Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Во вторник вечер ја примив стоп инекцијата па нели според неа вчера веќе требаше да прснат , тогаш и ја правевме иуи . А мене и вечерта значи после 48 и повеќе поминати часа сеуште ме болеше неиздржливо а и денес еве пак ..Нели стоп инјекцијата предизвикува прскање по 36ч ,зарем е можно сеуште да пукаат после толку време поминато :^) Со среќа и тебе драга :l: Фала ти на убавите зборови :hug:

На 0ли му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Кај мене беше обратно,минатиот пат премногу ме болеше стомакот,овој пат помалку,ама нелагодност да и при односи исто... Со шо беше стимулирана?

3. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Три апченца Кломифен -три дена по едно на ден ,пауза од ден два без терапија па инј. Пурегон во недела сабајле една и во понеделникот сабајле една .Во вторникот вечерта примив стоп инјекциа тоа е се .. Минатата иуи немав вакви болки ама не примив никаква стимулација . Се е во ред , само да можев барем да си функционирам нормално и да си се галкавме со мажето :( вака е мака жива . Ти мила прими некаква стимулација ?

4. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Кломифен од втор ден на циклус,2×1 5 дена,после стоп инекција и наредниот ден инсеминација(13ти ден од циклус)

На Anomis11 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Beatris

Beatris Популарен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2011
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    2.364
    Здраво девојки, чекав долго време, ама веќе е време и јас да се спремам за мојата прва инсеминација. Во септември имав биохемиска бременост, а година и пол пред тоа мисед. Последниве два месеци пиев кломифен и се боцкав прегнил, ама без резултат. Ги имам направено сите испитувања, последно се правев во мај хистероскопија. Е сега, хормоните и спермограм и спермокултура, имаме правено, ама доста време помина, па сакам да прашам дали треба да ги повторуваме? Поактивно ќе ве следам, се надевам на убави резултати за сите.

На LunaGrey му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.659
    Допаѓања:
    175.153
    Ако ви се постари од 5-6 месеци не е лошо све да испитате одново .
    Хормони ,спермограм , брисеви

7. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Јас мислам дека рано ми ја направија иуи овој пат. По примање на стоп инекција во вторник јас правев иуи во четврток а редок исцедок имав дури вчера. Дали е можно прскањето да настанало по 6 дена од стоп инекцијата?

8. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    И мене ме интересира ова,јас примив инекција вторникот во 12 а инсеминација правевме средата во 2 :( ,болки ко за овулација имав и во четвртокот и петокот.

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Не се плашете, јунаците ќе си седат таму, ќе чекаат, преживуваат повеќе дена. Башка затоа се препорачува да се продолжи и со односи по инсеминацијата.
    Болките за овулација може да се јават различно. На пример, овој циклус кај мене боцкања почнаа два-три дена пред овулација и продолжија уште два дена по овулација.

Монка, редок исцедок може да имаш и неколку дена по овулацијата. Пред овулација треба да е густ исцедокот, да се тегне, а потоа станува поредок.

На Andonia, Martka, LunaGrey и 5 други им се допаѓа ова.
  10. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Да да си продолживме со односи.
    Дај боже да е ок, преостанува да причекаме заедно со @Stressed Out :) Фала ти сепак, чисто ме интересираа искуства пошто за првата иуи ме праша докторот дали сум забележала редок исцедок пред да ја правиме, овој пат не ме праша ништо. Минатиот пат имав исцедок на денот кога ја правев па ништо не бидна, така да на крај пак се сведува на тоа дека нема правила..
    Поздрав и со лесно и на тебе чекаме да не израдуваш!! :hug:

На Mini26, LunaGrey, Stressed Out и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    Така е, нема правила.
    Мене ми се чини дека сиве години секој месец нешто поинакво ми се случува и веќе се' ми е нормално :D

Вие вашето си го направивте, сега останува да се чека. (waiting)
    Пуштам најголема среќа сите што се спремате и сите што сте во исчекување да имате успешна инсеминација. (fingers) (fingers) (fingers) (fingers) (fingers)

На Andonia, Anomis11, Mini26 и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    @0ли како го чекам твојот позитивен тест,ќе плачам од среќа за тебе најискрено.

На Andonia, 0ли, Mini26 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2019
    Пораки:
    763
    Допаѓања:
    3.141
    Истото прашање ме мачеше и мене
    Јас иуи правев во четврток но поради големите болки не можевме тој ден да имаме односи,имавме утрешниот ден во кој имав исто цел ден болки но со послаб интензитет.Непланирано истиот ден на мм му излезе итно службено патување за надвор од Мк и останавме само на тој еден единствен однос после иуи.А јас болки за овулација имав на денот на иуи и утрешниот ден кога го имавме односот .

Мислев дека фоликулите пукаат за најдоцна 36ч по ставањето на стоп инјекциата а според болките како да пукаа отпосле ..Па се ми се чини дека го утнавме тајмингот со иуи а потоа имавме недоволно односи за ако пукнале отпосле да можеме да го погодиме :?:

На monka_bonbonka му/ѝ се допаѓа ова.
  14. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Не е страшно и јас немав дента односи, имав следните 2 дена. Така и ми рече докторот. Ако сака да се фати доволна е само и иуи... така да не се оптеретувај, уживај си што било, било.

Последна измена: 28 мај 2019
  15. monka_bonbonka

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Здраво, повторно јас..
    Сабајлево во мокрачата приметив две ситни парчиња крв. 5 ти ден од иуи ми е. Бидејќи сум таква ''среќа'' пред инсеминацијава ми е откриен миом, можно ли е да ми е од миомот?...бидејќи ако е имплантациско крварење ќе имам бледа крв на хартијата така? Ја на хартијата немав ништо, само во мокрачата како две мали парченца.. :(
    Извинете девојки но ми е непријатно да му ѕвонам на докторот.
    Имајте убав ден

16. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    2.898
    Podobro da mu se javish na doktorot i mene mi bilo mn.pati neprijatno no sepak sum barala pomosh od nego.
    Moj sovet pishi mu ili javi se da ne mu ja mislish shto kako ti se sluchuva

На Anomis11 и monka_bonbonka им се допаѓа ова.
  17. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Девојки во петок ќе правам трета инсеминација и стварно се надевам и сакам да биде успешна овој пат :( Обично докторот ми вика после инсеминација однесувај се како ништо да не се случило :) Ве молам кажете ми дали нешто пиете после инсеминација, некои видови на храна, одмарање, отуство од работа?

На tina2018 и Stressed Out им се допаѓа ова.
  18. lia22

lia22 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2010
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    2.898
    Jas na svoja raka nemam zimano dosega nishto po nseminacija samo ona shto doktorot ke mi go prepishe.Funkcioniram kako i voobichaeno nishto posebno od hrana,od rabota ne otsustvuvam osven denot na postapkata.
    Ti posakuvam uspeh da bide so plod

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Фала, дај боже кај сите да биде што побрзо.

На lia22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Stressed Out

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.726
    Допаѓања:
    14.564
    Ништо посебно,само гледам да не е некоја тешка физичка работа,од терапија земам утрогестан 3х1 вагинално и естрофем 2х1. Многу цедено цвекло пијам и суплементи витамин Е,Д3 и по два бразилски ореви наместо суплементи со селен. Среќно :)

На Andonia, Маја Т и bela.m им се допаѓа ова.