Bidejki sum golem vernik na prvoto mu go dadov imeto Hristijan,bidejki samk Gospod mi pomogna da go iznosam.A deckovo zdravje sto go nosam ke go krstime Konstantin bidejki e retko i znaci cvrst postojan,a mene me udri kola taka da zatoa ke si go krstime taka.
Кумовите предложиа име што мене воопшто не ми се свиѓа. Дури ми е едно од најнеомилените. Кога ме прашаа што мислам, си кажав отворено дека не го сакам баш тоа име. Грешно постапив?
Воопшто не си постапила грешно. Сепак мислам дека тоа е одлука на родителите А кумовите како луѓе од 21век треба да го прифатат тоа
Не си постапила погрешно. Тоа е сепак твое дете, и одлуката треба да е твоја (и на сопругот, нели) Пример, моите кумови им дошле на моите дома и на мајка ми и дале лист со список на имиња одамна изумрени, имиња кои ги немам сретнато ни во книги, ни раскази, а камо ли на жив човек Од тие на кои мајка ми се сеќаваше да ми ги каже косава од глава чинам ми избега, и сигурна сум дека да прифателе некое од нив ќе сум била истрауматизирано дете, и ќе сум чекала со душа 18 за легално да си го сменам името Среќа, мајка ми пресекла дека нема да биде ниту едно од тие, па самата ми одбрала нормално име
Според мене не, па и тие аман, име избрале. Пушти бре родителите да си решат. @BirMelek не мила, среда е роден, другата среда решивме.
Многу правилно си постапила, само ти и сопругот ќе си одберете име кое најмногу ви се допаѓа. И ќе му го кажеш тоа име на кумовите. Јас му кажав на свекор ми и свекрва ми кое име го сакам за бебуш. Кога ќе се роди бебето тие ќе појдат кај кумовите по име и ќе му кажат, а и јас планирам да му пишам на кумот и да му кажам за името. И кажав дека не ме интересира ако нешто случајно се лутат кумовите, ние со нив и 1 годишно дали се гледаме.
Баткото здравје ќе се вика Борјан, а дадата Ана ( предлог од ММ) или Ања( мој предлог) Ќе видиме кое женско име ќе победи
Преубави имињата. Јас гласам за Ања. И мене тоа ми беше во опциите, ама ММ не сакаше. Инаку кумот остави на нас да одлучиме само да му кажеме. Не се налути за одбиениот предлог.
Убаво име е Наум и плус ќе си има именден. Или можеш некое име на П или И ако сакаш да има именден најблиску ти се овие 2 празници и сега Илинден што доаѓа. Со лесно да ти биде.
Ти благодарам мамичке за до Илинден не верувам да издржи порано ќе си излезе а најмногу Наум ми се допадна и мм е за тоа име не ми преправа хехе ❣❣❣❣
А бе аман крстете ги како сакате не знам јас што се замарате. Јас знаев како ќе се вика ќерка ми и ниту еден кум и празник можеше да ми преправи. Освен, ако ептен се роди на денот, а тоа име ми се допаѓа тогаш да. Ако и таткото се согласува.А дали имало именден, па дали ќе го викале скратено, па дали ќе имало соодветен странски изговор, мене ми е бесмислено.
Секогаш кога ќе прочитам дека од кумот се бара дозвола или дава предлози мене чудно ми паѓа. Или јас сум чудна. Не сум ни помислила да ги консултирам за име, а не верувам ни дека со предлог ќе се јават сами - не се тој тип.
Kuma sum, i sega majkata na bebceto sto treba da se rodi bara da presecam jas koe od dvete iminja da izbere, i dvete i se dopagjale pa bila neodlucna (a jas pa voopsto nesakam da presecam jas, ne e toa ko edno vreme kumot kako ke kaze) pa ajde vase mislenje da vidam koe poveke vi se svigja KAJA VS LINA ? ...Kaja, da ne e vo moda slucajno, nesto dosta cesto go srekavam?