Zdr devoјki ... јas stimulacii tri meseci i nisto se obiduvam za bebe godina i pol i nisto . Vo posleden period i јa zagubiv zelbata za seks od preobteretenost. Gi napravivme site izpituvanјa i se bese ok so mene , spermogramot nad 50% podvizni . Nemam praveno samo CTG na kanali na јaјnicite i nesum dovolno upatena kon toa dali moram prvo toa pred da se odlucam za inseminacia bideјki pocnuvam da razmisluvam za inseminacia kon Mart mesec sakam da probam uste februari prirodno ovoј mi e 4 mesec pauza od klomifen i stimulaciite . Bideјki se razocarav voopsto ne bev na nekoi kontroli posle stimulaciite eve veke 4 meseci ... P.S. Koga ke gi vidam cigancinata kako pitaaat dusata mi se kine i se prasuvam komu bog dava deca , a kolku nas ne ima koi poluduvame za toј radosen moment
Инсеминација нема да ти прават без испитување на проодност на канали. Секако мораш прво тоа да провериш (морало и пред кломифенот, но тоа е веќе мината приказна).
Тоа е Хсг не цтг и секако треба да се направи не ми е јасно зашто не си го направила до сега тоа е првично испитување пред било каква стимулација. Не е твоја вина сепак туку на твојот несовесен и не доволно едуциран доктор.
Neznam tuka dali e soodvetno da prasam. Ako moze nekoja mama sto pravela inseminacija da mi go objasni procesot. Znaci 5 dena klomifen, na 10-ti den sledenje folikuli i sto potoa. Vi blagodaram, ako gresam kazete mi vo koj del da go postavam prasanjeto
Следење фоликули бар 2 пати - примање стоп инекција. 36 ч од инекцијата се прави инсеминација..[/QUOTE] fala kukla21. sledenje folikuli 2 pati, mislis na 2 meseci ili dva pati vo istiot? i kazi mi postapkata dali e bolna so ili bez anestezija kolku vreme trae procesot i dali zadrzuvaat na klinika
Минимум 2 пати ист циклус - значи еднаш на 10 ден, еднаш на 12 ден. Не боли ама баш ништо. Нема анестезија, докторот завршува за 2мин работа - те измива со хидроген, вбризгува и готова си. Ќе полежиш уште 10-15мин за да отпливаат јунаците каде треба и тоа е тоа.. Дома си одиш после тие 15мин.
Правев инсеминација, одлично поминав без никаква болка, ниту стрес, се помина за 5 минути. Дури не ми се веруваше дека ништо не осетив, затоа на сите што планираат им препорачувам да не се мислат и плашат како мене. Сега ме интересира за колку дена најрано ќе покаже тестот за бременост, др. ми рече за 12 дена да направам, ама мене не ми се чека
HSG - snimka obavezno, hormonalen status i PAP test, za soprugot TIV test (toj e potreben na denot na inseminacijata). SO LESNO i bez paniki Libra88
Маарина читав постари разговори, се надевам дека сега имаш успешна позитивна приказна. Па ме итересира твоето искуство. Јас правев една инсеминација која беше не успешна, сега се спремам за втора, со Господ напред се надевам на позитивен резултат иако знам дека шансите за забременување со инсеминација се многу мали, сепак има многу што забремениле на првата или втората. Ако не здравје уште две (што е рпедслов за ваучер) и одиме на ин витро
Срцка сите четири инсеминации ни беа неуспешни за жал, ама затоа имавме успешно ин витро во Плодност од прва со ваучер од фондот Веќе го тераме шестиот месец Се надевам дека вие ќе имате позитивен резултат од инсеминациите и ќе го изодите полесниот пат
Bas mi e milo, so lesno..... So Gospod napred kako sto treba da bide taka ke bide. podgotvena sum i za in vitro, ako ne fati so inseminacija. Sto se ti bara za vaucerot za in vitro? mi kazaa deka trebalo zadolzitelno 4 posledovatelni inseminacii
@caci002 Никако поседователни ако сакаш ваучер преку фондот - задолжително со еден месец пауза измеѓу нив.
Цаци на страната на фзо ги имаш сите информации и услови, а за инсеминациите и јас знам дека треба да се со пауза од најмалку еден месец! Мене првата и втората ми беа една по друга без паузи ама после измеѓу втора и трета и трета и четврта имав пауза и не ми направија проблем за ваучерот. Инаку и за телото е добро да се има пауза... малку да се одмори што од терапии, што од стрес и исчекување. Ако имаш некое прашање, тука сме