Sekako i za vestacko oploduvanje ke ti trebaa site tie analizi, kako sto e hsg, hormoni, brisevi i dr. Jas pravev vestacko na privatno i morav site ovie analizi da gi imam.
И јас се ова би направила на приватно, одам во Ремедика. Не би земала ни ваучер, само дали би ми дозволиле на мое барање и не знам колку е паметно да го направам без се друго да пробам.
Tie i samite toa ke ti predlozat odma stom ke pobaras vestacko oploduvanje, za da bidat sigurni sto e tocen problem, ke mora see toa da ti ispitaat, pa posle ke vlezes vo semata, otkako ke se utvrdi vistinska pricina za vestacko. Inseminacija sigurno nema da predlozat ako e vo prasanje nekoj poseriozen problem. Jas direktno vlegov vo procesot otkako gi zavrsivne site ispituvanja.
Јас не знам ни дали имам некој поконкретно сериозен проблем. Ако немам, не знам дали би ми дозволиле. Фала ти <3
На приватно можеш да направиш дирекно ин витро, без 4 инсеминации. Секако со инсеминација се губи само време, зошто е скоро па исто со природен процес. Е сега на приватно ин витро многу кошта, а може да биде неуспешно. Многу се важни годините, ако сте млади, нема потреба да брзаш. Сепак конслутација со добар доктор и се ќе биде како што треба.
Би се одлучила за ин витро зошто по природен пат не бива, секој пат се разочаарувам. Нека пројде ова со коронава и ќе се исконсултирам со докторот. Јас имам 28, а маж ми 35. Имам и полицистични јајници и нередовна менструација. И оваа ситуација ме тера цело време да размислувам. Тоа е
I mene me cudi ova rabota, klomifen bez hsg, mene dr ne mi gi dade otkako gi napraiv analizive brisevi spermogram hsg...
Deneska jas bev na kontrola, i mi rece se do inseminaciata sekoj den odnosi, i jas sum na stimulacia, na 9 den eden folikul 15 mm i sega cekame da raste uste.
Zdr.devojki mojot folikul bese 20mm sto znci mozese da prsni sekoj momen ja napravivme vednas inseminacijata i doktorot mi prepisa da pijam folna kiselina,kapki a+d3 i vaginalni 2×2 Utrogestan da stavam i eve veke 10 den fukcioniram normalno no gledam povek da odmaram no sakam da ve prasam nekoj za mislenje,vo ovie 10 dena osekam mnogu glavobola,bolni i poteceni gradi,zapek,naduenost vo tekot na denot pocustvuvam zamor i mnogu mi se spie no poslednive dva dena custvuvam macnina dali ovie znaci ukazuvaat na zacnuvanje,na bremenost.
Здраво девојки. После година ипол обиди по природен пат, со помалце лош спермограм, проодни канали, уредни брисеви и хормони, во Понеделник закажав консултација/преглед во њу борн кај др. Трајковски. Искрено, имам надеж, сум позитивна. Матичниот гинеколог ме охрабри во еден момент кога кажа дека со таков тип на спермограм се останува бремена и по природен пат во Х случаеви, меѓутоа затоа што веќе помина доста време очигледно ние не сме тој случај , па се решавам за инсеминација. Ве молам за совет, за искуство која какво има/ла во њу борн кај овој доктор конкретно. Ви благодарам
Прогестеронот ги дава тие симптоми, а ти земаш висока доза. Треба ептен да си запознаена со твоите симптоми во текот на циклусот и оние пред добивање, за да разграничиш да ли има бременост или не така рано. Јас на пример, пред да добијам секогаш имам доста јака главоболка, ако ја нема, знам оти сум бремена. На твое место би направила тест за 2-3 дена .