И нашето здравје господ ќе биде Давид. Во последно време е многу често име, ама ние со мм многу го сакаме имево уште многу одамна.
Давид е со еврејско потекло, а Горазд со словенечко. Но сепак многу застапени кај нас па мислиме дека се македонски. Незнам колку старо македонско сакаш да биде, но еве предлози: -Фросина, Елена, Христина, Олга, Симона, Оливера, Милена, Магдалена, Ангелина, Билјана, Борјана, Катерина, Климентина, Валентина, Дафина, Евгенија, Даница, Искра, Елеонора, Јасна, Ирина, Дивна, Весна, Бистра, Бисера...
Девојче би го викала Ева, а машки имиња имам повеќе во глава, ама не би ги споделила, затоа што се специфични (како и уште едно женско име)
- Кирјана, Деспина, Јана - стари македонски имиња, застапени во последно време кај бебиња - Ксенија, Софија- имаат грчко потекло, но се стари православни имиња со убаво значење, и доста често ги среќавам кај дечиња мали. п.с. Мене се уште фаворити ми се Алексеј и Дарија Колку и да се чести
Ако некогаш имам близнаци - Арон и Арија Инаку убави ми се: Александар, Теодор, Лазар, Дамјан, Борис, Горазд/Горјан, Стефан, Адам... Елена, Теодора, Дора, Ника, Ева, Софија, Мила, Бисера ...
Сепак оставив на мм да бира, бидејки за синчето јас одбрав. Ја имам куп на листа, ама ништо од тоа не му прави кеиф. А него многу му се свиѓа Срна, незнам како ке се согласам за имево... Веќе 6ти ке почнам, а не знаеме како ке се вика
Јас уште малку 9ти па уште не знам. Оставив на мм да бира затоа што јас немам некоја желба. До сега предлозите што ми ги кажа се ок. Ќе видиме на кое име ќе падне одлуката.
Мене ова не дека ми е неубаво име, ама некако оштро е.. животно е башка незнам ке видиме... мислев дека е полесно за девојче, испадна потешко
И јас уште малку 9 ќе влезам а име немаме,мм треба да избере за ќеркичкаѕа беше мој избор ама и тој се согласи,неколку ми се допаѓаат, Матеј,христијан,Јован, или може на празник ќе се роди па сам ќе си го донесе името.
Мене за девојче во последно време многу ми е увртено во глава Сабрина. Од истоимениот филм кој ми е преубав. Сега да имам ќерка, така би ја крстила...
Јас 9 месеци прашував за име и само менував мислењаЖелба на мм беше Константин,на син ми Марко,мое Марио или Лука.Име немавме сеуште а јас породенаСепак името си дојде со рагањето .Се роди на мала богородица и името одлучивме едногласно да е Марио