Инсеминација

Discussion in 'Бременост' started by Maarina, Dec 26, 2012.

1. Lady Leona

Lady Leona Популарен член

Јас по прекинувањето на утрогестан , после 3 дена добив

2. dunika

dunika Форумски идол

@Andonia :hug:жал ми е мила,те разбирам како ти е.Глава горе,ќе биде наскоро,само трпение и верба:l:

Stressed Out and Andonia like this.
  3. Andonia

Andonia Популарен член

Времето лечи се, да се стабилизирам малку психички и се разбира пролжуваме напред нема да гледаме назад во минатото.:l:
    @snow-girl овој пат после 2ра неуспешна иуи јас како го прекинав утрогестанот ,веднаш наредниот ден добив ама не е обилно крварење ,најверојатно е индивидуално предходната иуи после 5 дена добив

snow-girl likes this.
  4. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

:hug::hug::hug:
    На кој ден од инсеминација го правевте тестот дома?!

5. Dance27

Dance27 Популарен член

На 15 ден срцка...Ајде чекаме новости па да се радуваме :inlove:

KonstantinaM likes this.
  6. KonstantinaM

KonstantinaM Популарен член

Не сум спремна за тест :sweat::hug::inlove:

7. Andonia

Andonia Популарен член

Јас на 15 ден тест дома и преку крв

KonstantinaM likes this.
  8. Dance27

Dance27 Популарен член

Девојки денес бев на контрола.Имам супер фоликули на десен јајник 3 со супер големинаги два на лев.Но според него најдобро било да идеме на ифв бидејки две неуспешни инсеминации имавме и за да не губеме време да почнеме со ифв процедура.Негово мислење е дека премногу се мали шансите со иуи да постигнеме бременост.Ни препорача да собереме документи за ваучер.Многу сум збунета незнам дали ке издржам да го изодам и овој долг и тежок пат.Искрено немам повеќе сили 9год се борам со разочарувања...:@ ;(

Stressed Out likes this.
  9. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Сигурни сте дека ќе земете ваучер со 2 инсеминации? Нели 4 треба ако останатото е се во ред ?....

10. Dance27

Dance27 Популарен член

Абе и јас знам дека треба 3-4 иуи :|
    Но Др ми направи ехо и мислење негово,извештај напиша дека предлага ифв,бидејќи на хсг имав септум и сум со направена хистероскопија...Оффф бре незнам веке што да правам

11. monka_bonbonka

Исто сум и јас со ист проблем, дури колку што се сеќавам и кај ист доктор сме. Верувај му, тоа ни преостанува што ќе каже тоа прави, 9 години не се за потценување :/
    Јас сега ќе правам 2ра иуи па баш ќе видам што ќе каже.... Хормоните во ред ти се? спермограмот ?

12. Dance27

Dance27 Популарен член

Да спермограмот е добар,а хормоните последна пат кога испитував беа ок освен што имам хипотироидизам (пијам Еутирокс)
    Хормони ке испитам повторно наредниот месец кога ке почнам да собирам документи.

13. monka_bonbonka

Не ми се верува дека сме идентичен случај :hug:

14. Dance27

Dance27 Популарен член

:hug: :hug: :hug:

15. dunika

dunika Форумски идол

@Dance27 не се нервирај.9 год се стварно премногу,ништо ли не се случи за тоа време,само обиди за природно ли имавте?
    Извини ако сум пропуштила а имаш пишано.
    Немој да се плашиш и да мислиш дека немаш сила за ифв,барем документи собирај,во меѓувреме пробај и со трета иуи ако сакаш,а може и да бидне природно,никогаш не се знае.
    Јас правев две иуи и сама си реков стоп,зошто да се измачувам со постапка која дава шанси за успех скоро колку природен однос.
    Јас те советувам да си спремиш документи и поднесеш за ваучер,огромна помош е што е бесплатно,можеш да си бираш и доктор и клиника,и ке си дојдеш до бременост побрзо:hug:

16. Thallia

Thallia Популарен член

Штом имаш изјава од доктор мислам дека нема да има проблем со одобрување ваучер за ивф, изјавата на твојот лекар и тоа како има тежина, освен тоа сте поминале 9 години во борба за бебе... Почнете со собирање на документите што е можно поскоро... Верувај, имаш сила повеќе од што мислиш...

dunika and Dance27 like this.
  17. monka_bonbonka

Искрено и и јас мислам дека доста е чекање! Собирај документи штом може со потврдата од докторот и глава горе, те чекаат убави моменти, ќе видиш :inlove:

18. Dance27

Dance27 Популарен член

Од втората година тргнавме по приватниве и секаде само викаат дека се во ред е и премногу млади сме дека има време и се не мотка.
    Па потоа пробавме во оваа клиника кај што идеме сега.Овој Др се залага многу па пробувавме неколку месеци природно,потоа направивме две иуи али неуспешно.Сега да одморам малку од таблети,инекции па ке почнам со собирање документи :)

Така е мила Господ ке ни даде сила кога ни е најпотребна.. И сега малку релакс па за неколку дена ке почнам да собирам документи.

Да срцка,тоа и самиот Др ми го предложи,штом тој ми даде таков предлог сигурно знае дека ке се доволни и две иуи.Ке поднесам за ваучер па ако одобрат добро ке е,а ако побарате дополнително уште иуи тогаш ке правеме повторно.Ама ај па можеби Господ ке се смилува па ке се случи некое неочекувано изненадувањеизненадување :inlove: :l:

Last edited by a moderator: Mar 11, 2019
  19. 0ли

0ли Форумски идол

Кај нас спермограмот е добар, јас без никаков пробем и поднесов со три инсеминации и ми бараа уште една.
    Направена ми е хистеро, септум.
    Обично со 2 иуи даваат ако си со еден канал на пример.
    Ако се' е во ред со двајцата, за ваучер мислам дека мора 4 иуи.
    Не ве кошта да пробате, но најдобро е да се јавиш во фзо, разговарај со некој од докторите во комисијата, објасни му каква ви е состојбата и ќе ти кажат. Така ќе знаеш дали ќе одобрат со две инсеминации, а немате тежок машки или женски фактор.

Thallia, Stressed Out and Dance27 like this.
  20. Dance27

Dance27 Популарен член

Да во право си ке се распрашам,сепак ништо нема да ме кошта ако поднесам.Денес ме гледаше на ехо и во мислењето напиша дека треба ифв да се прави.
    Ако не ти е тешко ако сакаш да ми кажеш од документи што поднесе?
    Мене ми го даде оваа требало да соберам.Плус и хсг,отпусното писмо од хистероскопија извод од венчани и на нотар заверено колку години сме заедно и дека живееме заедно цело време |( IMG_20190311_204827.jpg

monka_bonbonka likes this.