Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имплантациско крварење

Дискусија во 'Бременост' започната од LadyIvvy, 18 јуни 2015.

1. Mrs.Nebittnaa

Mrs.Nebittnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2019
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    154
    Премногу што читав и ми влезе во мисла дека немав капка крв или кафеав исцедок,а имав болки во јајниците и грчеви во долниот ден на стомакот,а и добро што издржав 2 дена без да правам тест:) и денеска бил денот.Жар станаа цртите после 5 минути од рака не го оставам тестот.Сепак фала ти многу.:inlove:Дај боже сите што чекаат бебе да си дочекат.На сите ви држам среќа:l::l::l::hug:

На Aleks@and&ra$, minne992, K7M10J и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Loverrrr*

Loverrrr* Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    Дали 3 4 дена крв онака не се голем интензитет само вториот највеќе во сред овулација е нормално затоа што имав анални односи на 21 за 3 дена добив после тоа не сум имала никакви односи и еве сега во овулацијата видов крв како што ви опишав. Дали е тоа во ред? Бев и под стрес и настината. Пишав и на други теми ама сакам да чујам повеќе мислења за да не му ја мислам и да не се плашам за ризик од бременост зошто на интернет најлошото го пишува а и вака ми се нема случено ... Без негативни коментари ве молам зошто сеуште сум млада и не се разбирам многу.

Последна измена: 10 септември 2020
  3. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Не секогаш ќе добиваш точно на 28 дена,имплатациско крварење е обично розеникаво и ретко кога се случува не сите го имаат исто и за овулацијата крварење не али розев исцедок да можеш да имаш. Сигурно си добила на сред месец што и мене ми се има случено, може некогаш и еден месец да ти изостане менструацијата да добиеш после два месеци така да не се секирај ако ти се повтори ова закажи си на лекар да видат што е проблемот

4. Loverrrr*

Loverrrr* Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    Мене најмногу бременост ме плашеше и целата во мислите сум избезумена иако знам уште од најмали години дека бременост од анален не постои. Значи не е бременост затоа што и јас знам дека добив и се си беше нормално.

5. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Сигурно ти било некое вондредно добивање :)

6. Loverrrr*

Loverrrr* Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    Затоа што односи после 21 август не сум имала и ми дојде и сама не знам зошто се плашам од бременост ама ете младост, страв. Значи ништо страшно да не паничам бадијала?

7. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Точно :)

8. Loverrrr*

Loverrrr* Активен член

Се зачлени на:
    7 септември 2020
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    9
    Благодарам затоа што ме смири срцка

На Brpbrp му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Viiiiip

Viiiiip Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2010
    Пораки:
    837
    Допаѓања:
    400
    Здраво.
    Дали може некој што го имал ова имплантациско крварење да го објасни практично.

Теоретски прочитав мал милион статии, но практично, како оди?
    Дали имаш грчеви во долен дел на стомакот и болки во грб и се појавуваа благо "крварење", потоа после тој ден-два станува исцедокот повторно бел- без боја... или имавте светло кафен како на крај на циклус. Дали ви престанаа грчевите со престанување на црвените точки?

Имав овулациско крварење во понеделникот ( често имам прокрварување многу благо при овулација), а потоа во неделата почнав да чувствувам болки во долен дел на стомак и во кичма, за вечерта да видам мало благо прокрварување ( светло, не како вистински циклус), но вчера и денес сеуште имам како светло кафен повремен spotting и грчевите во долниот дел на стомакот и кичма скоро да исчезнаа денес.

Често пред циклус имам кафен исцедок околу 5 дена пред почетокот на циклусот и затоа ми е прашањето со цел да можам да направам разлика.
    До сега за сигурна разлика е, дека никогаш не ми бил нормален исцедок и наеднаш црвен/розев. Туку постепено ја менувал бојата.
    Инаку работиме на случајот да имаме бебенце :)

10. Mira22

Mira22 Нов член

Се зачлени на:
    22 октомври 2020
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Zdr znaci na 18.09 mi bese posledna menstruacija na 07.10 primetiv bleda krv nekolku kapki samo ,ovoj mesec trebase da dobijam na 16ili 17ti ama ne dobiv na 20ti negativen test ...i seusto nemam dobieno ako moze sovet .

11. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    6.321
    И тука ќе ти одговорам:) Советот е за некој ден ако не добиеш да испиташ бета и тогаш ќе се осигуриш дали си бремена. Дај боже да е висока а ако не е закажи на гинеколог.

