од најстарските и најглупави имиња во мкд, и сум крстена по баба ми. Ни на крај памет не сакам да крстам дете по некој. Сакам да си има свое име. Ама мислам дека ќе е трета светска војна со кумот (facepalm)

mal.ecka and mariz like this.
  14. BirMelek

BirMelek Популарен член

Другите убави, ама Дејман што е? Прв пат го слушам, ни на име не ми личи:wasntme:
    Оф топик многу се израдував за бременоста, честитки :*

Momichka likes this.
  15. Vip83

Vip83 Истакнат член

Деца немам уште,но ако даде Господ ќерка, би сакала да се вика Уна или Михаела,а за син Андреј или Михаил! Мене овие имиња сега ми се „ин„! Ама кој знае тие кога ќе се родат? :o:

16. Momichka

Momichka Популарен член

хахах и потоа сакам ако имам син да си го крстам Дејман, а и јас не знам дека правилно се пишува Демијан :D
    ти благодарам :hug:, далеку сме до имињата, ама добра прошетка на мозокот ми е темава :$

BirMelek likes this.
  17. ГоДа140805

ГоДа140805 Нов член

Првото синче ми се вика ГОРАЗД, старо македонско православно име, второто синче ми се вика ДАВИД, исто така старо македонско име. Сега сум трудна по трет пат со девојче, шести месец и сеуште немам избрано име. Кажете некое убаво старо македонско име?

18. forumce

forumce Форумски идол

Ние им кажавме на најблиските за името, ама немаше некаква реакција од нив, дали не им се допаѓа или очекуваа да ја крстиме по некој не знам и не ме ни интересира.

19. fana

fana Форумски идол

Дaмјaн - Дaмјaнa (aкo се рoди пред 14ти нoември) или Михaел-Михaелa ( aкo се рoди пред 21 нoември )

elimkd, Victorian and orhideea like this.
  20. ГоДа140805

ГоДа140805 Нов член

Внуката се вика Михаела.Треба да се породам до 15.09.2017 година

fana likes this.