Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Иницијатива за продолжување на постоечкото породилно отсуство поради пандемијата

Дискусија во 'Бебе' започната од Осе, 1 април 2021.

1. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.592
    Допаѓања:
    39.619
    Мојава од ноември ќе треба да почне, а како ќе биде не знам. Ваљда ќе може во ноември да тргне, треба да прашам.

2. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    На месенџер е групата на овој коментирав и ме ставија :)

3. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    веројатно некој си тера своја шема. Нема логика да чека некоја од јануари до септември! Ај од јуни/јули (јес да и тоа не разбирам). Се враќам на работа и немам чаре!

не бе, државава стана од утепана, дупка!

На IRBBB, Milkiway, fana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Milkiway

Milkiway Популарен член

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.221
    Допаѓања:
    18.965
    Тоа цело време го зборев и затоа викав нека продолжат тогаш породилно. Ми рекоа одма нема шанси. Сега се прават нови групи, поднесов документи да сум видела на огласна во јуни дали е примен за да почне од септември... (facepalm) која логика да ја бараш ја нема

5. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    Мтсп се надоле и надоле тера

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Се зачлени на:
    7 февруари 2012
    Пораки:
    9.093
    Допаѓања:
    87.778
    Точно е .Крај на август /септември се уписи во државни градинки.
    Одамна се во овој филм ,се однесуваат ко да се школо и си тераат така.
    Па и со програмата воспитувачите си завршуваат во јуни.
    Затоа јули/август спојуваа групи на деца порано,демек распуст,а од септември почнуваше секоја група повторно.

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    2.856
    Ако не па да темпираме кога да раѓаме за да го фатиме терминот за упис во септември.:@
    Треба некое отворено писмо до МТСП без влакна на јазик и да кружни низ сите социјални мрежи и портали. :swear:

На thelittle17, Sofi.ja, Brpbrp и 5 други им се допаѓа ова.
  8. SkarletOHara

SkarletOHara Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2012
    Пораки:
    1.227
    Допаѓања:
    2.885
    Не е точно и не треба да биде. Реагирајте во МТСП, пријавете ја градинката што си одредила вакви правила. Кај нас примаат во секој месец, ако има места де. Сега нема места , ама не е дека нема упис, глупости.

На kukla21 и Klara91 им се допаѓа ова.
  9. Servet90

Servet90 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    62
    Jas sum od Ohrid mesto vo gradinka nema kategoricen odgovor NEMA SANSI mi e daden odgovor uste vo januari pred 2 dena pak otidov vo gradinka istiot odgovor mi bese daden uste me pravat luda sto sakam deteto da si go zapisam vo gradinka vo vreme na pandemija i tolku malo!

10. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    А ти дадоа совет како само дома да се снаоѓа додека си на рабита??

11. Servet90

Servet90 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2018
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    62
    Pa ako se smeta za sovet toa sto me prasaja dali ima koj da mi go cuva i im kazav deka nemam nikoj svekrva mi e pocinata majka mi e od drug grad sosema sami sme so soprugot

12. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
  13. Kolache na mama

Kolache na mama Истакнат член

Се зачлени на:
    28 декември 2020
    Пораки:
    1.355
    Допаѓања:
    2.856
  14. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Или неа подредените ја лажат нешто или таа не е салам :headbang::headbang:

Посебно ме напна :

Пред фактите и бројките и боговите молчат. Минатата седмица имавме 34 новозаболени вработени, а бројката во претходните се движеше 58, 56 тогаш можам да кажам дека скоро е преполовен бројот на заболени и само 8 нови позитивни деца. Фактот дека од 21.350 слободни места за сместување на деца по протокол, а 13.400 деца се сместени, говори дека дополнителни 7.500 слободни места во градинките постојат за сместување. Состојбата е стабилна, ширењето на инфекцијата меѓу децата во градинката досега не постоела и бројките одговараат на вкупната епидемиолошка состојба во државата, изјави Шахпаска.

На Kolache na mama му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    Не знам во која држава живее жената.. Абе се по список! :punch:

На Kolache na mama и Осе им се допаѓа ова.
  16. Осе

Осе Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2020
    Пораки:
    2.649
    Допаѓања:
    7.584
    Сите тие до еден си живеат во свој филм кур ги боли за нас.
    Сите родители против ова таа пред факти боговите молчеле ,таа што ја замени сите се кренаа против дигитални учебници ,таа секој ден објавува дека некој "ја поддржува" после ко ќе бегаме од нивната земја ќе се чудат зошто

На Milkiway, forumce и Inana123 им се допаѓа ова.
  17. Inana123

Inana123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2020
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    736
    Пуздер ја направија државата, се да е само во нивна полза. Прва прилика бришка одма од тука, абе око нема да ми трепне. Жално е во туѓа држава да имаш повеќе права од својата, срам ми е да кажам каде живеам.

На Осе, Milkiway и Snowflake92 им се допаѓа ова.
  18. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.973
    Извинете што ќе се умешам во темава, незасегната, не сум комплетно во тек што се е направено, освен неколкуте писма што кружат. Би сакала да ви дадам некоја идеја за иницијативава.
    Читам многу коментари на нет контра иницијативава, затоа што луѓето не се многу информирани дека места во градинките нема. Би ви дала совет сите одбивања од градинка да ги побарувате во писмена форма, да ги соберете од сите градинки на кои им пристапувате и да ги имате како доказ за вашата иницијатива. Може да се обратите директно на некој новинар (можете да ја контактирате Мирослава Бирнс на фб, она знам покрива секакви приказни) со вашите докази и да побарате во кои точно градинки има места да се изјасни министерството.
    За жал за останатото (дека можеби се градинките небезбедни, и стравот од зараза) нема да најдете многу поддршка и разбирање, затоа што сме нација која си гледа секој за себе.
    Ама доколку имате физички докази дека сте одбивани од градинките, ќе излезе на површина дека министерката лаже, па револтот наспрема "некој што сака да лежи дома и да зима плата" ќе се сврти кон државата. Баби жаби тука нема потреба да се мешаат, некој има, некој нема, баба е само привремено решение, и јас воопшто не би го споменувала тоа во изјавите. Ако најдете неколку жени колку би биле на чело на иницијативата, и кои би излегле да ги изложат фактите и да ве претставуваат јавно, уште подобро би било.
    Среќно.

На GolemaMala, IRBBB, Kolache na mama и 10 други им се допаѓа ова.
  19. Lisicko

Lisicko Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2020
    Пораки:
    490
    Допаѓања:
    1.098
  20. kukla21

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    На Brpbrp и Snowflake92 им се допаѓа ова.