Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Фала ти на поддршката знам дека е така али морам да бидам спремна на се, четврток ми е 14 ден а се мислам ако не добијам во петок сабајлето да го направам тестот

2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    нема да добиеш бидејки користиш прогестерон, јас за првата неуспешна откако го прекинав прогестеронот добив за 3-4 дена дури, ако правиш тест преку крв можеш веќе и среда-четврток да направиш :)

На Lucija1987 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Па затоа што во мојот град прашав во лабораторијата не правеле тест за бременост ќе морам да направам обичен тест па ДАЈ БОЖЕ ако има нешто ќе одам во друг град да направам преку крв

4. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    821
    Zdravo devojki moeto iscekuvanje zavrsi so tri dena docnenje najverojatno od utrogewstanot denes dobiv fala vi na podrskata sto mi ja dadovte ama poveke sreka sleden pat veke krevam race zdravje sleden mesec ideme na 4 inseminacija i ako ne bide spremam dokumenti za in vitro pa kako resil dedo Boze taka neka bide pozdrav do site ubav den :)

5. biljana006

biljana006 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    добро утро, вчера ја завршив 7-та инекција Фостимон, а кога отидов во тоалет да мокрам имав бела слизница како овулација??? а денес сум на фоликулометрија и ми е 10 ден??? што беше тоа??? инаку прв пат ќе правам инсеминација, фала

6. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    овулавија не би требало да е треба да примиш стоп инекција прво, кај кого правиш инсеминација?

7. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    alisijad сакав да те прашам по првата инсеминација правеше пауза или веднаш наредниот месец беше на втората, незнам што да правам денес го видов негативниот тест и сега прекинувам со се и ќе почекам да ми дојде ама не сум свесна што да правам дали да одам уште еднаш кај Ивановски или на ГАК да одам имам триста мисли во главата, разочарана сум:( што така испадна али сигурно Господ има причина што вака прави

8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    првата ја правев мај, втората јули, значи мора пауза од еден или два циклуса. ако си задоволна од докторот и ако имаш финансии продолжи кај него, ако не размисли убаво за друг доктор и на гак има добри доктори .
    знам дека ти е тешко исплачи се и ќе помине, мора да се бориме и да се надеваме дека денот на нашата среќа е се поблиску :)

9. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Јас сум задоволна од докторот ама финансиски е многу не се издржува и затоа се мислам кај да одам имам една докторка на гинекологија што ми беше врска кога го вадев полипот па се мислам пак преку нејзе да одам на ГАК па затоа сакав да прашам дали се оди одма нареден циклус или се прави пауза за да имам време да се издоговорам со нејзе а и Сашка не ми се јавува да и кажам дека ништо од инсеминацијата

10. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    обавезно пауза , значи ја правеше септември, сега наредна ноември, сашка не крева стандард е тоа за нејзе, баш завчера зборевме за тоа во темана за вештачко оплодување.

11. biljana006

biljana006 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    кај. др. Поповиќ Систина

12. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    821
    Srcka mnogu mi e zal ama ne se otkazuvaj mora da bideme jaki site jas zdravje vo noemvri idam na 4 inseminacija pa ako ne bide i taa uspesna spremam dokumentite i so zlaten Gospod in vitro a inaku mora zadolzitelno preku eden mesec inseminaciite i radi teloto i radi dokumentite ke te vratat od fondot dokolku nedaj boze dojde doinvitro pozd zenski

13. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Тоа е така сакал дедо боже сигурно има причина што вака ни се случува. Ти каде ги правиш инсеминациите на ГАК ли, што документи се потребни за таму, јас за првата бев во Систина мм пак сака таму а мене некако многу пари ми се па се мислам на ГАК да одам и незнам што да правам и што треба за таму здравје ако не се многу документи да пробам таму следен циклус

14. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    821
    taka e toa e bozja rabota za se si ima den pa se nadevam i za nas inaku jas gi pravev site na gak i se plaka samo 900 denari koga ke si ja zemes otpusnata inaku da ti kazam iskreno najdobrite doktori se na gak taka da po moe mislenje e zaludno frlanje pari i jas se mislev za vo remedika da pravam ama so site sto pravev muabet vikaat ako treba da bide ke bide i na klinika dzabe pari si frlame e sega deka vo klinika ima zaebancii ima cekajnje red baraj doktor ama pa zatoa e eftino a inaku ti treba samo uput od ginakolog i od maz ti hiv test nisto drugo pozdrav slednata da ne iznenadis :)

15. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    А не треба пап тест хормони нешто, сакам да отидам кај мојот матичен и да барам упат, сега ми завршува циклусот и сега ли треба да одам да барам упат за да можам наредниот циклус да одам и како оде процедурата таму ќе сакаш да ми објасниш

16. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Како што читам погоре во темата треба и пап тест и микробиологија јас немам сега правено од лани од декември ми се последните резултати незнам дали ќе треба нови или со тие ќе поминам( пап и микробиологија), ако не бива со тие треба да заказам сега да одам и таман да ми бидат готови за нареден циклус.

17. malecko87

malecko87 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2015
    Пораки:
    419
    Допаѓања:
    821
    mene ne mi baraa nisto osven bolnicki uput i hiv test za maz mi znaci vaka ides kaj tvojot doktor ti dava uput toj mesec koga treba da ja pravis inseminacijata znaci ako si imas redoven ciklus cekas da dobies ili nekoj den pred da dobies ides po uputot i pravo vo klinika prvo vo kol centar pravo koga ke vlezes vo klinika samo pravo ima eden salter mora prvo tamu da prilozis da ti se potpise da ti proveri osiguruvanje i posle od tamu vo soba 29 ke ti kazat kade e tamu ke vidis koj doktor ke bide na smena ke vlezes i ke mu kazes sto kakva ti e situacijata deka si pravela veke edna inseminacija na privatno ama deka sakas ostanatite kaj niv da gi pravis i ke ti kaze sto ponataka neznam dali ti davale klomifen se oni ke ti objasnat od koga da pies koga treba da dojdes na sledenje folikuli i koga treba da se naprav i inseminacijata nisto slozeno pozdrav slobodno prasaj ako nesto ne ti e jasno :)

18. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Fala ti mila na objasnuvanjeto jas veke zakazav kaj mojot maticen za pap I mikrobiologija pa otkako ke bidat gotovi rez .ke zakazam za Na GAK, a za hiv test moze istiot den koga ke otidam vo avicena da go napravite pobrzo da bide? Fala ti uste ednas ako nesto dr mi e nejasno ke ti pisam pozz

19. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.764
    за хив тест идете си во центар за јавно здравје-пролече, бесплатно е и резултатот е готов за 20 минути, зашто да фрлаш пари приватно :) не ти треба упат ништо само ке кажете дека ви треба хив тест за спермограм ние така кажуваме :)

20. Lucija1987

Lucija1987 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 март 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    239
    Фала ти alisijad така и ќе направиме секако утре треба да одам за пап тест и микробиологија и таму во центарот за јавно здравје ќе направием хив тест и се да ми биде спремно ќе разговарам со мојот матичен и нареден циклус да земам упат и да одам на ГАК.ММ ми вика ајде во систина да не се замараме со испитувања ама му викам зошто да ги дадеме парите ако сака да биде и тука ќе биде, за првата ме фати над 500 евра во систина, со Господ напред па ќе видеме што и како ќе биде поздрав