Оххх бе..... Навистина ми е жал исплачисе извади се од себе но само денес од утре стратуваме со нови сили И јас денес го поминав истото втор обид со иуи второ разочарување,па така силнооо си го гушнав мм си се исплакав. Борбата продолжува ке успееме
Петочен добар ден. За агонијата да трае подолго, вчера розево а денеска ништо. 15 ден од инсеминација е денес.
И мене така три пати ми се случи на 5,7 и 12 ден од инсеминација Ајде прави тест можеби сепак ке испадне дека е позитивно
Срцки мои денеска дојде ,,вештерката,, што значи дефинитивно не успеа инсеминацијата,иако се тешев дека тестот не е точен али тоа е Се слушнав пред малку со Др и ми кажа од трет ден да пијам летрасан 5 дена па на 11ти март на контрола. И кажа дека се приближуваме кон инвитро,бидејки вака многу тешко одело Сега малку да одморам од мисли,од напнатост па кога ке одам на контрола ке одлучиме дали следниот обид ке е дефинитивно со ифв или ке пробаме уште еднаш трета срека со иуи
Пробај да не се разочаруваш и да мислиш позитивно,а кога ќе се видите со докторот ќе одлучите што е најдобро за понатаму,а тука остануваме заедно да си даваме сила,да ја делиме тагата,а мноогу наскоро и радоста
Да да и така и се договориме кога ке се видеме ке разгледаме сите можности и одлучуваме што ке правеме. А тука секако продолжуваме да си даваме сили една на друга како едно семејство сме си .Ние што сме овде сите сме со иста мака и најдобро можеме да се разбереме една со друга како ни е.Никој кој не е пател и кој не е одел по овој пат нема да може да не разбере боли. Па ајде дај боже во скоро и радоста како што кажа да ја споделиме и да се радуваме на нашите позитивни резултати.......
Што документи се потребни за инсеминација сакам да одам кај Трајковски во њуборн клиника, се борам со неуспех скоро три год.
ХСГ, Чист пап и микробиолошки брисеви,спермограм,инфективен скрининг.А доколку на хсг има нешто ке мора прво тоа да се среди.Јас на хсг имав септум па прво мораше да направам хистероскопија а потоа инсеминација.Ние се бореме скоро 9год.правев две иуи но за жал и двете неуспешни. Тежок е нашиот пат но мора да се бореме Со срека
@0ли гледам ти имаш коментирано за тие милиони милилитри шо и да се нз и јас после обработка,ај види ги нашиве те молам.
Само ова ви го дадоа? Дали е ова по обработка? И ако е она бројката концентрација 5, тогаш е послаба концентрацијата. Никаде не гледам број на сперматозоиди по обработката. Што ви кажа докторот?
Само ова да,докторот рече дека ембриолозите рекле дека е супер,после обработка е да, и мене зато ме збуна. Многу сум сомничава за се и сешто во последно време.
Ме чуди зошто нема вкупен број сперматозоиди. Штом рекле дека е супер, тогаш така е Каде правевте? Имај на ум дека едно сперматозоидче е потребно за успех! Позитивна мисла и пуштам најголема среќа за успех!
Здраво девојки пак јас Вечер ја примам последната вагинална Утрогестан па би сакала да ве прашам дали утре сабајле веке може да правам тест домашен. Ви благодарам