Ајде навиваме за ll Не само што ќе пишеш,туку и ќе сликнеш, јас мислам дека ке видеме и убаво фото што топли срциња!!!!
Девојки во врска со работното време на Newborn сакам да ве прашам тие што имете искуствно таму...доколку фоликулометриите покажуваат дека инцеминација треба да се прави во викенд или празник како се договаравте со докторот? Мене веројатно ќе ми се падне овулација на 11 Октомври (петок) кој е неработен
За празник немам искуство не ми се има така паднато,но последната инсеминација ми се падна Сабота и истата тогаш ми ја направија,за викенд имат дежурен доктор,би требало и за празниците да е така, бидејќи сите кој сме во било каква постапка ограничени сме со дата. Јас Сабота кога ми ја правеа иуи немаше пациенти за преглед(консултации) сите што бевме,бевме само за иуи,пунција и една женичка за трансфер. Најдобро е да се јавиш и да разговараш со некој од вработените... Без гајле се ќе биде како што треба
Монка ако Aко лутеалната фаза од 9-15 значи овие денови се најплодни а тебе ти е направена на 17 како што разбрав а некогаш добиваш и на 35 дена. Ова е доказ дека покасно си останата трудна.... Ете јас тоа што го читам, си направив мое мислење. И мислам сум во право хухују Д
@monka_bonbonka И јас размислувам исто како @ivani30 Почекај уште 2/3 дена барем, штом имаш нередовен циклус сигурно имаш доцна овулација. Не размислувај многу. Што е твое ќе си дојде
Девојки здраво. Од наредниот месец почнуваме со инсеминација и ние. Деновиве треба да добијам. Овој месец пиев кломифен по едно на ден. За поголема доза кломифен ми рече дека морам да одам во Ск и таму да ми препишат. Исто ми рече дека маж ми треба да направи спермограм. Тој правеше пред неколку месеци кога ги почнавме сите испитувања, резултатот му беше добар. Докторот ми рече дека треба да имаме два спермограма за инсеминација. Какво е вашето искуство, кои испитувања ги бараат за да нашравите инсеминација?
1 спермограм, чисто да го види докторот незнам што ќе му се 2, но ако така ви рекол нека направи уште еден незз. Хив, хепатит б и ц за сопругот не постари од 6 месеци. Толку.
И јас деновиве чекам да добијам па да правам инсеминација.Во иста дитуација сме и двете,дсј боже да видиме две црти нареден месец.Кај кој др ќе правиш?
Ајде со среќа,да вродат со плодче И јас чекам да добијам,па да ја направам мојата последна 4та инсеминација.