Немора секогаш да се дава кломифен.Те следеле на ехо,ако докторот проценил дека имаш добри фоликули не ти дал.Инаку кломифенот го тенчи ендометриумот и може да го отежни вгнездувањето на ембрионот.Не мисли ти на тоа,само позитивно ќе биде и така и така
I jaas ama malku zbuneta...neznam sto da ocekuvam...ova ni e prv cekor ponatamu" dosega poveke od 1 i pol godina se obiduvame.. Vie drugive zenski kolku vreme probuvate?
Опушти се релакс биди си.Јас бев многу разочарана првата иуи кога не беше успешна неколку денови ми требаше да се соземам и да соберам сили да продолжам. Ние скоро 9 год се обидувавме,се во ред со двајцата и се си викавме ај ке биде но времето си оди па решивме да пробаме со иуи паа ако не успее ке одиме и на ифв... Нема откажување ке успееме ситеее
Јас уште 3 дена бројам до тест... овие две недели беа преполни со разни емоции, плачев се смеев и го преиспитував цело свое тело и организам. Еден ден сум позитивна еден скептична. Не е дека јас моето дете ќе го сакам повеќе од мајка што веднаш го добила, но знам дека повеќе ќе го ценам целиот овој живот. На се во животов можев да влијаам освен на ова. Видов колку сум слаба и немоќна но почувствував и дека за она што го сакаш нема откажување и надежта навистина не умира, таа некогаш е се што имам. На сите посакувам две црти!!! На сите!
Срцка кога те читам што напиша буквално како моите мисли да се,истото и мене ми се мотка низ глава. До сега сите работи како што сакав си ги средив,се шо посакав имав....али она највредното што ни треба со ништо нити се купува нити се заменува.Ништо не е вредно кога нема кој да те изнервира да те насмее да ја преврти цела кука да направи неред низ димот Но Господ е голем сигурно чува по нешто за сите нас
Браво колку убаво кажано...секоја чест...во право си тоа што неможеме да влијаеме за да се случи кога сме посакале Не прави да се чуствуваме немоќни,раздразливи,ама длабоко во себе знам дека Се што сакаме и ќе го добиеме
Ја мислам дека сум опуштена,а уствари се набљудувам и осеќам дека цела сум под притисок дури и јајниците како да ми се згрчени
Нормално е тоа.Првата пат два дена осекав болка и притисок,но сега вториот обид ете 14ден заспивам,се будам со болка грчеви...
Добро утро женски Некоја да се пофали?! Сакав да прашам со колку фоликули и обработени сперматозоиди ви правеа инсеминација?!Поздрав и убав ден
Мене со 2 големи фоликули на лев јајник, на десен исто 2 ама недораснати. А за спермотозоидите незнам не ни видов, треба да проверам во наодот ама некако не го разбирам. Што е важно за спермата брзопроодноста ? Инаку неуспешна ми беше првата иуи.