Vi blagodaram, vasite mislenja i iskustva mi se dobredojdeni. So pauza od eden mesec 'e pravam, da odmori malku teloto..... se razbira so preporaka od doktor Trajanova, koja ja obozavam,. Taa go tera procesot
Zdravo se izvinuvam za latinicata no nemam kirilicen font. Bi sakala i jas da gi spodelam moite iskustva so vas. Imav spontan abortus pred 3 god. so decko mi sakavme bebe no nisto posle odreden period resivme da se razdeleme. Sega sum vo brak so drug ... srekno omazena Se obiduvame veke 1 god i 3 meseci za bebe no za zal nisto. Vo januari resivme da odime na ginikolog i go odbravnme Dr.Organgjiski vo Stp kade gi napravivme site potrebni analizi i so mene i so momceto i se e vo red. Razmisluvavme za inseminacija no bidejki jas sum 21 god a momceto 24 doktorot ni rece deka seuste e rano i saka po priroden pat da dobieme bebe. Toj ni garantira deka do krajot na letoto jas ke ostanam bremena. So spermogramot na momceto se beshe vo red ni rece doktorot deka ne e bash sjaen ama sepak moze da dobieme bebe. Mu prepisha na momceto tableti Sexovit koi ja podobruvale spermata. Da gi pie 2-3 meseci ako nema nisto posle da probame so inseminacija. Sakav da vi go preporacam ovoj doktor bidejki nie sme prezadovolni od nego. Nema nikakva utka kaj nego. Sto e kazano, kazano e. Vi posakuvam sreka na site i sto pobrzo da vidime 2 crticki koi ke ni go promenat zivotot
добар ден девојки да ве прасам несто на 7 април правев инсеминација во дрзавна и ми дадоа да пијам тифол,аспирин100 и естрофем и вагинално утрогестан и ми рекоа ке ги пиес додека не ти каземе ние да прекинес и сега ме буди на 14 ден поселе инсеминација правев тест и бесе негативен а еве ми помина терминот за добиванје па сакав да прасам дали е мозно од апцинјата да ми доцни?
Да.Незнам зошто уште да ги пиеш кога тестот е негативен.Јас кога правев инсеминација,ми рекоа ако е негаѕивен тестот одма да ги прекинам вагиналетите.После неколку дена ми дојде.Ти доцни поради утрогестанот.Тоа е прогрестерон и спречува крварење на матката.Му се јави ли на др да му кажеш за негативниот тест?
Убаво ти кажува беба! прогестеронот спречува крварење. Истиот совет го имав јас. Правам тест, ако е негативен терапијата прекинува. Се додека си на утрогестан нема да добиеш
Devojki jas utre ke pravam inseminacija,bez nikakvi stimulacii,denes bev na folikulometrija i imam eden folikul 18 mm.Ajde kako treba taka ke bide,so Gospod napred.
благодарам ке го прекинам од денес. Сепак фала на информација прашав затоа што ми потенцираа за сите лекарста ке ги користиш додека ние не ти кажеме можеби го заборавииле утрогестанот го прекинувам ви благодарам
Ако пиеш некои витамини нема штета од нив. Јас си пиев фемибион и откако имав негативен тест. Витамини секогаш се добредојдени
Девојки а да ве прашам има некоја што правела инсеминација и останала бремена или сите сме со негативни резултати?
Жалам и кај мене се три неуспешни само што не ми ги признаваат двете од куманово па морам се од поцеток ви државна па здравие ке видиме како ке биде. Пиеше нешто или како?
јас познавам 2 жени останати со инсеминација а и по форумиве имам читано за повеќе жени исто останати со инсеминација така да никогаш не се знае вреди да се направат.
Zdravo devojki nova sum na forumov sakav da ve prasam dokolku nekoja znae da mi odgovori treba da pravam inseminacija vo GAK e sega mi rekoa deka na 12 den treba da odam da mi izmerat folikuli i ako bide se vo red (stop inekcija) i na 14 den inseminacija prasanjeto mi e mene po racunanje mi izleguva 14 den nedela dali znaete dali pravat inseminacii vikendi ili treba da odam den porano ili pokasno bidejki mi e prava inseminacija i ako nekoja moze da mi kaze osven hiv test od soprugot i pap sto drugo treba da nosam dokumenti fala vi i izvinete na dolgiov post ubav den !!!
Dobredojde malecko,nema pravila,idi neka te vidat na 12-den,moze folikulite se porasnati,kako sto znam za vikend GAK ne rabotat,ama moze ke ima dezuren,so lesno da e i so sreka od prva da bide. Jas da si se prijavam,napravivme inseminasija,1 milion slabo kako sto i ocekuvavme,ete toa e,kako ke treba taka,ako ne bidne pravec in vitro.