Јас не можев да се одлучам и сега има две имиња, православни македонски Теона Анакиа и спрско презиме. Анакиа на сите им беше тешко за изговор и остана само Теона, другото само во извод. @mariz Исидора.
Јас ни на свекор ни на свекрва ни на мајка ни на татко и му кажав да си знат па свекрами рече во струмица морало таков бил адетот да се вика по свекорот или свекрвата јас и реков епа ние не живејме во струмица и кумата ако има желба ептен не ја одбивам оти страв ми е да ја одбијам нејзе ама кумата ни кажа вие за име ќе си кажите така да како шо сакаме ние..
Тамара Познавам малечко девојче Тамарче и препреслатко ми е баш и одговара именцето. Модерно и убаво, а девојчето слатко и палаво. Покрај девојчето и името си го засакав
@mariz Исидора. Тамара ми е некако почесто име. И ние сме со српско презиме, па често пати си го повторувам името и презимето на ќерка ми да слушнам дали си одговараат. Не си многу одговараат според мене сега за сега, ама понатака кога ќе ја крстеме мислам дека поубаво име и презиме нема да има.
Колку сте пола пола Синко е Теодор, па стои и Теодор и Исидора, завршуваат слично... па и тоа стои со неговото име... ама на мм кога ке му го речам прави некоја фаца као сеедно, ама повеќе Тамара го сакал а јас исто за Исидора сум дека е малку помодерно... А и Дора да си ја викам нагалено, дека и Дора ми е мн убаво... Од др страна па јас одбрав за синко... па како божем да оставев мм да бира за девојчево
Јас на мм му викам ако е женско си сонив име и така ќе се вика...а тој дека на мајка ми ќе биде ме гледа како од Марс,вика ме лажиш за името..виде дека сум сериозна па сега вика му се допаѓало,ај ако излезе машко ќе го оставам да даде предлог на барем 10 имиња и ЈАС да изберамРазличен вкус имаме..
Исто преразличен вкус, абе куп имиња поминавме додека се согласиме колку толку за овие Беше запнат за Срна, ама мене па ич ич не ми се свиѓа тоа име.. па и свекрва ми му рече не е убаво и среќа се откажа од тоа
@mariz Мене Исидора ми е преубаво. Јас пак за моите целосно ја исклучив буквата Р бидејќи не знам правилно да ја изговарам, а има толку убави имиња со Р, а и помоќно звучи името кога има Р во него.
И мене исто Таман и синко веќе еден месец кажува убаво чисто тврдо Р, па ке го научи и името одма уште да го убедам мм, ама да се согласи без
@mariz и нас Исидора ни остана во последните две имиња, ама на крај мм пресече за другото. Така да јас сум за Исидора.