12. Mala_plava

Mala_plava Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2020
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    78
    Здраво сакам да прашам за 2 дена влегувам во 9ти месец утрово имам крварење не мн обилно ме интересира дали некој знае дали да одам на преглед веднаш или е нормално бидејќи имам закажано за 3 дена а и претходниот месец имав крварење на оваа дата па одд овде ме пратија во Скопје на предвремено породување и едвај се објасни дека ми е рано да се пораѓам затоа сега не ми се оди на преглед

13. elcezelce

elcezelce Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    3.118
    Допаѓања:
    20.936
    Ја имаш малце утнато темата во која си пишала ,јас мислам дека треба да си појдеш на преглед порано да не чекаш.

На Cherry blossom89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. PEPCE

PEPCE Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2015
    Пораки:
    84
    Допаѓања:
    23
    Здраво девојки,на 18 септември имав менст,сега на 19 октомври имав розев исцедок и сеуште ми касни...градите не ме болат само осеќам подуеност и отежнато дишење и вчера ме пресечи нешто во стомакот..правев вчера тест и беше негативен..дали е можно да не покажи тестот,дали е рано или не? Ве молам ваше мислење

15. Vase89

Vase89 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2020
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    276
    Активен член
    Devokji ve molam za sovet trebase da dobijam na 7mi ovoj mesec mi docni 5 dena napraviv test izleze negativen a na 5ti ovoj mesec me bolese mnogu stomakot kako za dobivanje cel den i vecerta poslemokrenje se izbrisav i imase na hartijata mnogu malku bleda rozeva linija i tolku bese povekje namase nisto ve molam za sovet dali e mozno da sum bremena

16. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.589
    Испитај бета преку крв и ќе знаеш.

17. ДевојкатаБрокер

ДевојкатаБрокер Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    42
    Женски здраво!
    Би сакала некоја од вас да ми помогне...
    Според календар требаше да добијам некаде на 02.12 :)
    Меѓутоа јас веќе 2 дена на бришење имам светло кафеав исцедок, и на влошката имам мноооогу малце исто така од тој исцедок.. Некогаш како кратка линија, некогаш како точки..
    Никогаш до сега не сум имала нешто вакво пред добивање, јас добивам наеднаш и со здравје..
    На моменти имам некои благи стегања во пределот кај матката, и за чудо Божјо вечерва додека вечерав наеднаш ми се пријаде пита со зелка... Цело Скопје го извозевме за да најдеме и најдовме :wasntme:
    Инаку во брак сум 2 години, до сега безброј минусчиња на тестови, а со душа чекаме да дојде таа радост, и некако се чувствувам чудно како овој пат да е тоа - тоа.. Сопругот на два - три наврати ми кажа дека сум се разубавела некако  .. :$:$
    Па ќе ве замолам за секакви искуства, за да знам што да правам :inlove:

18. IRBBB

IRBBB Форумски идол

Се зачлени на:
    16 октомври 2019
    Пораки:
    8.291
    Допаѓања:
    33.589
    @ДевојкатаБрокер тест да направиш. (fingers)
    Веќе е време. Ти посакувам да си ја видиш втората цртка. :inlove:

На ДевојкатаБрокер му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ДевојкатаБрокер

ДевојкатаБрокер Активен член

Се зачлени на:
    24 април 2020
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    42
    Амин Боже, фала ти ♥️♥️

На IRBBB му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Sandra Stojanova

Sandra Stojanova Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2015
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    319
    Девојки прво Среќен Божиќ многу здравје и среќа на сите и многу бебиња . Бев на лекар на 18 ден од циклус немаше сеуште овулација и си реков нема овој месец и си имавме односи нормално без заштита со надеж за бебе и испитав прогестерон на 20 ден од циклус сеуште немаше бидејки беше 2.87. Повторно отидов кај мојот доктор на 29 ден од циклус и ме виде на ехо а ми се појави како бледо розево после 25 ден од циклус и докторот ми вика ендометриумот е 12мм и сум имала деновиве овулација на десен јајник ми рече ако не добиеш до 10 Јануари на 11 тест да направам а вчера на 31 ден од циклис ми се појави малце розевко на бришење и толку дали може да е имплантациско крварење бидејки нема ни 10 ден од овулацијата сум овулирала многу доцна после 25 ден од циклусот . Ве молам за мислење . Имав спонтан пред 3 месеци во 7 ма недела а имам и едно родено детенце пред 2.5 години. Со тие бремености немав вакво бледо розево.