Моето се викаше Сречко,но за жал почина дали од старост незнам,ама изгледа од тоа беше.Па татко ми ми купи нов ама нејќев го вратив,џабе кога не е мојот Сречко
Не сум имала досега вакво милениче , а и не посакувам . Другарка ми , има две , и ги вика Пипо и Чипо.
Моето се вика Чонг Ли... многу е брзо, а се сомневам дека го уби другото папагалче што живееше со него. Се викаше Бела, а подоцна откривме дека е машко...
Ве молам за одговор, не е за овде прашањево но ве молам да ми одговорите. јас имам папагал тигрицаа и е премногу мило сака постојаНо да игра и да се дружи си нас, но во последно седи во кафез и испушта некој чуден звук и го издолжува вратот нагоре. како да завива некако. од што може така да прави? знае некој?
Можеби е задавено ,треба да се внимава на храната која му ја давате допплнително од просото .Поготово лебче треба да е на ептен ситни трошки.
Порано имав две папагалчиња се викаа Кики и Џони, но потоа сестра ми почна многу да кашла, и откривме дека е алергична на папагали и ги вративме таму каде што ги купивме, ни беше жал да ги пуштиме, затоа шт ако ги пуштевме сигурно немаше да преживеат.