Kaja e mnogu poubavo. Jas pak voopshto go nemam sretnato, ovde vo nashiov kraj izgleda ne e mnogu popularno.
И двете се имиња ко за куче...ама Лина сепак. Каја не сум сретнала освен по турски серии и искрено мислам нема да биде актуелно долго, а Лина бар со години така деца крстуваат
Каја премногу ми се допаѓа. Во Австрија е доста често име, јас тука прв пат го слушнав и веднаш ми се допадна, не знаев дека и во МК го има тоа име.
@sunmoonstars Почнува да е актуелно Каја, јас имам дури две внуки со тоа име, двете по една година. Сепак и поубаво ми е, Лина не ми се допаѓа.
Ако мислиш дека нема да излези на 2ри август крсти си го Наум.. Јас уште пред да останам бремена сонував име и на сонов ми го кажаа името и после 3 недели дознав дека сум бремена и си знам како ќе си биди неможам да си го погазам тоа и си ветив дека така ќе го крстам баш пред празникот го сонував името така да ако сум 11 недела МАШКО Е СИГУРНО хехех
Нема сигурно да се породам до 2ри август можи деновиве да биди тоа бидејќи сношти ми се крена притисокот и еве уште ми е 137 со 91
Ајде ќе биди со Господ напред појди на болница види можи е времето дојдено или ден два уште ако ти има останато ќе биди ајде...Со лесно да поминиш на државно или на приватно ќе се пораѓаш?
Kaja I Lina se dosta postari iminja,Ne veruvam I ti deka togash si bila rodena( ushte pred sedumdesetite)...so sporedbava shto si ja navela no comment .
Па добро лично мислење, ја куче вака би крстила само, исто ко со Леа, Мина и слично новите “тренди“ имиња кои лично мене не ми се допаѓаат. Не сакав никој да навредам, нивно право, ако сакаат така дете да им се вика нека им се вика. Тоа е тоа.
Ne go osporuvam faktot deka "trendi " e od iminja za lugje da gi stavaat na zivotni! Zatoa I pogore ti objasnav ushte od koe vreme bile imenuvani tie dve iminja na lugje..A toa denes shto kuchinja i machinja gi imenuvaat vo iminja kako Boshko,Kire,Mira,Paca,Boris I itn. toa e druga rabota..glupiranje do besvest..
@Glasna @Dream-Girl eve jas go postaviv prasanjeto, i ne se zasegam sekoj si kazuva mislenje, zatoa i prasav. Da i jas nebendisuvam iminja od tipot na Ina, Mina, Lea, Dea i slicni (ovdeka Kaja mi izgleda kako od ovoj tip "trendi" vo momentot iminja) no sepak na majkata i tatkoto da im zvucat ubavo, toa e najbito. Zatoa go predpocitam Lina...no eve majkata se porodi i si izbra Kaja. btw Lina e staro ime, so arapski koreni, dosta cesto bilo stavano vo minatoto na nasite prostori, mnogu nasi iminja zavrsuvaat so Lina,mozebi od tamu e kratenka..(Sevdalina, Ilina, Angelina...)ima eden kup narodni makdonski pesni kade se spomnuva imeto Lina. Eve pozdrav od mene so ovaa "Lino moja sudbino"
Мајки, имаме дилема.Очекуваме момче за неколку месеци и не знаеме какво име да му дадеме: Симон или Симеон? Кое според вас е поубаво и има подлабоко значење?
@Kali12 Simeon za mene e em po ubavo, em ima podlaboko znacenje, i mi zvuci i asocira na golema licnost taka da glasam za Simeon.