Да на гак, поминав некако Имав упат за кај Тофоски, не го ни видов него - ме прегледа Калчовски ( млад доктор според мене ок и пристап и разговор и преглед ) истиот ми отвори историја и ми рече дојди утре ќе правиме иуи брзо завшив морам да кажам тој ден. Вчера кога отидовме во 8 и 15 пошто така ми рекоа, маж ми остави материјал и мене ми викаат а па ти што си дошла сега ти дојди во 12 ....ајдееее се враќав на работа па пак излегував во 12. Одам во 12 со мисла дека истиот што ме прегледал предходниот ден ќе ми прави иуи, ама нече мочи ми правеше една многу млада докторка, албанка ама не и го запамтив името ( искрено не сум задоволна затоа штоо едвај ми го најде грлото на матката со спектулумот ме повреди, и после малце крвавев и се изнервирав ама тоа е, се исплашив малце и се јавив на матичната ми рече ништо страшно те штипнала ми вика ). Инаку сестрите и кажуваа како да го намести инструментот, што според мене не е ок а јас слушав и гледав и ме болеше..три иуи имам направено и супер сум поминувала ни болка ни непријатно чувство. И викам зашто ме боли, зашто не си опуштена само ми одговори и толку. Така да ако одите на гак препорачувам да си одите со предходно договорен доктор. Јас отидов така на среќа ама очигледно на случајност не треба ништо да се остава! Тоа е, заврши за памет сега останува да почекаме па уште 3 хормони ми останаа на 3 ден од циклус и пап и спремна сум за поддавање документација Уфффф ме фаќа некоја трема.
@monka_bonbonka Така е на ГАК, случајно може да се погоди тој што те следел. Јас одев кај Роса, на денот на инсеминацијата ме виде и и' кажав дека имаме закажано, па не дојде, некоја млада докторка ми правеше, можеби истата што тебе ти правела не научила од времето кога мене ми правеше пред некоја година И мене ме болеше малку, кога ми ја вбризга спермата како болка осетив. Ми беше прва инсеминација и следните три веќе не се вратив, се чудев како ништо не осеќам за другите три Но помина, тоа е Терапија ти дадоа?
Мила не мора да биде исто и кај тебе од моево искуство.На Гак правев 9или10 инсеминации,(многу беа не се ни сеќавам веќе)за да не губам време,додека чекам те резултати,те резултати од пап,те одговор за ивф,скоро секој месец инсеминација(на спонтан циклус,имав фоликули околу 3 зрели убави-со исклучок на годинките+35).Само првата ми беше успешна (но не до крај,од имунолошки фактор)во 2016 година(ми ја правеше една бременка млада докторка,не знам име),но си добив и терапија,е од тогаш сите останати без терапија(не знам зошто не даваат),а инсеминациите ми ги правеа и Спасова и Трајанова и некои што не ги ни видов на Гак(вероватно кои се слободни во моментот) и за жал неуспешни.Како и да е ти посакувам успех.
Девојки да се пријавам и јас. Бидна мојата прва иуи пред 3 дена и од тогаш па до денес го прочитав цел форум . Гледам дека со @monka_bonbonka имаме иста приказна во однос на миомот, па би можеле да размениме искуства. Среќа ви посакувам на сите од срце
Zenski sakav da ve prasam nesto,tie sto ste pravele inseminacija na Gak...toa otpusniot list sto go davaat toa se prilozuva kako dokument za inseminacija koga se aplicira za vaucer?
Здраво храбри феминки, и јас се спремам за 1 иуи, решено ќе правам во Ремедика, ве молам за искуства, и тие што примале терапија, што сте примале? Да си бидам спремна на се
Па најверојатно има лист каде пишува дека е извршена иуи. Јас уште не сум го земала отпусниот лист така да неможам да ти кажам, ми рекоа за 3 недели ќе ми бил готов
Јас правев иуи кај Димитров во Ремедика, одлично поминав, само многу чекав повеќе од ГАК Терапија примав дабростон и аспирин. Поздрав и со лесно.
Јас правев прва инсеминација во Август во Плодност и од 3 ден менструација пиев по 1 апче кломифен 5 дена. За жал беше неуспешна . Еден циклус пауза направив и сега здравје се спремам за втора