1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Имунитет

Дискусија во 'Дете' започната од Ariel, 5 февруари 2011.

1. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.888
    Допаѓања:
    31.300
    Пиши само Имунологија во пребарувањето и ќе се појават две имиња (долу под имињата пишува педијатрија). Или пиши Клиника за педијатрија и покрај имињата се појавува што им е специјализација.
    Во меѓувреме пробајте или со бета-глукани (Бимунал, Дефендил) или со уште појако Изопринозин. Се од ова имам давано и Изопринозинот навистина помага.

2. Mandela

Mandela Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2022
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    1.759
    Леле аман бе...Не знаев дека си заминала. А каде е, дали имаш инфо?

3. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.153
    Допаѓања:
    102.066
    Не, ќе побарам по нетов, па ќе ја барам кај отишла да одам таму, зошто ми се допаѓа многу пристапот нејзин.

На Mandela му/ѝ се допаѓа ова.
  4. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    4.888
    Допаѓања:
    31.300
    Во Центарот за Семејна Медицина на Медицински факултет е. Прешла веројатно комплетно само во едукација на нови кадри. Најди го на Facebook Центарот. Ја имаш во постови.

5. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.153
    Допаѓања:
    102.066
    Ја најдов и јас. Ко и за се друго во Мк здравство, ќе идеме со старите добри ВРСКИ!

6. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.169
    Допаѓања:
    7.265
    https://maps.app.goo.gl/eDWwLqyHnQrvoHfF6
    Тука е проф. Ставриќ веќе две години и повеќе.
    Не знам дали ти е за нешто итно, ама најискрено така да и отидеш од сабајле околу 8 ипол-9, има големи шанси да ја начекаш таму, и ништо да не прави... Значи ова е преминот од кај министерство накај Вели/стоматолошки. Институт за семејна медицина и едукативниот центар за прва помош е тука. Одма десно е вратата, дрвена. И кога влегуваш внатре, одма првата десно е за нејзе и секретарката нејзина.
    Префина е Ставриќ... Јас за други некои работи баш месецов три пати до нејзе бев.
    Инаку како имунолог, Александар Петличковски е стварно предобар.
    Не знам за што ти треба конкретно, ама имаш и педијатар - генетичар - ендокринолог др. Мирјана Кочова, во Систина е сега. Постара докторка е, професорка ми беше. Малце незгодна на карактер, ама вистински професионалец со премногу знаење и пракса.

На AngelOfArh му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.153
    Допаѓања:
    102.066
    До Кочова можам лесно да стигнам, на другарка и е мајка, ама колку ќе може да ми помогне за ова. За малото ми е, пречесто се разболува, претходниот месец беше малтене цел месец болен. Ќе се обидам да стигнам до Ставриќ, ја знам и јас како многу фина, ја прегледуваше внука ми она кога лежеше на детска со месеци.

На LadyR му/ѝ се допаѓа ова.
  8. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.169
    Допаѓања:
    7.265
    Па пресродни се двете науки, и секогаш работат како тим. Мислење плус не е на одмет никогаш.
    Инаку ако одиш така од сабајле, ќе можеш да ја најдеш Ставриќ на семејна. Не верувам дека има термин за неа, за да земеш упат за твојата потреба. И јас не знам зошто е отидена на семејна, можеби сакала помирна и растеретена функција...

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.153
    Допаѓања:
    102.066
    Jас како што разбрав она специјализанти води. Ако учат од неа ученици има надеж да има подобри лекар, предобар доктор е.

10. LadyR

LadyR Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2012
    Пораки:
    2.169
    Допаѓања:
    7.265
    Ех, да водеше специјализанти на педијатрија барем, ќе беше друга приказна... Ваму одат сите специјализанти кога ќе им стаса редот за турнусот за семејна медицина. За жал, на позицијата која е сега, скоро па и никакво значење нема. Поминуваат за една недела тука, што може да направиш за една недела... Како краткотрајна обука.
    Педијатрија е цела зарибена, за таму фали стручен кадар. Мислам дека специјализантите на педијатрија се малтене најуказани од сите.