Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. BELUGA1986

BELUGA1986 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    59
    Јас воопшто немислам дека докторот е неасален, ниту пак блискава помисли такво нешто, само ете така се случи можеби она инсистирала, откога остана бремена он и ја водеше бременоста на крајот и ја породи, значи нестанува збор за неасален доктор во кој нетреба да се има доверба. Само и посочив ХСГ па се останато, па можеби и природно ќе биде и кај неа (fingers)

2. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Да и јас сум веќе една година кај него и јас имам правено ХСГ кај него лани во ноември мислам дека беше и ми најде полип на матката кој во март оваа година го извадив, но ние имаме проблем и кај мм требаше да одеме во мај на контрола но ни испаднаа др.проблеми и еве сега чекам да помине ова жешкото и од септември здравје да почнеме. Кога последен пат се видов со него му реков дека сакаме да почнеме од некаде како инсеминација на пример а тој ни рече не брзајте млади сте да оставеме природно да биде ама еве веќе 1 година помина од тогаш и немам нерви веќе сите околу мене се бремени и психички запаѓам.Незнам само дали ќе ми бараат ново ХСГ или со тоа од лани ќе поминам

3. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Твојата блиска потоа остана природно бремена или не

4. BELUGA1986

BELUGA1986 Активен член

Се зачлени на:
    13 август 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    59
    @Lucija1987 да да природно како што кажав во месецот кога требаше да почне со инсеминацијата и чекаше да добие, а од тетката ни абер, целата загрижена појде кај него, и после 1 недела утврдија бременост. Ене го сега срцко мал од 2,5год.

5. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Да е жив и здрав,да знаеш колку се радувам и солзи ми идат кога ќе прочитам така убава завршена бременост со толку маќи да се дојде до посакуваната цел

На BELUGA1986 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Не знам зашто ти рекол да не брзате јас имам 24 години, и две направени инсеминации, а за инсеминација ми збореше уште од 23 години да почнеме вика да не губиме време ама ете јас не се осеќав многу спремна па почекав еден период. Ново хсг не ти треба тоа еднаш се прави само. Јас го правев пред година ипол, па инсеминацја правев прошли месец.

7. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Pa neznam zosto taka mi rece mozebi ni ostavi vreme prirodno da ostanam bremena ali nisto od toa eve sega se javiv da zakazam ama mi rekoa od ponedelnik bile na rabota pa togas ke se javam i ke vidam sto ke se dogovoreme fala na sovetite pozz

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.
  8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Да на одмор е, од 17ти се враќа.

9. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.760
    Допаѓања:
    4.598
    @alisijad душо што се случи зошто неуспешно заврши и втората инсем.Извини не забележав да пишеш нешто за тоа.Жал ми е баш беше утеха дека ете и инсеминациите се успешни.

10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Не раснеше плодот :( тоа е се се случи многу брзо и не ми се збореше за тоа. За причини ќе испитуваме допрва да се врати ивановски од одмор.

11. emkaemka

emkaemka Форумски идол

Се зачлени на:
    1 јули 2013
    Пораки:
    7.847
    Допаѓања:
    109.769
    Zal mi e I jas sum go propustila ova bas pred malku se zacudiv I zaprasav sto ke ti se lekovi od Grcka. Ajde ke bide kaj site taman od septemvri ke se poredime :)

12. bebaa

bebaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    2.760
    Допаѓања:
    4.598
    :( тажно.Но барем знаеш дека можеш да забремениш.Веке си успеала подруго е :*

13. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Биди силна кога еднаш успеало повторно ке успее само верба во Господ и се ќе си дојде на свое место. А вие имате некој проблем кај мм што не можеш природно да забремениш или што е работата. Кај нас и мм имаше слаб спермограм, сега веќе 5 месеци не сме направиле нов и ме фаќа страв каков ли ќе биде сега овој:(

14. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Nie nemame problem so spermogram problemot e vo mojata ovulacija skoro I da ja Nemam prirodno :(

15. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Здраво alisijad, да ти кажам дека вчера бевме кај Ивановски на контрола, сега резултатите од спермограмот се одлучни докторот дури и се зафракаваше му вика на мм сега и донор можеш да бидеш, добро поминавме и веднаш почнавме со терапија за инсеминација. Ми даде кломифен и едни други таблети и 3 инекции и во понеделник да одам на ехо па да видеме здравје боже кој ден да биде инсеминацијата. Со ГОСПОД напред се надевам дека добро ке поминам

16. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Истото и на мм го викаше пред две години :D баш ми е мило што се подобрил :) Претпоставувам ти дал гонал-ф инекции :) Од вчера почна со терапија со кломифенот, а инекциите од кога ќе почнеш?

17. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Да тие инекции се, од вчера почнав со кломифен и не ми текнува тие другите таблети како се викаат, а од петок здравје со инекциите и во понеделник на ехо . Ти како си и до каде си?

18. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    естрофем сигурно ти дал..
    Јас бев кај него прошла недела и ми пиша нова шема за инсеминација. Ама кога ќе ја правам не знам уште се мислам.
    Фолна 2x2, Б-комплекс 3x1, Витамин Е 2x1, Витамин Д , Аспирин 1x1, Пентоксифилин 2x1, плус терапијата од декстаметазон која веќе си ја пијам. Гонал инекции 4 за почеток. Нешто слична терапија како за втората инсеминација што имав со мали измени :)

19. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Да естрофем се, да ти кажам мило ми е што од некаде почнав ама многу страв ме фака се надевам дека ГОСПОД ке ми помогне да ги видам конечно и јас тие две цртички.Колку те чинеше инсеминацијата од прилика. Кај тебе е поразлична терапијата од мојава али сигурно дека докторот знае што е најдобро и кај секој е различно

20. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    Витаминиве ми ги дава од имунолошкo-генетски аспект, а за терапијата со аспирин и пентоксифилин како што ми кажа за подобра циркулација во матката и подобра имплантација. од она што го прочитав на интернет комбинацијата на витамин е и пентоксифилин дава многу добри резултати. За прошлите инсеминации пиев само аспирин а сега плус и пентоксифилин додаде. Ептен се труди да успееме затоа и волку терапија, иако дневно ми доаѓаат над 15 таблетки морам а пијам што да правам. :(
    првата инсеминција ме чинеше 300 евра, втората 500. Ми ставаше и инекција во матката за целосно обојување на ендометриумот, која е 3400.
    Сметам дека требало да ти даде декортин, тоа го пиев за првата инсеминација, а втората и сега продолжив со декстаметазон, тоа е истата група на лекови, се даваат од имунмолошки аспект за телото да го прифати ембрионот да не го препознае ко страно тело. Тоа го прави со намалување на имунитетот, а знаеме кога имунитетот е намален телото не може да се избори против некои страни тела, во овој случај ембрионот , вака ми објаснија мене :)