1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Иницијатива за давање приоритет на доилки и бремени за Фајзер вакцина

Дискусија во 'Бебе' започната од MinnaAnne, 20 април 2021.

1. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    630
    Доилка сум-4месечно бебе. Фајзер прва доза, болка во рака, омалаксаност, замор, мускулна болка 30 саати, воглавно издржливо. Втора доза пред 4 дена катастрофа. Од вечерта сите можни нус појави: болка во рака, кучма,грб,температура до 39,повраќање, треска невидена не можев да стојам од тресење, цело тело ме болеше со вртежи, плачев од болка, како воз да ме прегазил... дури на 3ти ден се намалија симптомите. Денес како ништо да не било. Ако вака изгледа ковидот и трае по 2 недели....страшно

На MinnaAnne му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Вака изгледа ковидот... Истово го осетив на своја кожа како позитивна, страшно беше! Вакцинирајте се жени!

На SuperGirl24, natasam и MinnaAnne им се допаѓа ова.
  3. mamaJana

mamaJana Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2018
    Пораки:
    1.479
    Допаѓања:
    7.257
    Јас бремена го поминав, 6 дена како во бессознание бев, седмиот ќерка ми 2.5 години пројави симптоми па магично се освестив од секирации и нервози по неа.
    Убедена бев дека бебето не е ок, не го чуствував воопшто како морска тие денови, но еве го лежи до мене се галиме, фала му на бога...
    Дојам 2.5 месеци, следната недела ќе одам Србија да се вакцинирам.

На natasam и MinnaAnne им се допаѓа ова.
  4. MinnaAnne

MinnaAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    778
    Има ли членка трудница што се вакцинираше денес преку иницијативава?

5. natasam

natasam Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2013
    Пораки:
    297
    Допаѓања:
    630
    Мило ми е што се било добро на крај. Со лесно на вакцинација и да нема реакција.

На mamaJana му/ѝ се допаѓа ова.
  6. MinnaAnne

MinnaAnne Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    778
    Девојки, ИТНО и БИТНО инфо:
    Овој четврток, 08.07, од 10.00 - 12.00 часот, во Борис Трајковски, сите доилки ќе се вакцинираат со фајзер. Штотуку ми јавија. Ве молам споделувајте, нема списоци, нека одат и тие што се пријавиле макар и изминатава недела.

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.885
    Баш ми е мило што успеа ова. Јас не бев во можност да дојдам во ск. Сега преку работа се пријавив, досега со синофарм ги боцкале, знам имаше многу доилку со синофарм, може искуство?

На dromka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Јас се вакцинирав со Синофарм. Никакви несакани ефекти ни јас ни беба. Антитела тек крај на август би испитувала, а се вакцинирав пред 1 месец. Ама мислам сега Синофарм нема, има Синовак

На dromka и SkarletOHara им се допаѓа ова.
  9. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    991
    Допаѓања:
    3.582
    Дали е можно вакцинава стрикно за фајзер да направи пореметување на циклус послем втора доза? Се има кај некој десено?
    Требаше да добијам кога ја примив втората доза, али ништо еве веќе цела недела

10. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Не знам од лично искуство ама читав доста луѓе во странство на кои им влиаела на циклус и хормони...

На kjofti4 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Не ме сфакај погрепно но тоа испитување антитела е само пари земање, антителата не минимален пкказател дали делувала вакцината. Трајниот имунитет зависи од Т линфоцити кои ако еднаш ги произведе организомот сп таа содржима така се произведуваат до крај на животот, во крајна линија никогаш на децата не им испитуваме антитела послр секоја примена ревакцина.

12. Alishan30

Alishan30 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јуни 2018
    Пораки:
    7.047
    Допаѓања:
    118.786
    По втората доза Фајзер, на вториот ден добив циклус првпат после пораѓај.
    Мноооогу обилен, и траеше 7 дена обилно, на средина и капки ерготил ми дадоа, зошто неможев да движам од многу крварење.
    Сега вториот циклус еве го касни 4дена. Пред бременост имав оскуден циклус од 3 дена кој трае и ниту еднаш не ми задоцнил.
    Ова сега скроз ми е ново.
    Незнам дали има врска со вакцината.

13. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Сонофарм и сонпвак се наједноставни вакцини, само вирусот во неактивна форма, се препорачуваат за луѓе со нарупен инунитет и др болести. Според мене единствено само тие вакцини неможе да имаат никаква штета понатака во дополнителни испитувања што реално ќе се знае за повеќе од 10год, што на пример за Фајзер и останатите допрва ќе се види како тип на вакцини како влијаат на човекот, неговиот организам и имунитет.

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Реков би испитала, а не дека ќе испитам. Прележана сум и вакцинирана само затоа што рабоѕам во 8ми септември, инаку немаше ни да се вакцинирам затоа што ми е јасно дека имам имунитет.

15. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Па затоа и ти кажав не ме сфакај погрешно, го пишав тоа бидејќи не знаев дека си медицинско лице. Се утепаа луѓето пари давајќи со коронава па затоа сакав само да дадам мое мислење.

На Mila_Skopje му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Вака како што опиша ми беше цел циклус откога се породив. Земав ц витамин во прав еден германски не му го знам името со жена на слика го има во бети аптеки 170ден е после 1 мес користење сега еве прв пат асален циклус со нормално крварење.

На MinnaAnne и Alishan30 им се допаѓа ова.
  17. Mila_Skopje

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Знам, знам која ти беше целта и апсолутно се сложувам :hug:

18. kjofti4

kjofti4 Популарен член

Се зачлени на:
    20 август 2012
    Пораки:
    991
    Допаѓања:
    3.582
    Еве сега баш гуглав и најдов дека му се случило на многу жени.. Во секој случај неделава ќе посетам гиниколог..
    Никогаш во живот ми нема доцнето, едино кога бев бремена

19. MissWitch

MissWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    184
    Види реално и стресот може да направи да дицни циклус, јас тргнувам од себе, реално самото примање на оваа вакцина за нас не е баш психички лесно.... исто што има логика влиае на имуниете, паѓа имунитетот од присѕство на вирусот па и тоа влијае на циклус...

20. LucyLu

LucyLu Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2019
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.194
    Оф топик само да не се грижиш за циклусот јас без фајзер првите 3 циклуси после порагај ми беа ужас. На пола саат под туш и полна влошка. Користев такви како памперс без крилца (facepalm):?:

На Alishan30 му/ѝ се допаѓа ова.