Да, пред доручек се даваат. Пред да оди во градинка му давам со шприц. Една ампула може 24часа да седи отворена на собна температура.
Имате ли поскоро искуство со бронховаксом капсули? Јас лично за мене имам користено уроваксом од истата фирма и се спасив засекогаш од уринарните инфекции, па сакам да пробам за децата...
Јас користев за малата пред 2 години кога почнуваше во градинка, ама искрено немаше некое големо влијание кај нас. Повеќе сум задоволна од изопринозинот.
Сега го даваш? Немам слушнато, мислев само за ковид е. Во петок сум на педијатар на контрола, ќе прашам.
Не не, планирам од ноември. Лани давав исто од ноември плус ударна доза кога бевме позитивни. Се дава три месеци по шема исто. Сепак консултирај се со педијатар. Бронховаксомот е за бактериски инфекции, а изопринозинот за вирусни. Така мене ми објасна матичната. Имам слушнато дека и двете ги даваат во комбинација пр. Прво бронховаксом па во паузата изопринозинот.
Мајки како појдовме во градинка од 10 месеци значи секоја втора недела сме преладени најлошо бронхит е речиси секоја пат, еве 3 месеци сме нон стоп на антибиотик. Правиме имхалации сирупи веќе не знам, една недела одиме една сме дома една одиме една дома. За имунитет ни дадоа сируп Имуно. Ве молам за некој совет инаку сега сме 14 месеци, или некој совет за некои проверки инаку од бебе секогаш на крвна слика железо ни е ниско односно анемија ни покажува? Имајте убав ден, фала однапред
Majki sto davate na decinjata za imunitet? Zboram za zdravi decinja(ne nastinati) osven acerola po ednas dnevno dr ne davam nisto. Zelencuk ovosje sekoj dnevno se konzumira
Имав долго време ешерихија коли, која постојано се враќаше и покрај многуте испиени атб, чаеви и слично. Последно примав 21 ден антибиотик и после веднаш продолжив со уроваксом по шема. Ова беше во 2015 година и повеќе не се врати.
Може, во сокче не, многу шеќердисано би било, ама во чајче може, само да не биде врел, да се залади и стави. Исто можеш и во смуди ако пие.
Може да се раствара во сок или каша? И на што има вкус? Моево ома аверзија на се што се дава во лажичка па дали може некако да го залажам а сите го фалат молерсов
Има мислам 3 вкуса, мојот го обожава тути фрути. Јас го давам пола година ама немам приметено разлика во однос на подобрување на имунитетот.