^^ Се наоѓа низ маркетиве некаде свеж ѓумбир,одамна немам видено или не му е сезона? И ако може рецептот за бомбиците ,се убив од барање,не го најдов Мислам дека беа со бадеми,лешници ?
^ ги имам сите потребни намирници за бомбициве дома...ќе го правам викендов обавезно. може да се додаде ли и суво грозје или пак ситно сецкана брусница во нив? што мислите, би биле вкусни?
ако поминувате само со вит. ц - супер. јас мислам дека на децата им се потребни и други витамини и минерали освен вит. ц. За овој период потребно е и вит. Д.
Малово има 16 месеци и сакам да почнам да давам нешто за имунитет, ама во аптека се што ми понудиа беше за над 2 години. И сега сум во дилема што да му давам? Ако има некој некоја препорака нека пише би му била благодарна
Даааа, ете, тоа мислев да го пишам и заборавив, некако умот ми е растргнат...да, дефинитивно може, јас вториот пат и` ставив суви кајсии и беа превкусни.
^мислам дека сребрената вода е чиста глупост, само еден маркетиншки трик и ништо повеќе. За доенче од 6 месеци само свежо овшје и зеленчук, ништо повеќе.
Сребрената вода не се препорачува за никој, а за деца посебно не! Инаку сребрената вода не е одобрена од Републичкиот завод за здравствена заштита, и тоа значи дека ниту лекар не смее да ја препорачува. Ова е само еден бизнис со кој се заработуваат пари на сметка на лекомислени луѓе кои мислат дека преку ова драстично ќе го подобрат своето здравје.
Малиот мој има 5 ипол годинки.Претходниве две недели имаше сипаница(крупна). Таа си помина ама на вратот од двете страни за време на сипаницата му се појави по една жлезда и јас се извадив од памет.Сега сипаниците веке се накрај а ажлездите стојат уште исти.Лекарката вели од паднат имунитет од сипаницата.Дали некој имал слично искуство? Поздравче.
Да, и не е страшно и малтене нормално. Понекогаш се јавуваат и при јаки настинки, вируси, грипови...не се третираат со ништо туку така сами се повлекуваат. Лично кај мене сум приметила еднаш кога бев многуууу болна од грип
Добро малку ме смири , фала ти, ама колку време отприлика ке му стојат на вратчето? Фала ти многу однапред...
^на ќерка ми и стоеа жлездите додека и траеше сипаницата, околу 6 недели - се додека целосно не се исчисти телото (почна да се исфрла од главата накај стапалата). Ние најпрво немавме приметено дека има сипаница, само големите отоци позади уште ги приметивме и одма отидовме на дежурен и таму ни кажаа дека има сипаница. Не се плаши нормално е тоа. Со лесно да ги помине.
Дали сте користеле Флорадикс? Оној со железо? Дали е можно бидејќи го прекинавме, да му се намали малце имунитетот, а со тоа и апетитот??
Мајки сируп за имунитет за 3ипол години дете, моево откако му се случи една незгода ни јаде ни пие,многу слабо јади веќе со сила ја терам , видно малку ослабена е , а за да провериме крв плаче вика не сака на доктор , сируп или домашни состојки нешто да се приготви за имунитетот да и зајакне малку барем или нешто да и дојде апетит , скроз се промени детево
КиндерИмунo нaс ни пoмoгнa кoгa се рoди втoрoтo синче ,тoгaш пoгoлемoтo не сaкaше дa јaде сaмo сoк пиеше другo ништo вo устa не стaвaше и сo oвa прaшoче мнoгу се пoдoбри .