Јас имам тидрица се вика ПИПИ зобри и е мноооогу питома.... ај да не ја фалам Папагалите се женки доколку крилјата им се преклопуваат позади како X
па од продавницата во која го зедовме ми рекоа дека е женско потоа го споредував со машкото папагалче на мојот братучет и неговото беше со ептен темно син клун а моето само малку но веке нема ни С од сино ако ги загледаш добро сликите ке приметиш дека му е сменет клунот а и не ми е важно дали е машко или женско јас премногу си го сакам Спојлер моите дома велат дека папагалот го сакам повеке од нив па и во право се лугето
Јас имав папагалче тигрица.Ми го дoнесоа кога иамв шест години,и пошто мислевме дека е машко си го крстиве Роко.Ама полсе долго време дознавме женско било,али више навикнати на Роко така си остана.Инаку ми живееше некаде околу 9 години и кога ми умре со сестра ми си го закопавме во дворот кај баба ми.Многу плачев ама сеа тоа беше. Ми имаше знам еднаш избегано.Ама отишол таму во соседната зграда некаде,и ете среќа тој им беше пријател на една моја добра другарка.И пошто таа знаеше дека ми избега,а и уникатен беше го препознала и ми го врати.Не успеа од нас лесно да се отараси Инаку Роко е најдобро име.Така да си го крстите.И моите пред ја да се родам имале исто тигрица и се викал Роко.Ама тој и зборувал
Затворен е конкурсот нели? И ке се викаат според предлозите на кумата Мерлин - Сребре и Златка!!! Нека се здрави, живи и долговечни. Господ дечиња да им даде и пак за имиња да ме прашувате.
Леле и јас имав папагалчиња порано,женското ми се викаше Чичи ,а машкото Коки.Чичи беше скроз жолта и првпат пропеа на Благица Павлоска ,а Коки зелено-жолто-сино.Тој не беше некој талент за пеење. И двете ми цркнаа од срцев удар,преплашени од мачорот
Јас за среќа си имам 4 папагалчиња две машки и две женски едното женско се вика Бланка а другото Мина, а другите две машки се викаат Мики и Фиби
Претходните ми се викаа Иги и Натали, а овие сега се Цуци и Бубу , но и секако ги викам срцки, цуцки, буцки итн итн
Цуци - женско Чарли - машко Спарки - женско-машко Тути - машко Туфи - женско Дигби - женско Попи - машко
Пред една година имав папагалче - Кики, ми беше прво, многу питомо и за него бев најмногу приврзана. А сега имам две, исто тигрици. На почеток мислевме дека се машко и женско, ама како што ми седи, двете ќе да се машки. Како и да е се сакаат. Венди и Буби.