Ја мислам да не прекинеш се додека не провериш бета. Ајде заедно ќе чекаме до петок ако не дојде вештерката ќе провериме бета. Мене докторот ми рече обавезно преку крв на 20ден.
Мојата докторка ми кажа на 15ти ден Ке те послушам сепак ми нема дојдено а после тебе правев јас.Ке ја земам терапијата и вечерва , утре ќе им се јавам да се исконсултирам .Ајде драга заедно до позитивна бета
16ти ден од инсеминација, вештерката ја нема уште. И испив едно паковање добростан, се мислам дали да купам да продолжам до 20ден или да прекинам да видам дали ќе добијам, се си мислам дека од нив ми касни. Оф страв ми е тест да правам.
А најдобро ти е да си направиш тест, за да знаеш на што си. Ако си бремена, веројатно ќе треба да продолжиш со прогестерон, ако не си (а се надевам си) да не се клукаш безпотребно со хормони и да си го реметиш циклусот за џабе .
Никако прекинување терапија без направена бета. Ако си бремена, важна е прогестеронската поддршка. Пуштам среќа за висока бета И јас не знам како издржувате Досега стопати бета ќе проверев
Леле мила збеснав 3 дена, не знаеш како ми е, страв ми е од тест оффф. Секад добивам 27 пррма 28 или 28ден до 12саат. Нека пише некоја шо пиела добрестан после инсеминација дали имала вакво искуство.
Да Оли и мене не ми се прекинува, ќе продолжам до петок и петок ке проверам бета. Кажи ни твое искуство, битно ни е свашта си поминала
А да одеше до лабораторија и да дадеше крв за бета? Не се споредувај, големи се шансите да си бремена. Можам да се пофалам дека не се плашам од тестови, си ги правам лаганица Ајде храбро, какво страв?
Дај боже да сум, ама зошто немам симтом ниеден, само јајници денес 3-4пати ме стегнаа и ме пуштаат. Нрли гради прво болат? Ви здосадив више со моето лелекање.
Ти симнувам капа како уште не си направила тест. Ајде земај тест прави,или џа или бу.Нема плашење ајде ти држиме среќа
Јас пиев,направив тест на 16ти ден-негативен....ми каснеше 4 дена,не прекинав докупив уште едно пакетче и добив
Значи вака немој да се плашиш не е ништо страшно. Направи си тест и ќе знаеш на што си. Секој циклус е нова надеж, Бог најтешките битки ги дава на најхрабите. Ти си храбра и можеш и мораш да направиш тест. Те
Aма како може да ти е страв од тест? Ова никако да го сфатам. Тестот ти кажува да или не, кога веќе е време да направиш. Што лошо може тестот да направи па толку да се плашиш? Сто пати полошо е исчекувањето и стресот од тоа. Ајде направи го, и со среќа. Тест може да е и многу убава работа.
А што не направиш наутро тест? Хормонот е во најголема концентрација наутро .Колку и да се тестовите современи и да "детектираат" во секој период од денот сепак сметам дека наутро е најточно.
Да така е најдобро, на нестрплива и го направив, ама и да имаше ќе покажеше бер бледо. Денес почна кафеаво да имам ако не добијам убаво ќе повторам. Ако не нпв циклус нова надеж.