1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Претходните три ги правев во Ремедика, околу 11000 денари беше една инсеминација.Сега треба да правам четврта само заради фондот, ама некако сум разочарана со оглед на тоа што претходните беа неуспешни. затоа се мислам за пункција ама верувам дека е многу поскапо од инсеминација.

2. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Незнам за пункција колку пари е најдобро јави се по приватните клиники ќе ти кажат точни информации,но нели за во фондот треба иуи или пункција прифаќаат место инсеминации?
    Јас две правев па поднесува за ваучер,со тоа што спец. Др кој ме правеше иуи ми даде и извештај во кој ја објаснува мојата ситуација и каде предлага да се почне со ифв,но одговор од комисија добив дека не го прифаќаат мислењето од Др за ифв и треба да правам уште две за да земам ваучер.А искрено процентот на успешни иуи е многу мал.И јас изгубив надеж но што се мора мора да се направи.
    Јас сакам овие две иуи да ги правам на ГАК но мм не сака да слушне за на државно,па ќе ја правам и третата во Њу Борн.
    Ајде не губи надеж може со последната иуи ќе си завршеш работа и ке си добиеш полно меше,мојот мм се надева и на тоа.

На monka_bonbonka и Маја Т им се допаѓа ова.
  3. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Фала мила, дај Боже да биде со последната, ако не одиме на инвитро.И јас искрено не сум за на ГАК, затоа што прочитав многу лоши искуства, ама немам лично искуство од таму.Не би правела на ГАК да сум на твое место.Инаку имам прочитано дека најголем процент за успех има кај третата инсеминација, односно со секоја се зголемува процентот за успешност. Ти посакувам третата да ти биде успешна.Побарај си терапија за после инсеминација и пред земи си некои добри витамини. Кога треба да ја правиш?

4. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Да да после двете иуи бев покриена со терапија се до денот кога требаше да правам тест.Др никогаш не ме остави без терапија како што читам на ГАК ги оставале без терапија.
    Од денес почнав со Летрасан па здравје вторник треба да идам за Ск да ме виде Др како ми се јајниците,како сум со фоликули па ке одлучи кога ке ја правеме дали овој месец или Септември..
    Тоа е ајде да се молиме на дедо боже да не поштеди сите од ифв па полесно да си дојдеме до бебче.
    Ти кога ќе правеш?

На Маја Т му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Јас во петок треба да одам на фоликометрија па да видиме кога ќе биде. Инаку цело време сум на природен циклус, само првата ја правев со стимулација. Дај Боже ако имам фоликул би требало да биде понеделник инсеминацијата, ама прво ќе прашам и за пункција,па да видам што ќе ми каже докторот.

6. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    175.099
    Ама пункција и иуи не е иста постапка, знаеш нели?
    Плус ако ти е за ваучер нема да ти важи пункцијата како замена за иуи.
    Без разлика дали ќе стигнете до трансфер или не

На Anomis11, Dance27 и Маја Т им се допаѓа ова.
  7. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    А може ли наместо инсеминација да се направи пункција,прифаќаат ли така во фонд.Ај разговарај со твојот Др па ако сакаш пита пиши ми што и како ти е кажал,за ако е изводливо и кај мене да го прашам мојот Др кога ќе одам кај него.

8. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Да, да, знам дека не е иста постапка, толку многу се надевав дека ќе успеам пред инвитро, ама ништо, затоа се мислев да пробам со друг метод.За тоа не бев сигурна дали во случај на неуспех ќе ми ја уважат, ама ако не се важи тогаш ми е подобро инсеминација.

На Dance27 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.139
    Да @Bubce38 Малку и мене ме збуни затоа ја прашав и јас дали ќе и важи за ваучер наместо иуи.

10. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Секако ќе разговарам со докторот во петок, па ќе ти пишам :)

На Dance27 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.652
    Допаѓања:
    175.099
    Абе они ќе ја уважат, ама ако стигнеш до трансфер и недај боже не постигнете бременост, тогаш ќе треба да чекаш да поминат 6 месеци за да ти одобрат ваучер.

Прашуваше другарка во фондот, вака и објасниле.
    Во случај да не успеете да изцадите јк со пункцијата, тогаш не се рачуна никако, ни како иуи

На Anomis11 и Маја Т им се допаѓа ова.
  12. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Не сум го знаела ова, фала ти многу, затоа и прашав каква е процедурата. Тогаш ќе си ја направам и четвртата инсеминација.

На KonstantinaM, Anomis11 и Dance27 им се допаѓа ова.
  13. 0ли

0ли Форумски идол

Се зачлени на:
    31 август 2016
    Пораки:
    11.618
    Допаѓања:
    35.539
    @Маја Т Ако сакаш пункција, разговарај со докторот, речи му пункцијата да ти ја пише како инсеминација. Може да го направи тоа ако сака.

14. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Ова ме интерисираше Оли, штом може така, супер.Фала ти најмногу. Ќе разговарам со докторот.

15. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    Дечки крвната слика со седиментација може од било лабараторија или мора државна институција?

16. Krofna*

Krofna* Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2019
    Пораки:
    1.559
    Допаѓања:
    2.330

od bilo koja labaratorija

17. anitka-fifa

anitka-fifa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    345
    Допаѓања:
    383
    Фала

18. Маја Т

Маја Т Популарен член

Се зачлени на:
    16 мај 2017
    Пораки:
    2.158
    Допаѓања:
    6.700
    Здраво девојки.само да се пријавам дека денес правев 4та инсеминација.со докторот се договоривме да биде пункција и да одиме со инвитро на природен циклус ама кога отидов денес, фоликулот веќе беше прснат па затоа правев инсеминација, а и ми најдоа некоја бактерија на микробиолошките тестови (Enterococcus species).Што мислите имам ли некакви шанси со инсеминацијата после прснат фоликул и дали е опасна бактеријата? Инаку ми дадоа антибиотик.

19. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Ве поздравувам девојки.. и мојата трета иуи заврши неславно, добив точно на 28 ден и тоа на одмор :(
    Маж ми вика не дозволуваш да ти закасни еден ден бар да се понадеваме :)
    Инаку вчера бев на имунологија и трансфузиона медицина оставив крв за испитувањата и ќе чекам резултати сега. Во меѓувреме земав од ТианДе влошките да користам ми ги испофалија милион луѓе викам ај уште тоа не сум пробала... па да пробам :) најмногу ги земав за миомот и хпв-то. Планирам да ги користам додека ги комплетирам документиве за во фондот. Некаде октомври да ги поднесам здравје :) Дали некоја членка ги има користено и искуства?

На Prolett, LunaGrey и Маја Т им се допаѓа ова.
  20. monka_bonbonka

monka_bonbonka Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2017
    Пораки:
    1.869
    Допаѓања:
    4.015
    Не е опасна јас ја имав ама мора да се лечи. Нека провери и сопругот во урино и спермокултура дали ја има и тој за да земате терапија двајцата.. Во мојот случај беше така. Конечно после 8 месеци сме чисти ( ние имавме повеќе бактерии истовремено ) благодарение на чај од диво оригано. Конзумирајте паралелно со антибиотиците.
    поздрав