Daj Boze neka bide ovoj pat kaj site jas treba da ne dobijam na 2 oktomvri pa ke vidime a ti koga treba da ne dobies ?
Jas treba da ne dobijam na 7 oktomvri, ti od koga pocna da gi koristis vaginaletite istiot den so inseminacijata ili od utredenta
луција од утредента почнав и јас , и нема да добиете девојчиња додека користите прогестерон без оглед и да е негативен исходот од инсеминацијата, затоа се прави тест задолжително
Ajde da ne dobies pa ke se raduvame site zaedno jas pocnav od utredenta da gi koristam vaginaletite a tebe koja inseminacija ti e ?imas li bolki vo jajnicite i kicmata jas nenormalni bolki imam po cel den
Користењето на утрогестан зависи од тоа дали си во овулација или не. Јас кога бев во овулација за време на ИУИ, користев од вечерта утрогестан. Кога ми пишуваше на извештајот предовулаторна фаза, почнував со утрогестан од сабајле. Среќно на двете!
Fala vi srcki najmnogu a mene samo mi kazaa utrogestan od 100 nasabajle i navecer od utredenta na 14 den od menstruacija mi ja pravea inseminacijata a od 15 pocnav da gi stavam i apcinjata da gi pijam pre mama folna ,aspirin,estrofem toj si go piev i od pred inseminacija i sega seuste go pijam
Vcera imav golemi bolki vo jajnicite deneska taka od vreme na vreme custvuvam tapa bolka vo polovinata i jajnicite a inaku prva inseminacija mi e
Леле од времево нешто да не е. Јас пак сабајле имав односи и исто ме вртат јајнициве ме болат како пред добивање, или кога имам.....
Malecko87 како си, како го помина викендот повеќе одмараш или не, имаш некој симптоми или..... Јас лично цел викенд го прележав, само некој работи што завршив по дома и толку се трудам колку можам повеќе да одмарам знам дека не се препорачува одмор али јас за секој случај, али пак Господ како сака така ќе биде. Само да те поздравам тебе и сите други кои сме во очекување
Dobra sum se drzam haha imam mnogu grcevi vo desniot jajnik i kicma me boli celo vremepa ke vidime kako ke bide uste malku ostana ke izdrzime mada i mi iskocija edni bubulici na lice sto vo pubertet ne sum gi imala takavi pa neznam sto da mislam inaku da odmarav cela nedela lezev posto neznam dali procita pogore imav pisano tri dena imav rozenikava krv i imav jaki bolki vo kicpata i bukvalno tie tri dena gi prelezav e sega drugoto e na zlaten Bog kako ke bide samo toj znae ajde da se nadevame ovoj pat na pozitivni vesti i kaj nas i kaj site sto cekaat
Здраво девојки, како ги минувате последните денови од исчекувањето чуствувате некоја промена или не, лично јас чуствувам нон стоп некоја болка доле во јајниците исто како пред добивање кога сум, градите почнуваат да ме болат се исто како пред циклус така да и не верувам дека сум успеала од права али се додека не ја видам вештерката се надевам. Сакав да ве прашам навечер го ставам вагионалниот гел и насабајле кога станам на гакичките гледам ми истекло така треба или не го ставам како што треба. Поздрав и убав ден
И за бременост и за циклус симптомите се исти, болка во градите, јајниците, башка со употреба на прогестеронот овие симптоми може да станат поизразени. Кој ден ти е денес од инсеминацијата? И нормално е да , да истече дел од вагиналниот гел.
Denes mi e den za nedobivanje ama has kako i sekogas od nestrplivost sabajle pravev test i iskoci negativen i gi prekinav site apcinja sto gi piev i vaginaletite ne gi stavam veke a i od vcera nastinav me boli grlo i mnogu sum omalaksana sabajle merev i bazalna seuste ne e padnata temp.36.7 simptomite uste gi imam gradite me bolat kicmata pa se mislam dali rano e za test ili si davam nadez samo moze utre da odam preku krv da proveram
A koj den ti e od inseminacijata ti negledaj den za dobivanje tuka 14 den od inseminacija, i sto napravi bese li denes preku krv da proveris
Denes mi e 15 den od inseminacija jas vcera na 14 pravev iskoci negativen a denes bev vo remedika ama ne me primija kasno bese za analiza duri vo ponedelnik ako ne dobijam do togas simptomite prodolzuvaat pa ke vidime od vcera go prekinav utrogestanot pa ako ne sum bremena kaj i da e ke dojde vesterkata sekako ke ve izvestuvam vo megjuvreme pozd zenski
Здраво девојчиња, нека ни е среќен почетокот на неделата. Некако чуствувам дека ништо нема да биде од мојата инсеминација, синоќе посебно почуствував многу силна болка во јајниците и мислев дека сум добила и веднаш трчам во вц да проверам и ништо, а болката ми е иста за како пред добивање градите ќе ми пукнат мислам, а и исчекувањето до петок ме убива. Со ГОСПОД напред ќе чекам па ќе видеме што ќе биде, мм вчера кога запна да купиме тест вчера да направам јас му викам рано е тој ако било се ок ќе покажало и на 10 ден и одвај се убедивме некако.Позз и убав ден
нема да покаже на 10, и јас направив тогаш на 10 ти испадна негативен, не се откажувај предвреме ти кажав симптомите за бременост и добивање се исти, и мене ме болеа и градите и јајниците и бев сигурна дека не биднало ајде додека не направиш тест има надеж