Od prirodno mozes da i napravis sok od cveklo, jabolko, morkov i limon. Jas go pravam stalno za sin mi, ja podobruva krvnata slika. Za apetit, pocnav da davam vit.B Da ti kazam ima efekt, eve veke 2 nedeli davam, pocna i sam da bara da jade Vitaminot sto go davam e vo prav, po edna lazicka na den vo mleko ili hrana. Vo upatstvoto pisuva deka moze da se dava od godinka.
Нa негo пишувa декa е oд 12+ имa лaжиче кaкo мерилце вo негo , сaмo пo еднo се стaвa вo сoк , вoдa или јoгурт , сo вкус нa јaгoдa е , aмa уште пoубaвo е дa земеш вo сoкoвник дa и исцедиш свеж мoркoв, свежo цвеклo и лимoн се зaеднo и дoдaди мaaaлку вoдa дa не е тoлку густo , секoј ден дaвaј и ќе приметиш oгрoмнa рaзликa
Jas pravam pola doza od sokot za da ne mi stoi dolgo. 1/2 kg cveklo 1/2 kg morkovi 1/2 kg limoni 1/2 kg jabolki 1/2 kg seker 1 limontos Gi lupis cvekloto i morkovite a od limonite i jabolkite gi vadis samo semkite i gi stavas so luspa vo sokovnik (blender) zavisi sto imas. Vo somelenoto go dodavas sekerot, limontosot i 2kg voda. Gi ostavas taka cela vecer (12 h) Drugiot den gi cedis i dodavas uste 2kg voda (ako sakas i poveke, zavisi kako go preferirate). Go polnis vo staklo. Se nadevam pomognav
Дали давате нешто за имунитет кај бебињата? Капки некои или слично? Се мислам да почнам да давам био гаја зашто малиот кој е 4 и пол месеци во последниов месец ми е на антибиотик, прво воспалено уво, сега бактерии во мокраќа.. Или нешто друго да препорачате зашто знам дека после примање на антибиотик опаѓа имунитетот...
Velat deka periodot na steknuvanje na imunitet trae okolu edna godina,nie veke godina ipol glava ne mozeme da kreneme od nastinki, bi ve zamolila za predlozi sto da davame za imunitet,po moznost prirodno prigotveni Vi blagodaram
Имунитет се гради до 3 годиншна возраст а може да потрае и до 5-6 години. До тогаш мсрулави носиња се нормална појава.
Nie veke imame 5 ipol g.i problem ni e toa sto prvo pocnuvame so zatnato nose ,pa vednas spusta na pluka i toa konstantno se povtoruva ,vitamini toa redovno davavme, ali osven med ne sum davala nekoj drug prirodno napraven lek ,citam nekoi predlozi, mora da probame so nesto
Тогаш форсирај овошје свежо и зеленчук. Секој ден можеш смути да правиш за да внесе количински повеќе овошје. Во смути можеш да подметнеш и аронија. Двај мед, таан, маџун.
Скоро 4 е големиов.. Давам наутро мед и маџун, ацерола и омега 3 јуниор...од септември оди во градинка и само ден одсуствувал.од исхрана страна овошје повеќе јаде од зеленчук но гледам да е разновидно се.. Мислам дека тоа што до покасно беше нс доење, исхрана задолжително наутро со овошје допринесоа да се гради имунитетот.. Антибиотик на прсти де брои кога пиел.. А имуностимулстори пд типот бета глукан до сега немам дадено
Јас си ја научив малата со овошје, зеленчук, си правиме смути кое многу си го сакаме Кога беа грчевите многу ни помогнааа PROBalans Baby Protect a сега си ги користиме PROBalans Baby секој ден по шест капки. Имаат пробиотик и Д витамин, се препорачуваат баш за овој период па се до пролет. Го подобруваат имунитетот, го намалуваат времето на боледување, за дијареа и помагаат ако давате антибиотици.