Dali kje moze da mi kazete nekoj dobar sirup za imunitet...devojceto mi ima 3 god i od nedovolen imunitet mu izlagaat afti na jazikot milam za pomos nisto ne jade mnogu e omalaksana
Ne ne bese bolna ne jade zaradi aftite vo jazikot...denes bev na pregled kaj maticnata mi rece deka e od namalen imunitet pa zato baram nekoj poefikasen i dobar sirup
Па да, афтите се појавуваат од намален имунитет, ама за тоа нешто морало да придонесе. Дали била подолго време болна, пиела антибиотици и слично. Како е со јадење иначе, кога нема афти? Дали убаво јаде или онака? Инаку, пробиотик е добар избор за зајакнување на имунитет, бидејќи со обновување и средување на цревната флора се гради добар дел од имунитетот. Понатаму, препарати на база на цинк и витамин Ц се одличен избор, јас лично сум давала Цинковит Ц, по една таблета дневно, издробена со малку вода. Може да ги најдеш во било која аптека освен Зегин, поскапи се, ама ефикасни. И од пробиотици Провен го препорачувам, досега најдобар ми се покажал.
@LiliBoz ти мислам користеше желе ројал за деца? Ако не, може да пишеш што беше, со матична млеч ако не се лажам.
Исто се ампули, така? Јас ги имам пиено за возрасни, ама не знаев дека и за деца има. Сакам на малата да ѝ земам. Како ги даваш и колку време треба да се пијат? Сподели искуство
Ампули се точно. Искрено јас сум презадоволна од нив. Како за апетит така и за имунитет. Подобри се од било кој мултивитамин што сум го дала. 1 ампула е 35 денари. Мојата матична ме советуваше на 10 дена пауза да правам а некои велат нема потреба. Тоа ти ќе си одлучиш. До 3 год се дава по 5 мл дневно односно пола ампула
Да, баш затоа сакав да ги купам, јас кога ги пиев нит алергии, нит ништо немав. Ќе ги пробам и овие, нека тера летово. Тенкс
@LiliBoz @NarCis@ не знам каде купуваш толку евтини ампули, јас давам матичен млеч јуниор на медекс, една спиела е околу 120 денари ( не се сеќавам точно). Се пијат два месеци па се прави две недели пауза. Препорачуваат над 3 години заради алергија, јас почнав да давам од 2. Искрено многу скапо излегува ама кога ќе имаш зорт ќе се снајдеш
Мислам дека за истите зборите, Gelee royale junior на Медекс. Како е можно да е толку различна цената?
Не се истите. Во Зегин има ампули за 35 денари. Не се на Медекс, други се. Јас еден период давав, сега паузираме малку. Не знам зошто е толкава разлика во цената, отприлика направив споредба на составот и ми изгледа сличен.
Здраво , малечката ми е 11 месеци ,пред еден месец почна во градинка и од тогаш цело време е настината. Нешто за имунитет да и давам совет ве молам.
За дете под годинка да си прашаш лекар најубаво. Има многу препарати за над година, две ама мало е детето за нив. Инаку имаш опции Буминал, Дефендил, КиндерИмун, матичен млеч и прополис. Од природни аронија, цитрусни овошја, мед.
mislam sto poveke gi vardime decata toa po bolni se. Moeto ima 14 meseci I se pika vo usta, padnato po doma, igracki I ja ostavam porano odev odma I gi miev site igracki sega ne,I nisto ne i e. I davam vitamini doktorkata mi rece za zapcinjata da I se pojaki I taman zimava ke pomognat protiv nastinki mozebi zosto nekogas ne mi jadi.