Ништо не зимам освен терапијата што ми ја даде матичната (два вида вагиналети) а антибиотик не ми даде и ми кажа откако ке завршам со терапијата ке повтореме ПАП
Женски, синока во 22:30 се боцнав стоп инекција, утрр имам во 10:30 инсеминација. Нели е долг период тоа од боцкање до инсеминација? Нели се боцка вечер пред инсеминација? Цела сум во прашалници.
И во мојот случај беше истата временска разлика. Не се секирај и само позитивно, со две цртки за 14 дена
Ви благодарам многу мамички. Секоја чест за подршката и за форумот, психички се бодриме. Се надевам и јас на успех овој пат.
А ти месец за месец се реши за инсеминациите,без пауза?!Ајдее дај Боже да биде месецов,јас многу му верувам на докторот
Претходниот месец правев инсиминација на ГАК по природен пат без ништо, апсолутно ништо не примав ни пред ни потоа. И ич немав ни надеж дека ќе се фати, многу аматерско и лошо искуство. Затоа не ме спречи ведаш овој месец пак да напраам. Се надевам и јас на успех од докторот, темелно виде и прегледа се, рече дека има големи шанси. Дај боже
Те прашав затоа што нели ако дојде ред за ин витро треба преку еден месец да се инсеминациите за ваучер кога се поднесува Како и да е овој пат ќе ти биде успешно
Ги пуштија да пливаат 52милиони со 52% подвижни од обработка. Добрестон да пијам од утре и аспирин. Има ли лошо со мочав после 1 саат, се заборавив може не требаше ????
хахаха нема врска. Кога заврши инсеминацијата кај мене др ми рече сега ако сакаш на глава застани исто ќе ти се фаќа.
Девојки знаете ли дали имат важност инсеминацитее имам 2 неуспешни и сакам 2-3 месеци пауза да се стабилизирам ,паднав психички се преотеретив со мисли ... Денес бев кај матичната на редовен преглед за Пап тест и така ми спомна ,не претеруј со паузата затоа што ке помине важноста на другите инсеминации.
Прв пат слушам дека има важност инсеминацијата. Ја мислам нема врска и нема никаква поврзаност со ништо.
Да нé мислела на дејството на хормоните ,стимулациите со фостимони , кломифени , прегнил , утрогестан....важност на инсеминација . Бидејќи имаат продолжено дејство во отганизмот..
Се пријавувам во тимот ПРВА НЕУСПЕШНА ИНСЕМИНАЦИЈА Немам уште циклус добиено, но сабајлево тест направив 14 ден ми е од ИУИ и една црта само излезе .... а го купив self clear тестот за рана детекција на бременост... Тоа е, разочараност огромна, ама животот мора да продолжи, од утре со нови сили ќе си ги чекаме нашите ||
Незнам на што има мислено ,но сепак не сум спремна да правам ради реда инсеминација сакам да се средам со психата и да паузирам од се па со Господ напред за 2-3 месеци ке почниме пак.
истата сум и јас разочарување,плачки ,грозни и лоши мисли низ глава,исплачи се денес и после полека полека ке се вратиме во нормала и ке си продолжиме.
Andonia.... Ajde ke si dojde naseto vreme... nesmeeme da se predademe... imam ziv primer za edna slucka koja me vrakja vo zivot... Edna drugarka 10 godini sto se ne napravi, 7 invitra, nad 15 inseminacii, i na kraj ginekologot i kazal otkazi se, nema da mozes da imas deca.... posvojte si ima mngu decinja koi cekaat dom. I drugarkata se iznaplace, se razocara i pocna da raboti na sebe, dadoa dokumenti za da posvojat dete, i posle 7 meseci ostana prirodno trudna... doktorot i kazal: zatoa ti kazav da se otkazes, za da go pustis mozokot na pasenje i da ne se optovaruvas so toa... taa prikazna me vrakja vo zivot koga i da pomislam deka svetot mi se rusi
Јас денес правев трета иуи. И трите ми се преку еден месец . Не заради ваучер колку ради таа психо подготвеност . Ајде позитивно до крај Па и да не биди ќе сме упорни . Исто како на факс дури не положиш испит нема откажување бре .