Мене Кузеска Клементина ке ми прави инсеминација.Е сега сакав да ве прашам дали вас ве гледаа на ехо додека крваревте сп менструсција за да одредат каква терапија и од кога да ја пиете?Јас за вакво нешто првпат слушнав а ми рече кога ке ми дојде да отидам тебало таков преглед да ми направи оти бавно ми созреваа фоликулите.
Мене не ме гледале дур имам добиено. Пред добиено ме имаат гледано. Се гледа колку и колкави антрални фоликули имаш. Созревањето на фоликулите следи потоа. Дур имаш добиено, бар првите неколку дена ФСХ е понизок и не се гледа како созреваат фоликулите.
Па незнам тогаш зошто ке ме гледа докторкава.Знам дека ми мереа фоликули од теинаести ден па натаму.Баш ке ја прашам кога ке отидам.
Вчера бев на ехо на трет ден од менстр.Јајниците се мирни и започнав со кломифен по едно навечер.За недела дена ке одам повторно ако е слаба стимулацијата ке пробаме и со инекции.Кога ке созреат правиме инсеминација и така .Се надевам на успех.Задоволна сум од докторката иако знам дека се е во Божји раце така да...
И јас пијам по едно навечер. Ние може и ќе се погодиме А какво ехо ти правеше докторката на добиено? Што беше потребно да види?
Фоликуметрија ми пишува на листот што ми го дадоа кога плакав.Вагинално ме гледаше,и ми рече јајниците се мирни во ред е ножеме да почнеме со стимулација,најверојатно тоа сакаше да види да не имам циста некоја или слично па,да се искомплицира.
Epa neznam prv pregled mi e od nea.Kaj Drakulevski koga bev isto prviot pregled folikumetrija mi go naplatija posle koga mi merese folikuli narednite nekolku pati ne mi naplatija.
Мислам дека ако имаш цел пакет инсеминација, фоликулиметриите не се плаќаат.. Многу ми е чудно, на сите различно. На секое одење, се спремам да се шокирам за плаќање
Posle napravenoto HSG,me sovetuvaa da se obiduvame nekolku meseci i ako ne bidne rabota,da probame so inseminacija,bidejki spermogramot na mm so tie vrednosti bil dobar za samata postapka.Taka da sledno od nas zdravje posle nova godina e da se obideme i so inseminacija.
женскиии да се пријавам и јас,во понеделник одам на фоликулиметрија и највероватно во среда ке биде инсеминацијата.....овој пат девет инјекции ама ајде за арно нека е.Кукле кога ке биде твојата инсеминација?
Исто и мене после постапката ме советуваа дека првите три месеци е можна бременост ајде ти пуштам срека да не дојде до инсеминација
не сум во мк...ајде нека биде последна за нова година со мешиња да бидеме,сите ние што миниме по тој пат.
Дечки утре во 22:30 треба да примам таква стоп инекција и во петок инсеминација.Е сега сакав да ве прашам во задникот или во стомакот треба да ми ја пуштат?И дали не треба да имаме односи до петок?А и што ако десетина минути се пушти порано или подоцна од десетипол часот?