Ова е веќе стварно друго. Претходните текстови не ми се допаднаа воопшто. Само што не ме бива да пишувам Пуштив со тие сепак мејлови. А подоцна ќе пуштам и со овие
Jas go objaviv vo fb grupa, pisav da se spodeluva po profili so tagovi od ministri i ministerstva, ama ne gledam nekoj da se angazira. Planiram da go dosredam i da go pratam kako pismo zaedno so potpisite, ako se sobere solidna brojka, videjki ni toa ne odi kako sto treba
Колкава треба да е бројката на потписи ? И зошто стварно никој не го става на објавите од гореспоменатите? Лани на сите можни објави го пишуваа ,ни на три места и ајде ќе чекаме. Така не се прај притисок....
Напишете го реалниот проблем, а тоа се градинките. Горе низ точките нема некоја кој знае колку издржана за да помине. Пак го ставате акцентот на продолжување на породилното без никаква цел. И да го продолжат за месец, два ако нема сега место во групите, и тогаш ќе нема. Јас би и напишала на министерката и каде точно сте одбиени или чекање на место до недоглед. Со образложение дека она секогаш дава изјави дека место има. Па ако треба нека ги прочешла малку и управите.
Dali mozes da se angaziras okolu ova? Nemam protiv. Ama ne gledam deka nekoj drug sednal i napisal porealno. Poveli, kje potpiseme so dve race Pismoto ne mora da e toa. Napisi kako sto mislis, spodeli go, kje go ispratime. Angazirajte se, zatoa sto ima eden kup rabota.
Можам, ќе им напишам маил веднаш но јас искрено не сум за да зборувам јавно. Не сум зборлеста, трема ќе ме фати ќе се укочам уште толку. Јас ќе го составам маилот, некоја од Вас да сака да зборува јавно за проблемот?
Lugje nikoj nema nisto protiv. Sto povekje mailovi treba da ispratime do ministrite, i sto povekje tekstovi do novinari, portali, televizii za barem nekoj da objavi. Koe vi se dopagja, toa isprakjajte go, samo ispratete go. Vaka nisto ne pravime.