Јас од 3 бремености (еден спонтан) само овој 3 пат имав имплантациско крварење. На денот кога требаше да добијам имав малку розево и кафено и мислев дека ќе добијам. Но чекав уште некој ден, па на тестот 2 бандери се покажаа. Секоја бременост е различна.
Koga se javuva toa? Nesakam da sum trudna mi docnese 2 dena no deneska mi dojde i prvo imav crveno sega kafeavo dali e taka dodeka probie menstruacijata?
Jas sum 12 denovi posle inseminacija, denes imam jaka glavobolka i malku krv na toaletnata hartija koga se izbrisav. Dali e implantacija ili najava za ciklus, edno ke e...
Здраво девојки, јас малку подоцна на форумот, но би сакала да споделам искуства и мислења со вас... По прв обид на зачнување, по 2 дена доцнење покажа позитивен тестот, но истиот ден заминав на одмор и немав прилика да заминам на лекар, проблемот е тоа што еден ден имав темно кафен исцедок, но денес ПМС болки и крварење како чиста крв, се консултирав со гиниколог вели дека е нормално, дали може тестот да покаже позитивно а да не. Е точен иако не е обилно крварење но сепак прв пат ми е и неможам да посетам доктор уште 3 дена
Бременост секако дека има поради тоа што не постои лажно позитивен тест , ама како минат деновите така нивото на хормон треба да си расте и цртата на тестот станува од ден на ден се потемна . Крварењето е нешто што е секако непожелно во бременост , може да се јави да и не мора да значи ништо страшно но секогаш се настојува да се спречи и сопре со прогестеронска подршка . Не сакам да те плашам , се надевам дека се ќе е во ред . Мој совет ти е да одмараш и да го повториш тестот . Се најдобро
Samo sto dojdov od lekar vo Grcija otidov bidjki ne me trpese srce izleze deka e normalen toj hormon za bremenost, taka sto nemalo bremenost niti spontan, sepak lazen test neznam kako, no ete
Лажно позитивен тест НЕ постои , и бета хцг ние нормално немаме во организмот кога не постои бременост . Постои биохемиска бременост (многу ран спонтан) кога всуштност има оплодена јајце клетка што за жал не успева да се имплантира во ѕидот на матката и доаѓа до ран спонтан . Затоа и ти пишав вчера дека несакам да те плашам , со 6 поминати дена од позитивниот тест линијата не треба да е скоро иста по боја како на првиот тест туку далеку потемна што веднаш иницираше дека нешто не е во ред плус и крварењето ( биохемиска) . Се случува на многу жени ,во најголем број од случаевите не се ни свесни за тоа . Консултирај си се со гинеколог кога ќе се вратиш . Ти посакувам се најдобро
Здраво.. Значи 13-14 дена после добиена менструација добив крварење розево, црвено, кафеаво... траеше 3-4 дена. Се надевам дека е само овулација, а не импл. крварење. Не дека несакам уште едно бебе ама сега не сме спремни баш психички за втора бременост. Дали е можно да сум бремена? Значи досега не ни се случило да згрешиме... На 21 август последна менструација. Еве веќе 3 дена осеќам лошење гадење. Дали е можно ако веќе сум бремена толку рано да ми се лоши???
Имплантациското крварење дали може да биде подоцна односно 14 или 15 дена по овулација и обидот за бременост беше за време и по овулацијата, или е нормален месечен циклус...