Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Инсеминација

Дискусија во 'Бременост' започната од Maarina, 26 декември 2012.

1. Macmac89

Macmac89 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2013
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    164
    Vo remedika kaj dr.Snezana, 11800 e inseminacijata ama povise me kostaa inekciite predhodno sto gi primav, 5 inekcii po 2900den, vkup o me fati okolu 32000 so se stimulaciite. Ama nemora da znaci deka ke odi sekade so stimulacii... jas nemav folekuli kaj mene morase so stimulacija da se odi.

На Tinka1234 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Moze podetalno da mi objasnis za procedurata kako odi od samiot start i kolku dena trae, dali te zadrzuvat vo bolnica i dali e bezbolno?

3. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    220
    Devojki edno info ako moze:)
    17 den od insemenacija pozitivna beta.SLucajno si imeriv temperatira 37.1.Do koga ke ostane pokacena temperaturava? Nekoj od isklustvo?

На Anexy, Lavica2016, Tinka1234 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Tinka1234

Tinka1234 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    759
    Samo da ti kazam srekno i so lesno.
    Za odgovor nemozam da ti dadam posto neznam.

На hana@@ му/ѝ се допаѓа ова.
  5. letnik

letnik Активен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    7
    zdravo devojki napraviv na 13 den od insiminacija beta hcg i e 0.7

6. Nikolja.

Nikolja. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    63
    Zdravo devojki denes mi e 13den od ciklus bev na merenje folikuli samo eden 15mm se spremam za cetvrtok za iui...no nekako mi e beznadezno posto samo 1 folikul imam

7. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    220
    Ne se sekiraj i ne si pravi stresovi pred vreme :) Jas imav 2 uspesni insemenacija so po eden folikul samo Ti pustam srekicka ❤

На Maja92@ и Nikolja. им се допаѓа ова.
  8. Nikolja.

Nikolja. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    63
    Hana primase li ti utrogestan vaginaleti.. mene mi dadoa utrogestan 3 pati dnevno i folna ednas dnevno.. I odnosi mi rekoa ne do testot za bremenost..a vo drzavna koga pravev iui mi rekoa odnosi od naresniot den i pocesti ???

9. hana@@

hana@@ Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2020
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    220
    Primam utrogestan vaginaleti od insemenacija ,vcera bev na prvo eho i mi gi prodolzi cisto preventivno uste nekoe vreme .Pijam femibion 1 od folna.Odnosi mi rekoaa 2 denq posle insemenacija.A sega vo utvrdena rana bremenost ne prasav dali moze ama ke si pocekame seedno uste malce
    Ti do kade si ?

10. Nikolja.

Nikolja. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    63
    Jas denes bev na inseminacija kaj organdziski..i embriologot mi rece odnosi ne se do testot za bremenost bas se zacudiv posto minatata iui vo drzavna mi rekoa sekoj den odnosi..od vecerva ke pocnam so utrogestanot

11. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    Кога најрано после овидрел 250 да направам тест. Во средата примив овидрел, во петокот инсеминација. Не ми е прва, обично чекам 14ти ден од инсеминација па правам тест. Ама ми се брза да видам. Па совети?

12. Nikolja.

Nikolja. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2019
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    63
    Sega ovoj petok pravese inseminacija?

13. Heidy

Heidy Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2011
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    68
    Минатиот петок, до денес 9 дена.

14. Jetche

Jetche Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.034
    Zdr, na site nova sum vo forumot pa mi treba vasata podrska, posle 2 god obid za bremenost i eden miss abort se resivme sledniot mesec da napravime inseminacia vo new born kaj dr. Tatjana koja ni ja falea mnogu, nekoj so iskustvo vo ova klinika, prv pat pravam cekam case mislenje pozz

15. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.138
    Јас правев 3 инсеминации во Њу Борн,и сум нивен 4 годишен пациент а со неплодност за жал се боревме цели 9 години
    Едната иуи ми ја правеше Татјана и не сум баш задоволна од неа,а другите двете ми ги правеше Трајковски и од него сум презадоволна.
    Кај мене инсеминациите не беа успешни,и чекајќи нареден циклус поточно Трајковски со стимулација ме спремаше за последната (четврта иуи) а мене документи за ваучер ми беа спремни и баш тогаш јас останав природно бремена и све скоро 30недела сум.Кога му соопштив на Трајковски беше презадоволен што ете се случи природно...
    Исто така целиот тим се прекрасни,љубезни,во секој момент достапни, едноставно пред се се луѓе пријатели а потоа медицински лица.
    Со лесно на тебе :hug::f:

На IRBBB, wannababy, Stressed Out и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Jetche

Jetche Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.034
    Lele kolku dobro sto si ostanala prirodno bremena bas mi e milo, a so kakva dijagnoza se vodese ti? Jas napraviv i hsg i spored rezultatot imam proodni ama malku tesni kanali inace nisto drugo sve mi e ok bev i vo remedika kaj eden strucen dr koj mi kaza nema tesni kanali, ili se proodni ili ne i tocka a kaj mene se, sega neznam na koj da mu veruvam ali so inseminaci ke pocnam ne sakam da gubam vreme.

17. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.138
    Мене ме водеа со полицистични јајници.Кај мене на Хсг покажа проодни канали но се виде мал септум (како мала прерада) И Трајковски кога виде ми кажа дека може и со септум да се забремени,но било пожелно да се отстрани за да не дојде до абортус и губење на плодот.Го послушав и пред 2ипол години правев хистероскопија се отстани.Но не предупреди дека после 3-4 години по интервенцијата можно било повторно кај некои да се повтори.
    Па пробувавме да забременам не успеавме и почнавме со инсеминации и планот ни беше да идеме до крај па и со ифв ако треба да пробаме.Но ете се случи бебуш ни се фати.
    Моја препорака да идеш на консултации кај двајцата па сама ќе си процениш на кого да му се довериш.
    Јас бев кај двајцата па се одлучив за Трајковски и мислам дека не згрешив.

18. Jetche

Jetche Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2020
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    1.034
    I mene mi preporaca histeroskopia i laparaskopia, no poradi situacijata nema sansi sega da napravam barem uste 2 meseci nikade ne pravat, i da ne cekame dr mi rece da probame barem 1 inseminacia da napravime ako pali pali, iskreno jas sakav da go preskoknam ovoj cekor so laparaskopiata mnogu se plasam iako so hsg pominav super bez bolki bez nisto, i sega samo edno prasanje, za ivf mora li da imas 3 inseminaci nekoi znam deka gi pravat samo da go dobiat vaucerot od fondot ama jas koga bi se resila za ivf ke pravam na privatno bez vaucer, mora li i vo privatno koga pravis da imas 3 inseminaci ili ne? Ne deka ne sakam vaucer ama edna moja drugarka pravese preku fondot i samo1000 eu igi pokrija trosocite a na taa mu cinese negde 25000 eu, e zatoa nema da trcam natamu navamu.

19. Stressed Out

Stressed Out Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2018
    Пораки:
    2.723
    Допаѓања:
    14.561
    Вака,ако одиш приватно на инвитро не ти треба ниту една инсеминација,ако одиш преку фонд ти требаат 4 инсеминации,освен ако немаш 100% запушување на каналите или тежок машки фактор.

20. Dance27

Dance27 Популарен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2018
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    3.138
    Јас со лапароскопија немам искуство,само хистероскопија ме правеа и мене ми беше многу страв цела година одложував,а поминав лесно не беше ништо страшно ни болки осетив ништо.
    За ваучер треба 4 иуи само доколку поднесуваш за ваучер(а доколку имате тешка дијагноза за неплодност мислам дека не бараат иуи,се зависи од дијагнозата) ,а за приватно не треба инсеминации.
    И ние сакавме да прескокнеме иуи и да идеме одма на ифв,но Трајковски ме убеди ифв да го оставиме како последна опција бидејки сепак било многу стимулации,хормони,со еден збор бомба за организмот.Тој ни кажа дека според дијагнозата што ја имаме јас можам во секој момент да останам бремена,па тоа не предомисли и почнавме со иуи.
    Затоа добро размислете си,побарајте повеќе мислења не избрзувајте.