simeon Kaja . Ete mi dade predlog ime ako mi e zensko vtoroto Mojot sin e roden na mala bogorodica i se vika DavidMarija
Здраво За некој месец со Господ напред очекуваме девојченце и би сакала да ни помогнете во одлуката за име ^^ Алексеја Антониа Мелани
Без навреда, ама 4 суштества сум сретнала со име Каја, и сите се кучиња. Иако двете имиња не се по мој вкус, гласам за Лина
@blackwave ne se navreduvam, se e prasanje na vkus, a zgora na sez ne e toa mojot vkus, pobarav mislenje no eve majkata si izbra Kaja. Spomenav i pogore stranski iminja so nasi preziminja ic ne mi odat, poveke sum za tradicionalnoto, eventualno slavjanskite ruski iminja idat v predvid za mene, eve zatoa na @littleprincess ke i odgovoram na prasanjeto mene imeto Melani voopsto ne mi se dopaga, em e tolku cesto poslednite 2-3 godini, em nikako ne mi odgovara primer Melani Zafirceva.... i iako nebaras mislenje za toa, koga se isfrla bukvata J od iminja sto pravilno se so J ne mi se dopaga, a neznam sto e trendot so isfrlanjeto na J vo poslesno vreme srekavam dosta iminja so ovaa tendencija. Antonija mi zvuci poubavo od Antonia.
Алексеја ми е некако незвучно, што знам... А и го немам слушнато како такво. Размислете за Алексија, имам во близина едно такво сонце
Сеуште незнаеме дали е машко или женско но ако е машко ќе се вика Дамјан или Василиј или пак ако е ептен пред или на празник ќе го носи името од празникот, а ако е женско ќе се вика Софија За имињата по свекор или свекрва би го крстила само доколку ми се допаѓа името мене и на мм нормално во спротивно не.
Останавме на потесен круг имиња и две двоиме сега за сега, сакаме да има Р во името бидејки мм, синко и јас имаме Р во името Исидора и Тамара (јас сум повеќе за Исидора, мм за Тамара) Што викате, кое е поубаво?