devojki da prasam vaka pravev inseminacija na 08.06 a pred toa primiv pregnil inekcija ama doktorot koga me gledse na eho mi recum sum imala nekoja folikulna cista i mi ja duplirase dozata na pregnil e sega mene mi dojde na datata ama mnogu pooskudno i pokratko i bez nekoi bolovi jaki posto sekogas imam jaka i dolga po 7 dena i so bolki e e sega dali e mozno od pregnilot da mie e taakva ?
Нормално кога нешто ново ни се случува да имаме недоумица.. не си стварај стрес. Ќе се нормализира се.
Pravat, jas na 8mi juli ja pravev, no i da se pocnti so odmorite, sigurno ne se site doktori odeni vo isto vreme.
Еве и јас да се приклучам на оваа тема Јас правев пред два месеци во ремедика ама неуспешно Мене ме води петановски ама за првата не беше тука на пат беше и ми ја правеше хаџи лега Сега за вторава сакав петановски ама овој месец ми каснеше 3 дена а др е од 7 на одмор и нема да биде тука и не ни ги пиев апчињата така здравје во септември ќе ја правам втората инсем.
Јас кога правев наа денот на инсеминаација само инфективен скрининг од сопругот барааа пред да даде сперма друго ништо, ама претходно правев микробиолошки,пап,хормони и најважното е мислам хсг, ние приватно правевме во ремедика околу 10 000 не чинеше
На Гак ако правиш ти треба Хив тест за сопругот, за тебе брисеви/пап ама некогаш не ни бараат за тебе. Во Систина не бараат ништо.
Највероватно ќе сум на ГАК. го баравме Трајковски на програмата со геникологот, го немаше, ми рече септември пак ке пробаме. прво преку државна ќе пробаме, ако нешто се осложни, а нервите почнат да се кинат, ке барам донации од родителите
Здраво на сите, веќе две години се обидуваме за бебенце ама ништо од тоа, сега сакам да закажам во систина кај Ивановски и да пробаме со инсеминација, сакам да прашам дали некој има правено кај него инсеминација и колку чини целата таа процедура.Поздрав
Јас имам правено. 9300 е само инсеминацијата. Мене со се лекови целата постапка ме чинеше над 500 евра а успех 10-12 % не вреди целата таа сума. Првата ми беше неуспешна, втората успеав ама не заврши добро. Наредните ќе ги правам на Гак.
@Lucija1987 моја блиска правеше инсеминација кај него и бидејќи проблемот беше кај мажот и рече да неправи никакви дополнителни испитувања само оние основните, и првата беше неуспешна, па потоа ја прати на ХСГ и едниот канал и беше скроз затворен, потоа кажал еден месец ќе правиме пауза и она во тој месец остана бремена баш од тој канал.
Јас сум кај Ивановски две години и нема шанси докторот да и правел инсеминација без предходно ХСГ, ниту еден асален доктор нема да го направи тоа а па не Ивановски.