Па така се смета. Значи во исхраната да користите свежо месо, не преработено како конзерви, сувомеснато, колбаси и слично. Си го готвиш најнормално.
Леле не видов дека темава е во категоријата Дете. Но сепак името на темата е Имунитет, па така да да си прашувам јас што го засилува имунитетот. Како на природен начин да се зајакне имунитет без разлика од кои витамини?
https://www.ubavinaizdravje.mk/gast...supa-od-luk-shto-shtiti-od-virusi-i-nastinki/ Значи лукот најмногу го зајакнува имунитетот?
Не. Непостои една работа што најмногу го зајакнува имунитетот. Има повеќе работи кои се важни за имунитет и сите тие влијаат заедно. Здрава храна, физичка активност и живот без стрес.
Ај и тука да пробам. Може не е соодветна тема, но сакам мислење од мајки чии деца одат во градинка. Дали сте давале чист матичен млеч за имунитет? Од која возраст и која количина? Сакам да уфрлам нешто за имунитет, а да не се сирупи.
Пред скоро време пишувавме баш дека матичен млеч чист го има во многу многу мали количини и во одреден период. Од 1+ година може да се дава на дете и максимум една лажичка смееш да дадеш. Што и да користиш треба да користиш 3 месеци последователно па ако треба пауза па пак да се даде.
Јас давам мед со млеч мешавина по пола лажиче на утро на гладно. Од Бомед ми е купен давам околу 2 недели веќе. Тие ми кажаа да давам по 1/3 лажичка наутро и навечер, ама пошто борби се водат со детето за се што треба да пие и јади и ова еднаш наутро ми е премија
Јас имам чист моментално, ама не знам дали смеам на дете од 4 год. Човеков што ми го даде вика смее мала количина со лажичка за макијато или чепкалка за заби под јазик. На два памета сум... @Brpbrp имаш давано чист?
Чист не ги давам протект џуниор ампули по 5мл на ден, една ампула за два дена е, до сега после месец дена константно користење има ефект. Немам од кого да земам чист матичен млеч, мисла на некој близок од други не ми се зема.
Чист матичен млеч се дава во многу мала количина-на врв на чепкалка за заби под јазик. Јас на големиот прв пат му дадов мешавина од мед со матичен млеч на 4 год. Го земав од Бомед. Го дозираат по возраст. Тоа е единствено нешто што стварно ми имало ефект за имунитет, во комбинација со молерс и вит ц. Издржа во градинка 6 месеци без болештии.
Еве сега читам по групине на фб дека чист се давал над12 год. Сепак ќе го измешам со мед, страв ми е вака. И мојава е 4 год.
Само исконсултирај се за дозирање на матичен млеч и на почеток давај многу мала количина од мешавината. Барем првата недела.
Од мк. Си ? Кој продава чист матичен млеч ? Сигурни сте дека не ве мамат ? 1гр. Матичен млеч кошта и до 50 евра . Сум барала во мојава околина никој не продава.