Инсеминација

Discussion in 'Бременост' started by Maarina, Dec 26, 2012.

1. Prolett

Prolett Популарен член

Fala duso, senadevam i jas da bide, sekako Bog ke dade na site samo mnogu godini se,,Uteha mi e da bide, poslednava imav 19 ml folikul na levata strana, ana destana mal folikul i se nadevav mnogu... ama ete sekoj den se boram i se raduvam na pomislata deka naskoro ke bide... Pozdrav mnogu i mnogu mi e milo Daj Boze site da dobijat bebinja <3 <3 <3

2. Beatris

Beatris Популарен член

Не сум од Скопје. Не ми е практично да одам толку често за Ск. А и докторот ми рече дека нема потреба. Дека он ке ме проследи и само за постапката да одам. Не знам дали е можно такво нешто.

3. Fillia

Fillia Популарен член

Не сум баш сигурна како би одело тоа...јави се утре во било која..систина, њу борн или некоја др. Ќе ти кажат дали може така или не па бар ќе знаеш на што си.
    Инаку јас прошлиот месец правев и така махинално си кажав да закажам за инсем.ми рекоа дека прво треба консултација и ехо ( не се плаќа плус)...и им реков да да за консултација да закажам :D со тоа што јас се јавив дента кога добив.

4. Anomis11

Anomis11 Истакнат член

Јави се и прашај си дали така ќе се нафатат да ти ја прават постапката без претходно следење на некоја од приватниве ,мада мислам дека само на државно ви прифатиле .. Јас правев во Њуборн и јас не сум од Ск од Кочани сум ама одев постојано за Ск на фоликулометрии и прегледи и ми се исплатеше навистина . Мислам дека и покрај малтертирањето најдобро е докторот што ја изведува постапката да те следи и дава терапија . Со среќа :)

5. leni_794

leni_794 Истакнат член

Се спремам за прва инсеминација после 5 години неуспешни обиди. Штом се случи ќе споделам искуства. Инаку одам кај др. Лазаревски во Систина

6. Maya12

Maya12 Популарен член

Мила со лесно нека ти е.И јас правев кај др Лазаревски во средата па еве сега си чекам да поминат две недели.Чувствувам само како благи грчеви во стомакот поточно на десниот јајник и цело време одам во вц,лувствувам како да имам баш балон во долниот дел,страв ми е да не сум настинала. Со господ напред и на двете и на сите што се во постапка

KonstantinaM, Martka and leni_794 like this.
  7. sekich

sekich Нов член

Здраво девојки. Јас сум нова тука. Правев две инсеминации кај др. Михаило Поповиќ во Систина но и двете беа неуспешни :(( Докторот ми кажа дека ке бараме ваучер за инвитро преку фондот . Сега се мислам дали да останам кај Поповиќ или да се префрлам кај др. Слободан Лазаревски. Ве молам за помош

8. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Здраво на сите. Сакам да прашам дали некоја ги користела инекциите Bemfola 225ml ? Се спремам за втора инсеминација, првата беше неуспешна

9. Dance27

Dance27 Популарен член

Јас ги користев за втората и третата инсеминација

10. leni_794

leni_794 Истакнат член

Денес штотуку ја направив имсеминацијата и ги имам истите симптоми. Го прашав докторот и ми рече дека е нормално дека плодни денови се. Ај со среќа ќе пишам по 2 недели. И

11. Maya12

Maya12 Популарен член

Мила ти ја испраќам цела среќа на овој свет.Јас во среда ќе правам тест преку крв и ќе кажам резултат.На моменти сум мн позитивна а на моменти некако мислам дека ќе биде негативен.Не знам што да мислам.Болка имам во десниот јајник накај препоните сма не силна и цело време сум во вц и градите многу ме болат ама тие симптоми ги имам и пред да добијам така да исто е

leni_794 likes this.
  12. leni_794

leni_794 Истакнат член

Ќе чекам да пишиш. САМО позитивно

13. Saraaa9

Saraaa9 Истакнат член

Јас за првата користев други а сега докторката ми ги даде овие. Затоа прашав

14. leni_794

leni_794 Истакнат член

Во последниве 3 дена го прочитав скоро цел форум и сите приказни.Имам дијагноза на полицистични јајници. Вчера ми беше првата инсеминација. Примав Летрозол од 3 ден 2×1, 5 дена па 4 инекции FSH, па Стоп OVETRIL, после 36ч ми е направена инсеминација. За време на инсеминацијата докторот ми кажа дека сум во овулација и имав исцедок, па прво ме чистеше со некоја течност со шприц, па потоа ја вбризга инсеминацијата.Спермограмот секогаш бил во ред, за инсеминацијата имавме 18мил/ml. Ми кажаа дека било супер. На денот на инсеминацијата имав јаки болки во левиот јајник и вечерта не бев во состојба да имаме односи но имавме сабајле наредниот ден. Болки повеќе немам, малку тапа болка сега на десниот јајник. Терапија после инсеминацијата антибиотик Doxiciclin 3 дена 2×1, утогестан 2×1, естрофем 2×1и фембион 1×1. Сега останува да чекаме. Инаку не сум од Скопје па самата инсеминација ме чинеше 11 000 ден, но со лекатства инекции, патување околу 30000 ден имам потрошено.

Last edited: Nov 19, 2019
    Maya12 and tina2018 like this.
  15. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Со лесно и со успех нека е.

Можеш да ми кажеш од каде купи Летрозол и колку пари се ?

16. Dance27

Dance27 Популарен член

@Bubce38 30таблети околу 2.000ден јас ги купував

Jana6666 likes this.
  17. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Од каде?

Jana6666 likes this.
  18. Dance27

Dance27 Популарен член

Од аптеките Елексир и Ескулап Струмица

Jana6666, Prolett and Bubce38 like this.
  19. leni_794

leni_794 Истакнат член

Gi ima vo aptekata vo sistina 2000den

Jana6666 and Bubce38 like this.
  20. Fillia

Fillia Популарен член

Ги има и во Марија Гален Фарм..мислам така се викаше. До Броз кафе по скаличките надолу. Околу 1000 ден.една лента од 15 апчиња.

Jana6666 and Bubce38 like this.