Ти благодарам. Одличен е квалитетот на ембрионите. Ти посакувам овој пат да успееш и за девет месеци да си ги држиш бебушките во раце.
Zdravo devojki, Ako moze mal help... Po dobien pozitiven rezultat od B hcg a vtornik povtorno treba da pravam i sum na pregled kaj ginekologot, denes imas kafeav iscedok ... Dali se raboti za implantacisko krvarenje? Od iskustva mi imaat kazuvano deka duri nekoi imale i do kraj na vtor mesec takov iscedok ... Malku se zagriziv iskreno...
Не е имплантациско крварење, тоа се случува при имплантација, најкасно 12 дена после овулација и тогаш почнува да се лачи bHcg. Кај тебе имплантацијата е помината одамна, ти имаше позитивен тест пред околу 2 недели ако не се лажам. Кафеав исцедок е чест во рана бременост и не мора да значи дека е нешто страшно. Дали си покриена со прогестерон?
Ne, ne sum pokriena so progesteron. Niska mi bese Bhcg 160.90 (napraven na 04.04)i seuste ne se gledase nisto na eho vo cetvrtokot na prv pregled i iako e dobar pozitiven rezultat maticnata mi kaza deka nastanalo pokasno oploduvanje bidejki imav i neredoven ciklus prethodno, vtornik sum na pregled povtorno i imam upat da napravam novo ispituvanje na bhcg. Malku se zagriziv sega iskreno...
Malku e pokomplicirano kaj mene, spored posledna menstruacija 6 nedela, no bidejki tocno znam koga imav nezastiten odnos a toa bese 1 nedela posle ciklusot bi trebalo da e sega 4 nedela, pocetok 5... Inace situacijata mi e takva sto partnerot mi e od srbija, posledna menst imav 27.02 a jas kaj nego bev od 7 do 12.03 taka sto malku e komplicirano vo toj odnos i realno nemoze da se racuna spored posledna mrnstr. Se nadevam samo deka sve ke bide okej vo vtornik ...
Рачуна се од последната менструација затоа што не се знае точно во кој период настанало оплодувањето. Инаку тоа е универзално правило за одредување на термин. Нема логика ама тоа е.
Дали може вакво крварење да се појави само како 5-6 точки на долната облека? После тоа немам ништо треба да ми дојде за 4 дена.
Минатиот месец циклус на 17.06 ризичен однос со ејакулирање внатре на 03.07.24 денес на секојдневна влошка тенка линија браон нешто, следна менструација треба на 15.07 да добијам.. Можно ли е да е знак на бременост? Или најава за иден циклус
Zdravo devojki Bi sakala da prasam edno prasanje Pravev test mi bese pozitiven,i Bthcg mi bese 310 ,imam i malku kafeav iscedok,bev na ginekolog,na eho ne se videshe nisto,dali iscedokot moze da bide implementacija?(nekoj ako imal takvo iskustvo) Inaku posledna m.mi bese 22juni A da napomenam deka kaj mene ovulacijata mi e sekogas podocna(od prethodni iskustva so bebe)
Бремена си, ама е премногу рано да се види нешто на ехо, за две недели ќе можеш да видиш. Исцедокот не е имплантација, она се има десено претходно, ако ти продолжи консултирај се со гинекологот за прогестеронска поддршка.
Zdravo,so decko mi ivavmr odnosi na 14.07kako i nekolku dena podocna,menstruacijata trebase da mi dojde na 27,28 Dobiv na 24 ti normalno so pms siptomi ,no prviot den imav mnogu malku krvarenje,vtoriot den povrkje i vekje deneska nemam nisto samo na brisenje,ne zna dlai e ciklusot ili e mozno da e implantacisko,