Се добива, и мене така ми беше првиот пат . Прво розов исцедок и потоа како мноогу оскудно добиено ама со негативниот тест знаев дека е тоа тоа . Ја прекинав терапијата и си добив најнормално ..
Може да се случи да доцни циклусот, но се добива и покрај терапијата. Само некои добиваат навреме, а некои со доцнење.
Првиот пат и јас си добив со Дабростан 3,4 дена каснеше ама си знаев пошто имав негативен тест...сега втора правев после 5 месеци и тоа на Клиника без терапија....не се предаваме одиме понатаму
ако не си со стимулации можеш секој месец ако сакаш. ама ако имаш појаки стимулации би требало барем два месеца да го оставиш телото да се одмори. немам искуство,ама тоа го имам прочитано на повеќе наврати ти посакувам среќа, сладниот пат ќе биде тоа тоа
Првиот пат бев на природен циклус кога беше неуспешно и можев веднаш да продолжам ама јас по свој избор направив пауза пд 2-3 месеца
@monka_bonbonka и @KonstantinaM До кај сте? Инаку јас до септември ќе одмарам пошто сум голем човек ќе се спремам за на одмор со диета таман и место ќе направам за бебче Може сега немало место за да се фати Шала на страна....како сте има нешто ново?
Еве сме 28ми ден од циклус 17ти од инсеминација...се осеќам ко да ќе добијам у секој момент ама не пуштам дури и градите веќе не ме болат бар некое мало знакче да имаше... здравје продолжуваме сите со нови сили...нема предавање
Каде ќе правеш?И јас треба да продолжам да правам трета иуи,само сеуште се мислам и незнам каде да продолжам
Jas pocnav vo drzavna, tamu pravev histerolaparaskopija, i prodolziv tamu so dr koja me pravese, .Se nadevam deka ovojpat ke bide uspesno , a ti kade pravese? Ne se misli mnogu, ... Kako i da e ke bide so gospod napred
Јас правев две кај Трајковски во Њу Борн но за жал неуспешни. И Др ми кажа дека тешко со иуи ќе настани бременост,па ми даде извештај со мислење кај предложува да се премине на ифв. Но од комисијата не го прифатија мислењето и бараат плус уште две иуи за да ми одобрат ваучер А искрено на приватно е скапо,плус не сум од Ск и патот многу ме кошта.Сакам да ги правам на ГАК но мм сака кај Трајковски да продолжам,се теши со тоа дека може ке успееме.
Женички дали некоја имам искуство со дупла иуи(Две последователни инсеминации во еден циклус) слушнав дека освен класичниот обид(кој се прави еднаш во еден циклус) а имало и дупла преку неколку дена се правела.И дали во ФЗО ја бројат како еден обид или како два обида?
Мислам дека ја бројат како еден обид, дека е во еден ист циклус .. ако некоја феминка има конкретна информрција нека ме поправи доколку грешам
Здраво девојки. Треба да правам четврта инсеминација следната недела но се мислам дали е подобро да правам пункција наместо инсеминација. Навистина не сум упатена во ова само прочитав дека некои правеле пункција на природен циклус.Ве молам некој што има искуство да ми објасни во врска со постапката и успехот на истата, како и која цена се движи во приватните клиники?
Во Њу Борн инсеминација е 9000ден,а во Органџиски 8000 и двојна инсеминација во еден циклус 10.000ден. И јас мила се спремам за трета иуи.Кај ги правеше претходните иуи?