На ГАК инсеминација е 900 денари, не 150. Јас па мислам дека иако е лош спермограмот, не е лошо еднаш барем да се направи инсеминација. Никогаш не се знае, еден добар сперматозоид е доволно да има во прочистената, а се помогнало побрзо да стаса до јајце клетката. @Lostinparadise Се со лош спермограм, па за ваучер им побараа една инсеминација.
Vo remedika inseminacija e 11000den, samo dokolku spermogramot e los sansite se mnogu mnogu pomali od tie 17% sto kazuvaat za uspesna inseminacija. Soprugot 3 meseci bese na posebna ishrana, alkohol gram ne piese i dobivme odlicen spermogram 175000 pred obrabotka i 142000 posle obrabotka. Konsultirajte se uste ednas so doktorot za inseminacija so los spermogram.
Поточно има 40 проценти живи и само 5 прогресивни брзи, затоа и сакав да ми каже некој некое искуство дали вреди инсеминација или со тој резултат може да се оди директно ин витро
Во Њу борн клиник инсеминацијата е 9.500 денари заедно со мерење на фоликули пред инсеминација, само си ги купуваш апчињата што треба да ги пиеш претходно.
Devojki me interesira procesot na inseminacija.. so anestezija se pravi ili? Za Drzavna bolnica prasuvam
Не се прави со анестезија. Прочистената сперма со мало како катетерче ја вбризгуваат во матката, ќе полежиш половина час и си одиш.
А дали после тоа може да се продолжи нормално да се функционира (да се оди на работа истиот ден) или мора да се одмара ?
Може да се функционира, ништо не боли и нормално може да си продолжиш. Да не креваш тешко, малку да припазиш само, физички напор да немаш. А ако сакаш, може и да одмараш повеќе, како што тебе ти е поубаво.
Дали некој имал искуство со гранули во обработениот материјал, пред инсеминација? Овојпат имаше гранули, и докторката се мислеше дали да ми даде антибиотоци, и одлучи да не. Опасно ли е тоа, што значи?
Zdravo devojki kako sto pisav pogore inseminacijata ja pravev na drzavna no ne mi dadoa nikakvi vaginaleti ..a kako sto imam citano site imat primeno nekakva terapija