Од зегин ги зедов. Се дава 10 дена на утро на гладно, па после 20 дена пауза, па пак 10 дена па 20 дена пауза, па пак 10 дена па 20 пауза. Едно пакетче за три месеци.
Ги нема во Зегин. Јас од Бугарија ги купив. Јас имам паковање со 10, 3 пакетчиња, за по истата шема. Едно паковање со 10 беше околу 7 евра.
@eli25 дали почна да го даваш Бимуналот? Ме интересира дали си приметила промена во столицата кај малото. Мојава откако го пие, почна секоја вечер немирно да спие, кенка, и секое сабајле обавезно полни пелена обилно и покашасто од претходно, тотално нетипично за неа. И преку ден иста е столицата. Во исто време кога почна да го пие сирупот, сменив и пробиотик, па не знам на што се должи променава. Најпрво не поврзав со сирупот, ама мм спомна и многу е веројатно од тоа да е, не верувам пробиотик да прави проблеми со столица, нели баш напротив. Заби не и’ растат моментално, сите освен петките се излезени, па тоа не е. Ме секира плачењево во сон, баш како стомачето да ја мачи, еве веќе 10-тина дена. Вака инаку си јаде, весела си е, нормално се однесува и не дава знаци дека нешто ја мачи. Не знам што да мислам.
Не знам искрено. Биогаја давав уште од раѓање, ама сега бидејќи го нема нигде, земав Линекс бејби. Ќе пробам да го сменам, па да видиме. Од сирупот таман испи едно шише, второ почнав и не ми се прекинува сега, ако го прекинам џабе го пиела.
Исто, само кака. Ќе пробам со друг пробиотик сега, да видам дали ќе има разлика. Место пробиотиков да регулира, дете се раскака ко новороденче
Не ми збори! Завчера во сон ја пресоблекував! Какаше во 7. Во 8.30 ја легнав. Дур заспиваше како да кака ми се причини, ама си викам нема шанси. 4 пати денес какаше. За 1ч ми смрди нешто. Какана ко 3 дена запек да имала!
Каков пробиотик даваш? Јас сменив од Биогаја на Линекс бејби и оттогаш ни се случува ова. Се надевам ќе почнат пак да го носат Биогаја, најдобар е! Еве сабајле пак рано се разбуди, во 6, дека се искака. Што викаш, полна пелена ко 3 дена да нема какано.
Мајки предложете ми нешто природно за имунитет Несакав да давам сирупи ама ке морам изгледа Секое утро давав по една мала лажичка мед и на двајцата и по една лажица голема им стиснував лимон Минатата зима немаа никаков проблем во градинка дали 1-2пати се разболеа, ама, сега еве за 2недели керка 2пат е затната кашла а само што решив од утре да оди во градинка бидејки минатата не беше оти беше болна сега пак што не би рекла дека е од градинката ама сепак мислам многу е за неа толку често не била болна плус и малиот од вчера кашла затнат целиот Дали тој спрејот кој го кажувате од оригано може да се користи секој ден? И зошто давате пробиотик секој ден, искрено досега никој доктор не ми кажал да давам освен кога пиеле антибиотик да ми кажат да земам и пробиотик
Neznam za kolkavi decinja stanuva zbor mozes da davas madzun, med so maticen mlec, limon sekako davas.
Сте давале ли , новитет нешто е , ако не сум грешка и нешто у форма на сируп да не имаше , на реклама ги видов сега
Ова е нешто како цедевита, се раствара у вода, матичната ми даде и ми ги препорача. Е за ефект не знам, мојов по првата голтка рече нејќам и не сака да проба пак. Има да и сируп, план ми е да го купам, ама кога не знам, матичната ми ги препорача за да се разјаде детево, па плус имало и витамини и као биле добри..