Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Иницијатива за продолжување на постоечкото породилно отсуство поради пандемијата

Дискусија во 'Бебе' започната од Осе, 1 април 2021.

1. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Очекувано, да беше позитивен одговорот ќе беше чудо. Изгледа заборавија како е да имаш мало дете! Абе дново нема дно! Мизерија коштаплерска!

На kukla21, Milkiway и Осе им се допаѓа ова.
  2. Филотеа

Филотеа Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    770
    Допаѓања:
    1.093
    Жално, навистина. Родителите, особено ние мајките сме многу погодени со оваа ситуација...

На Inana123, Milkiway и Осе им се допаѓа ова.
  3. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Какво неплатено ,кој ќе ти даде ..тоа работодавци нели од продолжено ги присилуваа да се вратат на работа што фондот плаќаше ,сега неплатено. Јас одмор 2020 ќе го користам ,го земав демек за да не отворам рано породилно ,ама се породив предвремено и така ми останаа 14 дена ,со викенди и неработни дена ми се собра 3 недели ,а да не беше тоа се враќав на работа немаше друго што.
    Или отказ ,јас или некој со помали примања,да речеме. А сите еве јас што ги познавам се со кредит/кредитни картички. И рати кој да плаќа ,а кај се сметки ,пелени ,храна ? И пак за месец дена мене нема да ми се реши проблемот... Останува со баба ѝ.

@Mila_Skopje не заборавиле они ништо ,туку изгледа толку чувале деца...

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Ама и за три месеци ако не го примат детето што правиме? Нели само три месеци смее ако го примат после 6 месеци, им нема логика ова.

На Осе и forumce им се допаѓа ова.
  5. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.885
    Јас се јавив вчера во градинка, ми рекоа ќе има место, за од јуни ќе може да оди, не се веќе 6 деца во јасли, сега читам 12 деца до 2 годишна возраст, дали тоа 6 било интерна одлука на нашата општина, добро што смениле.

На Kolache na mama му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Многу ме интересира во една градинка колку групи има т.е. колку деца може да собере? Еве јас кај што живеам во оваа зграда во секоја втора врата има бебе што годинава треба да почне со градинка грубо кажано околу 100 бебиња кај е околината а само една градинка најблиску,а другата исто е во населбава ама и околу таа градинка живеат луѓе со бебенца.:?:

На Klara91 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Klara91

Klara91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.206
    Јас живеам во Аеродром, општина во која се градат згради со брзина на светлината, полно е млади брачни парови со бебенца и мали дец, а за нова градинка не сум чула дека ќе се гради... Така да како да очекуваме место не знам

8. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Па они ќе отворат во некое село кај што едвај 5 деца се и напрајле градинка
    Толку кадар имаат толку и пари им се даваат. Толкави општини со по 3 4 градинки.
    А на тв викаат 1000 слободни да може во јурумлери, ново село, сарај, раштак... млади таму да ги преброиш. Место згради во аеродром една градинка да кренеа

На Klara91 и Lisicko им се допаѓа ова.
  9. SkarletOHara

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.885
    Screenshot_20210510_101743.jpg
    Ајде сега фаќајте места.

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Snowflake92

Snowflake92 Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    3.925
    Допаѓања:
    4.817
    Што да факаат кога веќе тие што се н листа н ачекање ќе ги викнат први. Аима еден куп

11. SkarletOHara

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.885
    Малку се, за тоа кој фати фатил. Еве лично мојата ќе влезе, имавме пуштено барање од јануари месец.

12. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Мене ми се јавија дали сум уште заинтересирана па во јуни ќе ми кажеле дали ќе биде примен за од септември

13. SkarletOHara

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.885
    Сега со новава ситуација? Може нешто ќе се смени со зголемувањето на бројот.

14. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    За во јасли секоја година има нови групи само прашање е кој ќе влезе а кој ќе остане на чекање. Ама еве чим зголемуваат број на 20 деца има надеж

15. Brpbrp

Brpbrp Популарен член

Се зачлени на:
    9 август 2019
    Пораки:
    9.227
    Допаѓања:
    13.497
    Да ама ова е за над две години :) т.е. поголемите групи за јасли групите се 12 деца.

16. Mila_Skopje

Mila_Skopje Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2019
    Пораки:
    1.409
    Допаѓања:
    2.641
    Имам братучедка учителка во Аеродром и ја праашав што е фркава со градинки. Муабетот е дека од министерство прават протисок за малце деца во група ради ковид, и сите можни простории ги направиле училни, дури и трпезарија. Им правеле контроли и не им давале плус ддеца, а мн пријавени има, башка мн деца а малку градинки

17. SkarletOHara

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.885
    Сепак после ова треба да се провери во градинките, кажува зголемување за 5 деца,ако во јаслите биле 12 деца, сега според ова би требало 17, а не се споменати во ова.

На Brpbrp и Milkiway им се допаѓа ова.
  18. SkarletOHara

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.885
    Значи усвоено, јасли до 15 деца, кај поголемите по 20.

На Brpbrp и Milkiway им се допаѓа ова.
  19. Servet90

Servet90 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    62
    I sto ako e usvoeno?? Ete denes se javiv vo gradinka za da prasam dali ke go primat kategoricno NEMA MESTO e odgovorot

На SkarletOHara му/ѝ се допаѓа ова.
  20. S.J.Parker

S.J.Parker Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    7.345
    Истото и кај мене, иако муабетот беше дека Антонија е прва на листа на чекање зошто имам аплицирано пред година дена и веднаш ќе ми јават штом некое се отпише/откаже/се зголемат групите, ми кажаа дека прво ќе ги викнат оние што плаќаат режија а децата им седеле дома, а не тие на листа на чекање што не се запишани. Во превод само на хартија ќе бидат 20 дечиња, а тие што си ги чуваат децата дома пак нема да бидат присутни во градинка. :@:@:@

На Snowflake92 му/ѝ се допаѓа ова.